Denne reklame er ikke seksuel og ikke nedgørende
SPONSORERET indhold

Denne reklame er ikke seksuel og ikke nedgørende

En nøgen Cara Delevingne i Tom Ford-reklame er kommet i stormvejr.

Af: Eurowoman
30. apr. 2015 | Mode | Eurowoman

Det skyldes, at den går over stregen og "objektiviserer kvinder" - eller med andre ord: udstiller kvinder som sexobjekter.

Omsluttet af vand og flydende orkideer, smyger en af de hotteste modeller lige nu, Cara Delevingne, sig i en forførende positur. Sådan ser reklamen der lige nu kan ses i gigantformat på hjørnet af Brick Lane og Hanbury Street i London ud:LÆS OGSÅ: Se 10 grunde til at sex er sundt

Tættere på ser den således ud:Den har kastet adskillige klager af sig til det britiske svar på forbrugerombudsmanden, Advertising Standards Authority (ASA), som derfor har taget stilling til sagen, skriver Independent.co.uk. Og den tager ikke de forargede tilskueres parti.

LÆS OGSÅ: Kvinder over 40 er hottere end nogensinde før

For selvom reklamevagthunden noterer sig, at "hendes baller er synlige, bliver de stort set præsenteret i profil og ikke på en seksuel måde".

Heller ikke Cara Delevingnes positur eller ansigtsudtryk anses for at være seksuelt - men blot sensuelt, ifølge repræsentanter for Tom Ford Beauty. Reklamen befinder sig desuden i et "hipt urbant kvarter" og er langt fra både skoler, kirker og moskeer, lyder selskabets forsvar blandt andet.

Cara Delevingne optrådte for nylig i en meget kælen reklame med Kate Moss for Burberry, men særligt Tom Ford er kendt for sine stærke seksualiserede reklamer samt sin forkærlighed for kvinder med sexappeal, hvilket særligt kom til udtryk i hans tid som chefdesigner for Gucci og i det kreative styling-partnerskab med daværende chefredaktør for Vogue Paris, Carine Roitfeld.

Han blev blandt andet berømt - og berygtet - for at børste støvet af den klassiske Yves Saint Laurent-duft Opium ved at vise en meget nøgen og meget hvid Sophie Dahl med hendes, for modebranchen, helt uvante sexede kurver:Tom Ford himself iført sin standarduniform: jakkesæt og rævesmil:

Læs et stort portræt af modens uvorne unge: Cara Delevingne i den nye majudgave af Eurowoman.

LÆS OGSÅ: Myten om kvinders orgasme er aflivet