carey mulligan
SPONSORERET indhold

Oscars 2021: Se de flotteste kjoler (og sko) her

Årets Oscar-uddeling bød på en dansk Oscar-statuette, smukke kjoler og guldbelagte Crocs. Vi har samlet højdepunkterne her.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Matt Petit/A.M.P.A.S./Getty Images
26. apr. 2021 | Mode | ALT.dk

Om end årets Oscar-uddeling, som i øvrigt var den 93. i rækken, foregik noget anderledes end den plejer på grund af Covid-19, var der stadig visse traditioner, der blev holdt i hævd, blandt andet stjerner i flotte rober på den røde løber.

Derfor fulgte vi naturligvis med i nat, da Thomas Vinterberg og co. løb med en Oscar for bedste internationale film og Mikkel E. G. Nielsen en pris for sin klipning af ’Sound of Meta. Og wauw, altså! Så velfortjent og stort tillykke herfra.

thomas vinterberg oscar.jpg
Instruktør Thomas Vinterberg, som vandt en Oscar for bedste internationale film, bar et klassiske jakkesæt fra danske Søren le Schmidt og hans kone, Helene Reingaard Neumann, en kjole fra danske Stine Goya.

Flotte så de også ud på den røde løber – Vinterberg og konen samt Mikkel E. G. Nielsen i sit dobbeltradet jakkesæt – men det var de ikke alene om.

Aftenens højdepunker, set med modebriller, bød på alt lige fra Hollywood-glam til gyldne Crocs, men vigtigst af alt en tro på, at alt nok skal blive godt igen.

Shine bright like a diamond

carey mulligan oscars 2021.jpg
Skuespiller Carey Mulligan i en smuk guldkjole fra Valentino.

Carey Mulligan gav os brus med sin Valentino-kjoles kæmpestore skørt og masser af guld og stjal derfor rampelyset på den røde løber. Det er klart, hun ligner jo nærmest en Oscar-statuette i sig selv.

Leslie.jpg
Leslie Odom Jr. i et guldjakkesæt fra Brioni.

Det samme gjorde skuespiller Leslie Odom Jr., der ligeledes var iklædt guld fra top til tå i et jakkesæt fra Brioni. Til sammen var de med til at give os troen tilbage: Alt skal nok blive godt igen. Det mener i hvert fald trendforsker, Julia Lahme, som sammen med modeekspert Uffe Buchard kommenterede årets show på TV2.

Masser af bar hud

zendaya og audra oscars.jpg
Zendaya og Audra Day vakte opsigt ved årets Oscar-uddeling.

Cut-outs var en af aftenens helt store trends. Særligt Euphoria-stjernen Zendaya og sanger Andra Day vakte opsigt i deres kreationer – den ene fra Valentino og den anden fra Vera Wang – med cut-outs, som viste masser af hud og fik de fleste til at tabe underkæben (fordi, wauw!).

her.jpg
H.E.R. var i et smukt perlebesat sæt fra Dundas.

På anden vis viste sangeren H.E.R., som vandt prisen for Best Original Song med sangen "Fight For You" fra filmen "Judas and the Black Messiah", hud med sit gennemsigtige, dog perlebesatte, blå buksesæt fra Dundas, som af helt åbenlyse årsager også var et af aftenens højdepunkter.

Old school glam

amanda seyfried og halle berry oscars.jpg
Både Amanda Seyfried og Halle Berry bragte old school Hollywood-glamour til bordet.

Et andet element, som gik igen ved aftenens uddeling var smukke, dybe udskæringer, der osede af sensualitet. Både Halle Berry, med sin i øvrigt brandsmarte frisure med skarptskåret page og babybangs, og Amanda Seyfried, som for første gang var nomineret til en Oscar (i kategorien Best Supporting Actress), bar kjoler med dybe og meget flatterende udskæringer, og de holdt i den grad liv i den mere old school Hollywood-glam. Amanda Seyfried iført et rødt tylskrud med plisseringer fra Armani Privé, og Halle Berry i en gennemsigtig lilla kjole fra Dolce & Gabbana med en stor sløjfe fortil.

Skulpturelle former

angela basset oscars 2021.jpg
Skulpturelle former? Ja tak!

Den røde farve, de skulpturelle ærmer og ikke mindst den kæmpemæssige sløjfe bagtil, beskriver meget godt den opsigtsvækkende kjole fra Alberta Ferretti, som den 62-årige skuespiller Angela Bassett bar ved aftenens uddeling. Der var i hvert fald ingen fare for, at hun ville blive overset på den røde løber. Men flot, det var hun. En anden, som havde valgt en kjole med brede skuldre, var Regina King. Den lyseblå Louis Vuitton-kjole med de fine ærmer var desuden dekoreret med et rekordstort antal Swarovski-krystaller; ikke mindre end 62.000 pailletter, 3.900 lyse sten og 4.500 mørke sten. Det er nærmest en skulptur i sig selv, og tog ikke mindre end 140 timer for det franske luksusmodehus at kreere.

Lånte fjer

laura dern orscars .jpg
Det kan gå begge veje, når man iklæder sig fjer. For Laura Dern gik det godt.

Laura Dern holdt om nogen fast i, hvad man forbinder med ægte filmglam i sin drøm af en kjole. Der var strudsefjer og fed velour for alle pengene, og det var naturligvis den amerikanske tøjdesigner Oscar de la Renta, som stod bag skuespillerens fjerpragt.

Crocs på den røde løber

Questloves crocs oscars 2021.jpg
Questlove bragte den udskældte gummitræsko til den røde løber.

Ingen Oscar-ceremoni uden en joker, der vækker opsigt. Det var egentligt ikke, fordi den amerikanske musiker Questloves mørke sæt tøj – som bestod af et par løse bukser og en oversized button-down skjorte – vakte opsigt. Det gjorde derimod hans valg af fodtøj. På musikerens fødder sad nemlig et par guldbelagte Crocs. Ja, Crocs; fodtøjet, der om noget deler vandene, og minder os om, hvad det forgangne år har budt os… Værd er det dog at nævne, at det ikke var et par helt almindelige Crocs, som du kender dem, og måske selv ifører dig, når du trasker i Netto. De var naturligvis belagt med 24 karat guld.

bjork svanekjole.jpg
Kan du huske Björk i svanekjolen?

Den amerikanske musikproducer er ikke alene om at have klædt sig opsigtsvækkende til en Oscar-uddeling… Tilbage i 2001 bar den islandske sanger Björk den ikoniske svanekjole, som de fleste måske husker? Se andre sjove Oscar-kjoler gennem tiden her. De er et kig værd…

Anbefalet til dig