Permanent makeup fregner
SPONSORERET indhold

Ekspert: ”Jeg har afvist utroligt mange unge piger, som vil have tatoveret fregner, fordi det pludselig er blevet moderne”

De skal sidde midt i ansigtet, så der er et par ting, du skal overveje, før du lægger dig under nålen.

Af: Frederikke Pontoppidan Foto: GettyImages
22. mar. 2017 | Mode | Eurowoman

Det har aldrig været så populært som nu at få lavet semi-permanente tatoveringer i ansigtet. Først var det øjenbryn, der hittede, men for tiden fylder tatoverede fregner meget på sociale medier.

Sandra Klenz er indehaver af Human Aesthetics og har flere gange tatoveret de moderne fregner. Det er dog langt fra alle, hun vil udføre det på. Og så er der mange flere ting, end de fleste lige tror, som du skal være opmærksom på, før du lægger dig under nålen, hvis oplevelsen ikke skal ende i fortrydelse.

Hvad laver behandlinger udfører I?
– Kosmetiske behandlinger, kostvejledning, massage og wellness-behandlinger.

Hvilken uddannelse kræver det at lave de behandlinger?
– Ved kosmetiske behandlinger, i dette tilfælde mikropigmentering/semi-permanent makeup, kræves der en grunduddannelse og eventuelt en masteruddannelse afhængigt af behandlingens art og omfang.

Hvad er forskelen på permanent makeup og en almindelig tatovering?
– Det er vigtigt at huske, at det ikke er en rigtig tatovering. Vi arbejder kun i overhuden, hvor en rigtig tatovering går helt ned i underhuden. Altså er resultatet ikke permanent, men kan holde i op til 5 år.

Kan du mærke, at det generelt er blevet mere populært med tatoveret makeup?
– Det er blevet meget populært, og det er desværre også blevet meget nemt at tage disse uddannelser, hvorfor kvaliteten også er faldet enormt fra diverse behandlere bare det sidste års tid. Man skal virkelig vælge sin behandler med omhu. Bed eksempelvis om at se certifikater og EU godkendte pigmenter.

Hvordan foregår det, når man tatoverer fregner?
– Det foregår ved brug af en slags tatoveringsmaskine, der kun arbejder i overhuden.

Er det en bestemt type kvinde, der får det lavet?
– Jeg har afvist utroligt mange unge piger, som vil have tatoveret fregner, fordi det pludselig er blevet moderne. Normalt er der ingen betænkningstid ved denne slags kosmetiske behandlinger, men jeg kræver alligevel, at de går hjem og tænker over det i minimum syv dage, før jeg vil overveje at behandle med lige præcis tatoverede fregner. Det er midt i ansigtet, og det er ikke noget, man bare skal gøre for at følge den nyeste trend.

Hvad skal man være ekstra opmærksom på, hvis man får det lavet?
– Det er midt i ansigtet, og der dannes små sår i helingsperioden. Man må derfor ikke bruge makeup i den periode. Den ny-anlagte pigment er desuden meget mørkt i starten og kan se unaturligt ud de første par uger, da det skal heles og lægge sig ordentligt i yderhuden.

Er der mange, som ender med at fortryde?
– Jeg kræver minimum syv dages betænkningstid, hvilket har bevirket, at de kunder, der endte med at få det lavet, ikke har fortrudt. Det er meget pænere, når det er helet, så ventetiden i de par uger kan føles lidt lang.

Skal det holdes ved lige?
– Enhver kosmetisk tatovering skal holdes ved lige, hvis man ønsker at holde det pænt. Der findes en reduceret opfyldningspris, hvis man kommer tilbage inden 2 år. Altså hvis man holder sine kosmetiske tatoveringer ved lige minimum 1-2 gange årligt, vil man aldrig komme til at betale fuld pris igen.

LÆS OGSÅ: 12 ting du kun forstår, hvis du går med læbestift til daglig

Hvad gør man, hvis man en dag ikke vil have det mere?
– Det falmer med tiden for til sidst at forsvinde helt. Det er ulovligt at tatovere folk i ansigtet med en rigtig tatovering, hvorfor en kosmetisk tatovering kun holder i få år. Vil man dog gerne have det fjernet, inden det er falmet helt, kan man uden problemer fjerne det med eksempelvis laser.

Er det risikofrit at få det fjernet?
– De pigmenter, jeg bruger, er frie for parabener, parfume og metaller, og så er de ikke testet på dyr, hvilket alt sammen vil sige, at det er risikofrit at få pigmentet fjernet. Man kan dog ved laser nogle gange opleve svag rødmen og hævelse efterfølgende, som hurtigt forsvinder.

Er tatoverede fregner en behandling, du laver ofte?
– Jeg laver bestemt ikke ofte kosmetiske fregner på folk. Det er faktisk virkelig sjældent, at jeg "godkender" folk til det. Der er mange ting, der spiller ind, og hvis jeg kan mærke, at man bare vil have det for at følge den nyeste trend, så afviser jeg behandlingen. Det er vigtigt for mig at gøre folk glade ved at give dem noget, som de virkelig ønsker og har ønsket længe.

Hvad koster det hos jer?
– Det afhænger af områdestørrelse, pigment og arbejdstid, men mellem 1.800-5.000kr.

Hvilken type behandling udfører du oftest?
– Jeg har specialiseret mig i at lave de mest naturlige kosmetiske tatoveringer, som man overhovedet kan tilbyde. Det er især øjenbryn, der ligner helt naturlige øjenbrynshår, så det ikke kan ses, at det er lavet ved en kosmetisk tatovering. Mine kunder er fra 18 til 96 år gamle, nogle er raske, andre er syge og har blandt andet en bivirkning, hvor de mister deres hår. Her kan jeg hjælpe med at lave nye øjenbryn på dem, så de ikke skiller sig ud fra mængden.

I videoen kan du se, hvordan flere kvinder reagerer lige efter, de får tatoveret fregner i ansigtet.