Rozanna Fritz er vild med korte bluser og brede bukser
Foto: Mathilde Schmidt

Rozanna Fritz

Sådan mikser Rozanna en fed hverdagsgarderobe

Den 29-årige direktør i det kreative grafiske bureau Iron Flag elsker brede bukser, korte mavebluser, røde læber og clutches i hverdagen. Bliv inspireret af hendes skandinaviske stil, der på bedste vis blander det sporty med det feminine.

TH: Sæt fylder meget i Rozannas garderobe. En ny favorit er det bordeauxfarvede fra Wood Wood. TV: Efteråret kalder på lag-på-lag med rullekraver og varme bluser. Blusen er fra Weekday, og den højhalsede top er fra American Apparel

Hvordan vil du beskrive din stil?
"Min stil er svingende afhængigt af sæsonen. Om vinteren er jeg til det herreagtige med enkle frakker, højhalsede strik, skjorter og generelt mere lag-på-lag. Om sommeren derimod er jeg langt mere feminin, farverig, 90'er- og Beverly Hills-inspireret med croppede toppe, slidte, afklippede jeans og brede højtaljede bukser. Overordnet er min stil enkel, og jeg er fan af det skandinaviske minimalistiske udtryk, som jeg mikser med nogle sporty elementer som en kort sportstop fra Nike og sneakers. Der skal være balance mellem det maskuline og feminine, så hvis jeg fx har brede bukser på, bruger jeg dem med en kort og feminin silketop."

Hvad har du mest af i din garderobe?
"Jeg har mange højtaljede herrebukser, som er det, der passer min krop bedst og giver mig længere ben. Derudover har jeg mange korte toppe, som jeg bruger til at vise lidt maveskind frem, hvilket giver et feminint touch. Skjorter og sneakers fylder også meget. Der er ikke noget smukkere, end når en kvinde ser lækker ud i en klassisk skjorte."

TV: Det lille skrin er et arvestykke og indeholder smykker fra Trine Tuxen og Sophie Bille Brahe. TH: Notesbøgerne er fra Astier de Villatte, og cigaretterne er fundet i Israel og fra mærket Sobranie. Lyngbyvasen med friske blomster er fast inventar på Rozannas spisebord.

Hvad er en god investering?
"Smykker og accessories er gode investeringer, fx en taske i en lækker kvalitet, fordi de ofte holder længere end tøj, som hurtigere bliver skiftet ud. Mine smykker, som er en blanding af Trine Tuxen, Sophie Bille Brahe og arvestykker, går jeg med hver dag, og de er en integreret del af mit look."

Hvilke accessories pifter du et outfit op med?
"Farvede sneakers, smykker eller en af mine Comme des Garçons-clutches. Min stil er simpel, og derfor kan en clutch i en stærk farve eller med prikker hurtigt tilføje et ekstra twist. Sneakers er mit foretrukne fodtøj. De er komfortable, når man skal ud og danse. Jeg kan godt lide måden, de nedtoner et look på og skaber et afslappet udtryk."Sneakers fra Nike og Adidas og et udvalg af Rozannas kunst, som hun aldrig skiller sig af med.

Hvor finder du inspiration til din bolig?
"RUM er et meget inspirerende magasin, som viser rigtig mange flotte hjem med masser af personlighed. Jeg følger The Apartment på Instagram. De har nogle vildt smukke ting og er specielt gode til at kombinere farver."

Hvor køber du dine ting til din bolig?
"Dora på Værnedamsvej er fantastisk med alle deres små nipsting og fine univers af vintage og moderne. Hos Dansk Made for Rooms er de dygtige til det sterile og skandinaviske, og hos Lysfabrikken på H.C. Ørstedsvej er der et fint udvalg af vintagelamper og brugte designermøbler. Illums Bolighus er gode til alt det, man har brug for til hverdag – fra musselmalet stel til Lyngbyvaser. De har en masse fine nye ting, som er en god kontrast til gammelt og vintage, så det hele ikke bliver for bedstemoragtigt."

Beskriv dit hjem?
"Det er skandinavisk og moderne i form af elementer som min industrielle reol og mit simple bord i træ med bukkeben fra IKEA, som jeg mikser med arvestykker og vintage. Jeg elsker små farvede tallerkener og kopper, som alle er forskellige og virkelig fine på et middagsbord. Derudover har jeg en del grønt, så her er nærmest som en lille botanisk have. Jeg synes, blomster giver en form for ro og tilføjer en smule farve i hjemmet – og så er der ikke noget bedre end at komme hjem til duften af friske blomster. Jeg elsker den lille blomsterbiks på Værnedamsvej, som jeg besøger mindst en gang om ugen."


TV: Rozanna ved siden af sin reol fyldt med magasiner, heriblandt Eurowoman, som hun har samlet på lige fra begyndelsen. Strik fra Bruuns Bazaar, top fra COS og bukser fra Topshop. TH: "Det er den eneste, jeg bruger, og den har været en favorit i over 10 år nu." Duften Her fra Narciso Rodriguez og bogen 100 Legendary Trunks fra Louis Vuitton

Hvad er din seneste investering til boligen?
"Det er et værk af Todd James fra Galleri V1, som forestiller en soldat, der giver et skelet en burger i munden. Stilen er lidt tegneserieagtig og klart mere maskulin end resten af min kunst. Farverne er kraftige og skriger én i øjnene på den gode måde. Det er til indramning lige nu, og når jeg får det tilbage, skal det op og hænge sammen med mine andre billeder, så det ikke stjæler for meget fokus."

Hvilken ting skiller du dig aldrig af med?
"Mine kunstværker, som er et billede af min foreløbige livsrejse. Jeg har bl.a. et billede, som min far vandt tilbage i 1973 til en julefrokost, samt billeder fra da jeg boede i London. Jeg kan godt lide, at der er en lille historie bag hvert stykke kunst. Derudover skiller jeg mig aldrig af med min Safaristol af Kaare Klint, som er en dansk klassiker, jeg har fået af min mor. Mit service, som er en blanding af arvestykker fra min mormor og fund fra rejser og loppemarkeder, betyder også rigtig meget."

TV: Frakken i herresnit er en ny favorit og fra & Other Stories. TH: Jeans fra COS og Weekday. Tasken er fra & Other Stories.

Hvad er dit seneste køb?
"En mørkeblå frakke med et enkelt herresnit fra & Other Stories og et par hvide sneakers i en limited udgave fra Adidas."

Hvad er dit næste køb?
"En højhalset sweater, huer i en masse forskellige farver og et par pangfarvede sneakers fra Stella McCartney fra sidste sæson, som er umulige at opstøve."

Hvad er dit mest ekstravagante køb?
"Det er mit lille uglevedhæng fra Sophie Bille Brahe, som jeg købte af hende i London for syv år siden, hvor vi boede på samme vej. Jeg gik på London College of Fashion og hun på Royal College of Art."

TV: Pudderfarvet sæt fra Weekday og hvide sneakers fra Adidas. TH: Toppen er syet i Indien, og det indrammede tryk er af Michael Kvium.

Hvad skiller du dig aldrig af med?
"Min morfars gamle ring med en sort sten, som jeg har fået lavet mindre, og et lille guldhjerte fra min mormor. Det er smykker, som er en del af familien."

Hvad kunne du aldrig finde på at iføre dig?
"Træsko. De giver en grim holdning, og så kan man ikke holde dem på. Det er en underlig sko."

Hvad er dit mest kiksede køb?
"Det er en mozambiquisk folkedragt. Den var flot, da jeg købte den, men jeg får den nok aldrig på herhjemme."

Hvem er din danske yndlingsdesigner?
"Wood Wood for de mange fine sæt, Baum und Pferdgarten for deres print og Mads Nørgaard for brugbare basisting."
TV: Aesop er en beautyfavorit pga. den friske duft og lækre konsistens. Eiffeltårnet er fra Paris, og dukken har Rozannas bonus-datter Uma lavet. Det lille billede er af Evren Tekinoktay, og det store vandt hendes far engang til en julefrokost. TH: Hvide korte toppe er favoritten om sommeren og en fin kontrast til en solbrun hud. Her fra H&M, Zara og Topshop.

Hvem er din udenlandske yndlingsdesigner?
"COS for det minimalistiske og klassiske som skjorter, jakker og bukser – deres kvalitet er virkelig god til pengene. Stella McCartney for hendes flotte oversize jakker og smukke kjoler. Tome er et nyt New York-baseret mærke, der laver nogle flotte herrebukser, og Comme des Garçons er dygtige til det legesyge."

Hvad mangler du altid i dit klædeskab?
"Strømper. Jeg smider dem altid væk, og så passer de aldrig sammen."

Hvor shopper du herhjemme?
"I COS, Wood Wood og Nørgaard på Strøget."

Hvor shopper du i udlandet?
"Jeg går tit i Zara, fordi de har andre ting end herhjemme, og så tager jeg i Colette i Paris og Dover Street Market i London for inspirationen."


LÆS OGSÅ: "Jeg har mest af min kærestes tøj i skabet"

LÆS OGSÅ: Se 3 kvinders stilfulde indretning

LÆS OGSÅ: Se Kyoto-indkøberens 10 musthaves

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil