Guide: Sådan sætter du en perfekt hestehale
SPONSORERET indhold

Guide: Sådan sætter du en perfekt hestehale

Det lyder nemt, og er det sjældent – en perfekt, høj og stram hestehale kan drille selv den bedste. Men ikke hvis du følger vores guide.

Af:: Silke Grane Foto: Henrik Adamsen
10. dec. 2018 | Mode | ALT for damerne

Hestehalen er en af vores favoritfrisurer, fordi den er nem, praktisk og klæder de fleste. Hestehalen er ikke en ny tendens. Tværtimod. Den klassiske, flotte frisure har mange år på bagen, men ikke desto mindre er den genial og kommer i mange forskellige variationer.

LÆS OGSÅ: Henrik Steen: "Det gør huden tør og støvet at se på, og linjerne omkring øjnene bliver tydeligere"

Vi har lavet en guide, som nemt giver dig det bedst mulige resultat, så du kan få en lidt mere sofistikeret, glamourøs og fyldig udgave, der matcher dit festlook.

AFD_Hairstyle_139361.jpg
Foto: Henrik Adamsen.

Til at få den perfekte hestehale skal du bruge følgende:

 • Volumenlotion
 • Hårtørrer
 • Hårelastik
 • Hårnåle
 • Hårspray
 • Hårbørste
 • Glattejern

Bonustip: Få styr på alle de små flyvske hår med en serum og hårlak, som lægger hårene ned, inden du trækker håret tilbage – det giver dig et endnu flottere resultat. Om hestehalen er høj, lav eller et sted midt imellem, kan den altid se ud af lidt ekstra, hvis du snor en tot hår rundt om elastikken. Du kan også vælge at flette hestehalen for at få en ekstra detalje.

Vi guider dig trin for trin til den perfekte hestehale:

 1. Fugt allerførst håret med en vandspray, og fordel en føntørringslotion i håret for at give pleje og skabe volumen. Så er du klar til at gribe børste og føntørrer – gerne en med et smalt mundstykke, der koncentrerer luftstrømmen.

  s1.jpg

 2. Inddel håret i sektioner, og føntør håret bagud fra start med en stor rundbørste. Det giver håret fylde og gør det nemmere at lave hestehalen efterfølgende. Giv lidt ekstra kærlighed til spidserne med børsten, så håret får en blød runding.

  s2.jpg

 3. Føler du, at det er svært at styre hele håret på én gang, så del det op, så halvdelen sættes fast med en klemme øverst på hovedet. Det gør det nemmere at arbejde med de underste lag.

  s3.jpg

 4. Har du mange forskellige længder i håret, kan du samle det med en smule hårlak – gerne med blødt hold. På den måde får kontrol over flyvske hårstrå, og håret er stadigvæk bevægeligt.

  s4.jpg

 5. Læg de små fimrehår ned på håroverfladen ved at bruge siden af dit glattejern.

  s5.jpg

 6. Tag en børste, friser bagud og op samt nede fra nakken, og saml håret i en stram hestehale. Hesthalen skal sidde diagonalt modsat hagen. Det giver et smukt, symmetrisk look.

  s6.jpg

 7. Det er nemmest at lave en pæn hestehale uden buler, hvis du – i stedet for at bruge hårelastikken på den klassiske måde – fastgør to hårnåle i hver sin ende af din elastik. Sæt den ene hårnål fast i hestehalen, sno elastikken nogle gange rundt, og fastgør til sidst den anden hårnål i hestehalen.

  s7.jpgs7.1.jpg

 8. Tag en lille børste, tandbørste eller øjenbrynsbørste, og spray lidt hårlak på. Det kan hjælpe med at få lagt de små babyhår ned ved tindingerne. Du kan også bruge en klar øjensbryngelé til at tæmme hårene med.

  s8.jpg

 9. Vikl en hårtot rundt om hestehalen for at skjule hårelastikken.

  s9.jpg

 10. Inddel hestehalen, og giv den en smule toupering i bunden for at skabe fylde og bevægelse.

  s10.jpg

 11. Fikser til sidst frisuren med hårlak.

  AFD_Hairstyle_139287.jpg

Hår af Sidsel Marie Bøg.

Anbefalet til dig