Sabina Karlsson
SPONSORERET indhold

Model: "Jeg vil ikke sammenlignes med andre end mig selv”

Alt.dk sætter over vinteren fokus på kropspositivitet i modebranchen og på de modeller, som kæmper for mere diversitet. Mød model Sabina Karlsson, som lige nu er aktuel som kampagnemodel for Zizzi.

Af: Anne Nørkjær Bang Foto: Bjarke Johansen
19. jan. 2017 | Mode | Eurowoman

Sabina Karlsson er 28 og fra Växjö i Sverige. Hun bor i dag i New York City, hvor hun arbejder som model hos bureauet JAG Models. Lige nu er hun aktuel som kampagnemodel for Zizzi.

Hun har ikke noget problem med at blive kaldt "plus size", men synes egentlig hellere, at vi skal droppe at sætte folk i bås.

Hvordan begyndte din modelkarriere?

– Min karriere startede tidligt – jeg var faktisk kun fire år. Jeg blev scoutet i min hjemby hos en frisør. Mine forventninger til modellivet var egentlig bare at have det sjovt og have nogle jobs løbende. Men nu er det jo blevet en helt indgroet del af mit liv.

I dag bliver du jo betegnet som "plus size-model". Hvordan har du det med begrebet "plus size"?

– Helt personligt har jeg ikke noget problem med at blive kaldt plus size. Men jeg synes generelt, at vi skulle droppe at sætte mærkater på mennesker, på modeller. Det er forvirrende, og jeg vil egentlig ikke sammenlignes med andre end mig selv.

LÆS OGSÅ: Her er ALT for damernes læsermodeller 2017

Modebranchen bliver ofte kritiseret for dens mangel på diversitet, når det handler om repræsentation af forskellige kropstyper. Hvad tænker du om det?
– Jeg synes, at modebranchen har gjort store fremskridt og er blevet langt bedre til at vise diversitet blandt modeller, selvom der stadig er lang vej at gå. Vi skal nok nå i mål, og jeg prøver, i det jeg gør, at bidrage til den forandring.

Hvad er det bedste ved dit job som model?
– Det, jeg elsker mest ved mit job, er, at jeg aldrig ved, hvad der skal ske. Der er så mange tilbud, som kan komme forbi og banke på din dør i morgen, og jeg elsker den følelse! At rejse og arbejde er også noget, jeg elsker. Jeg er ikke god til at blive på det samme sted i for lang tid af gangen.

LÆS OGSÅ: Josephine Skriver er regnbuebarn: ”Jeg har altid vidst, at jeg var elsket”

Har det at være model ændret dit syn på dig selv?
– Modellivet har fået mig igennem forskellige stadier i forhold til måden, jeg ser mig selv på. Jeg er så taknemmelig for det, selvom det også har været hårdt. Jeg har lært at elske min krop.

I Eurowoman nr. 228 havde vi en modeserie med modellen Jennie Runk, der også er er kampagnemodel for Zizzi.

Hvad er dine drømme for fremtiden?
– Jeg har så mange forskellige mål, som jeg gerne vil nå. Jeg vil gerne hjælpe andre piger og kvinder med deres selvværd og deres syn på deres egen krop. Og så vil jeg også gerne starte en isbutik, for jeg elsker is! Skuespil står også på min liste. Jeg indspillede min første kortfilm sidste år, Inamorata, og den kommer snart ud.

Hvordan håber du, at branchen udvikler sig i fremtiden?
– Jeg håber, at modebranchen vil repræsentere en større diversitet blandt modeller. Se på vores samfund – det er mangfoldigt, og det burde modebranchen reflektere. Jeg ved, at ting vil fortsætte med at ske, curvy modeller er kommet for at blive, og det er diversitet også.

LÆS OGSÅ: Gigi Hadid: Modellen der skød til tops via Instagram

LÆS OGSÅ: Latinamerikansk topmodel: ”Jeg sælger bare ikke”

LÆS OGSÅ: Kim Kardashian lægger internettet ned. Igen.