Slut med mørke rande: Vi tester 5 øjencremer
SPONSORERET indhold

ALT tester 5 øjencremer

Fem kvinder på ALT for damernes redaktion har haft hver sin øjencreme med hjemme i en måned for at teste, om man virkelig kommer til at se yngre ud ved regelmæssig brug af de dyre dråber? Få resultaterne her.

Af: ALT for damerne
01. jan. 2013 | Mode | ALT for damerne


Mette Mølbak, madredaktør, 34 år

Min udfordring: linjer er begyndt at vise sig omkring øjnene – især når jeg smiler.

Øjencremens løfte: Missionen bag La Prairies øjencreme er at mindske rynker, mørke rande og hævelser omkring øjnene ved hjælp af koncentrat af havalger, boghvedevoks og koffein.

Konsistens & duft: Geléagtig, drøj konsistens med en mild, næsten neutral duft.

Oplevelse og resultatet: Det bedste ved øjencremen er helt klart den smarte pumpefunktion, der sørger for at den rette mængde kommer ud, og at der ikke kommer bakterier i. Cremen trænger hurtigt ind i huden og gennemfugter den godt, hvilket får mine linjer til at synes mindre dog uden at udrette deciderede mirakler som i "ti år yngre på fire uger".

Samlet bedømmelse:


Susanne Dyrhauge, 50, art director
Min udfordring: Min hud har brug for masser fugt, fordi jeg arbejder foran en computerskærm hver dag. Desuden er indeklimaet tørt, og da jeg samtidig har en tendens til at knibe øjnene sammen, føles mine øjenomgivelser ofte tørre og stramme. Derfor bruger jeg gerne øjencreme i løbet af dagen.

Øjencremens løfte: Murad lover friskere øjenomgivelser med færre linjer og en mere spændstig og fugtmættet hud ved hjælp af en kombination af peptider, hyaluronsyre og et patenteret kollagen-kompleks.

Konsistens & duft: Cremen er duftneutral og har en lækker og ren, hvid farve. Konsistensen er let, men meget mere drøj, end jeg først havde troet.

Oplevelse og resultatet: Jeg har testet cremen, mens min hud har været hårdt prøvet af både sol og saltvand. Jeg har brugt den morgen og aften – og nogle gange også efter strandturen, og synes helt bestemt, at jeg har undgået den "stramme" fornemmelse i huden, som ellers er uundgåelig om sommeren. Den er klart en af de bedste øjencremer, jeg har prøvet, og en ren favorit. Eneste minus er, at man skal have fingrene ned i krukken og derfor let får alt for meget op ad gangen. En tube eller pumpe ville gøre den meget mere hygiejnisk og økonomisk i brug.

Bedømmelse:


Kathe Japp, artikelredaktør, 55 år
Min udfordring: jeg har altid været glad for mine smilerynker, men har brugt øjencreme de sidste mange år i håb om at udsætte det mere "krakelerede" look.

Øjencremens løfte: Yves Saint Laurent lover en øjeblikkelig opstrammende virkning og at reducere mørke rande og fine linjer ved længere tids brug. Øjencremen indeholder også lysreflekterende partikler, som får huden til at virke glattere. Den aktive ingrediens er et ikke nærmere defineret sukkerstof kaldet "Glycanactif".

Konsistens & duft: klar og letflydende serum, der er meget drøj i brug – en enkelt dråbe er nok til begge øjne, og duften er behagelig, svagt hindbæragtig.

Oplevelse og resultat: serummet kommer i en lækker flaske (der også er pæn på badeværelseshylden) og doseres let og hygiejnisk med en pipette. Den er nem at fordele og virker kølende på øjenomgivelserne. Umiddelbart efter brug ser huden lidt glattere ud. Jeg har ikke registreret nogen langtids-effekt, men den hører klart til de lækreste øjenprodukter, jeg har prøvet.
Samlet bedømmelse:


Marie Brodersen, skønhedsredaktør, 39 år.
Min udfordring: Begyndende rynker og tørhedslinjer.

Øjencremens løfte: Origins lover at mindske fire af de mest almindelige ældningstegn; smilerynker, fine krydslinjer, rander under øjnene og tunge øjenlåg ved hjælp af fugtende og opstrammende ingredienser som kombucha (gæret te), agurk og squalane.

Konsistens & duft: Blød og cremet konsistens med en mild og behagelig duft.

Oplevelse og resultatet: Øjencremen er blød og lækker og fylder omgående mine tørhedslinjer ud, hvilket klart får mig til at se friskere ud. Jeg er på sommerferie i hele test-perioden, så jeg synes virkelig, at mine øjne ser friske ud – eller også er det, fordi jeg slapper af? Efter fire ugers brug er jeg tilbage på job og må desværre konstatere, at der ikke er nogen synlig reduktion i mine begyndende rynker, men jeg er alligevel godt tilfreds med, at øjencremen kan holde mine tørhedslinjer på afstand. Et godt tegn på at min hud har brug for fugten, og at en øjencreme er nødvendig.

Samlet bedømmelse:


Marie Kaufholz, sundhedsredaktør, 35 år
Min udfordring: mørke rande.

Øjencremens løfte: Biotherm lover friskere og mindre trætte øjenomgivelser ved at modvirke mørke rande og fine linjer med ingredienser som chlorella (alge), majskerneekstrakt og koffein.

Konsistens & duft: cremen er duftneutral og let, så jeg skal bruge en del, hvilket måske også skyldes, at min hud generelt er meget tør.

Oplevelse og resultat: jeg kan rigtig godt lide, at cremen trænger ind med det samme, og at den er så mild, at man kan bruge den helt op til øjet. Det er faktisk lykkedes mig at få noget i øjet en dag, og det gjorde ikke ondt, hvilket er ret imponerende. Cremen er let og fungerer godt sammen med min ansigtscreme, så jeg ikke får det der problem med, at de kommer til at ligge i lag og skal nulres af. Jeg kan dog ikke se nogen forskel fra før, men cremen er let og behagelig at bruge.

Samlet bedømmelse: