mere mig-tid
SPONSORERET indhold

5 veje til mere mig-tid

Ønsker du en dag eller bare en time til dig selv? Det at være alene kan være en meget kraftfuld genvej til ny energi, større fokus og mere overskud, så det er klogt at vælge til. Og potentielt ret dejligt! Her er 5 tips til, hvordan du får mere mig-tid.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
09. feb. 2018 | Sundhed | ALT for damerne

1. Spis frokost med dig selv

Gør det til en tradition at spise frokost med dig selv en gang om ugen. Brug den til at stille ind på dig selv og tjekke dine valg. Tænk på, om du handler efter det, du gerne vil, eller om du lader dig påvirke for meget af andres meninger? Mærk, hvordan du har det, og giv dig selv den opmærksomhed, som du ville give en god veninde, du spiste frokost med. Mange travle mennesker får aldrig stillet ind på sig selv, og resultatet er, at de ender med at løbe efter noget, de ikke engang ved, hvorfor de jagter. En ugentlig frokost kan støtte dig i aldrig at ende i den jagt, fordi du hele tiden er i kontakt med dig selv og ikke kun med, hvad andre forventer af dig. Det er nemt at vælge andre til. Uanset om det er til frokost eller i hverdagen. Men selvom det er sværere at vælge dig, så er du fundamentet i dit liv. Jagter du andres drømme, ender du med at jage rundt uden nogensinde at fange det bytte, du ønsker dig mest.

2. Velkommen til kl. 5-klubben

En af de vigtigste ting i mit liv er at skrive. Efter en lang dag med spændende samtaler, familieliv med børn og lidt tid med kæresten er der næsten igen kreativ kraft tilbage. Så jeg slapper af, spiser chokolade og går tidligt i seng. På den måde er jeg klar kl. 5 næste morgen og kan skrive, fordi jeg har klarhed i hovedet. Min kæreste begyndte på et tidspunkt at stå op sammen med mig. Måske fordi de tre gange, jeg snoozer, alligevel vækkede ham – men han er blevet vild med det! Han træner, læser avis, drikker en kop kaffe og hører musik i køkkenet. Det er hans alenetid. Og selvom jeg tænker, at morgentiden også kunne give os mere tid sammen, så er tiden alene måske fundamentet for, at vi har lyst til at nyde hinandens selskab om aftenen.

LÆS OGSÅ: Få ny energi med massage

3. Tag to dage til dig

Hvem er du egentlig, når du ikke er kollegaen, kæresten, veninden eller moren? Det svar forsvinder, hvis du aldrig giver dig selv muligheden for at opleve det. Så træd ud af alle dine roller, og brug lidt tid alene. Tag to dage alene i sommerhus, eller send familien væk, og vær alene hjemme. Brug de to dage til at stille ind på dig, så du kan (gen-)opdage, hvem du er, når du bare er dig. Det er måske skræmmende at gøre, men du har mere at give, når du også kan trække dig og være glad i dit eget selskab.

4. Luk døren

Kommer du hjem og trænger til at være dig, så giv dig selv lidt tid. Luk døren til dit soveværelse. Sig til dem, du bor med, at de gerne må banke på, hvis der er ild i køkkenet, eller Rasmus Seebach kommer forbi, men at de ellers skal lade være. Nyd så at være alene, og slip dine tanker fri. Uanset om du ser op mod himlen eller bare nyder lige at være til et øjeblik, så giver friheden til at lade tankerne flyde ny energi og større kreativitet. Vi kan nemlig ikke tænke nyt, hvis vi hele tiden er fokuseret på noget bestemt. Du kan bruge samme princip i arbejdsdagen. Giv dig selv lidt privatliv midt i kontorlandskabet ved at finde en dør, du kan lukke, og du vil opdage, at du højst sandsynligt bliver mere effektiv. De fleste oplever nemlig større fokus, når de kan slippe fornemmelsen af at være på over for andre.

LÆS OGSÅ: Er du egentlig tilfreds med dit liv?

5. Værdsæt din mig-tid

Når vi er sammen med andre, er vores fokus helt eller delvist på dem. Når vi er alene, begynder vi at vende fokus mere indad og ud mod verden. Når du går en tur alene, så læg mærke til, at du sikkert har nemmere ved at sætte tempoet ned og mærke vinden i håret. Du bliver mere sensitiv over for byen omkring dig, naturens lyde og stjernerne på himlen, hvis du tillader dig selv at se op. Når du ikke har en dialog med en anden, er det også nemmere at høre din egen stemme. At være alene er et eksistentielt grundvilkår. Gennem livet kan vi elske og blive elsket – men vi er stadig os selv. Gør den alenehed til noget, du værdsætter. Vælg den aktivt til og oplev, hvordan du og verden omkring dig folder sig ud, når du vover at være lidt stille og med dig selv.

Anbefalet til dig