Nye træningstendenser
SPONSORERET indhold

Her er tidens 7 mærkeligste træningstendenser

Det involvere elektrisk strøm, trampoliner og cheerleaders. Se bare her.

Af: Luisa Mattioni Foto: Alamy
09. nov. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Der sker meget på træningsfronten, hvis du kaster blikket på de amerikanske firstmovers. Her er der ikke grænser for kreativiteten og der findes efterhånden ingen undskyldning for ikke at komme i bedre form. Det er ikke første gang, ALTfordamerne.dk har undersøgt de sjove ting, de finder på i sundhedens tegn over there. Tidligere har vi for eksempel skrevet om denne nye helsedrik. I denne artikel ser vi nærmere på de syv mærkeligste træningstendenser, der viser sig i øjeblikket.

1) Når fitnesscenteret kommer til døren
Hvorfor tage i fitnesscenteret, når det kan komme rullende til dig? Nogle gange kan det virkelig være svært at komme af sted til træning, men det har man i Long Island i USA, gjort noget ved. Her kan du bestille et mobilt fitnesscenter helt til din dør, så du ikke skal tænke på andet end at rulle ud af sengen. Konceptet består af en minibus indrettet med træningsudstyr, som kører rundt med en personlig træner til dem, der ikke selv kan komme af sted til træning.
Læs mere her.


2) Trampolin
Trampoliner er for andre end børn i paracelhushaver. Trampolinerne har nu bouncet deres vej til de amerikanske fintesscentre. Udover de fordele, du ville få ved andre cardio-træningsformer, skulle du eftersigende få øget lymfecirkulation og styrke i fødderne. Bare husk, at det ikke kun handler om hvem der kan hoppe højest.
Læs mere her.


3) Få stød, når du ikke træner
Mangler du rygrad, når det handler om at udføre den træning, du havde sat dig for? Så er løsningen måske armbåndet Pavlok, der giver stød, når du ikke får trænet det, du skulle. Armbåndet er stadig under udvikling, så det er ikke klart, hvordan det kan kende forskel på, om du står i træningscenteret og løfter vægte, eller om du løfter dine indkøbsposer fuld af sodavand og slik, men det påstår alligevel, at det lærer dine dårlige vaner at kende inden for 30 dage.
Læs mere her.


4) Selfie-løb
I New York har man afholdt et såkaldt selfie race. Her er der ingen målstreg. Istedet er løbet lavet som en skattejagt, hvor det gælder om at tage en selfie med et bestemt hashtag foran nogle af New Yorks vartegn. Om morgenen frigives en liste over de seværdigheder, du skal forbi, og så gælder det for deltagerne om at besøge hver enkelt – og du bestemmer selv, hvordan du kommer rundt. Selfie-løbet kan være en sjov og aktiv måde at opleve den by, du bor i, og et alternativ til det det rutineprægende løb i parken. Det er god motion, så længe du ikke vælger bussen.
Læs mere her.


5) Cheerleading workout
Det minder dig måske mest af alt om en amerikansk high school-film eller en stadionkamp, men i L.A. har man fundet ud af, at cheerleadings-baseret træning giver et lækker tonet krop og masser af energi. Så frem med pomponerne og find din indre teenager frem.
Læs mere her.


6) Workout i tropisk klima
Her hjemme kender vi efterhånden godt til hot yoga, også kendt som bikram yoga, hvor de klassiske yoga-stillinger udføres i et lokale med 40 graders varme. I L.A. er der efterhånden stort set ikke den træningsform, du ikke kan dyrke i et indendørs tropisk klima. Det gælder blandt andet hot mat pilates, kick boksning og spinning, hvis du vel at mærke ikke synes, det er varmt nok i forvejen. Det smarte ved at udføre diverse træningsformer i et ophedet lokale er, at musklerne skulle blive mere fleksible og elastiske, og ikke behøve lige så lang tids opvarmning.
Læs mere her.


7) Natklub-fitness
I New York har man fundet på en løsning til dig, der godt kan lide at danse og bevæge dig, men ikke føler dig hjemme i et træningscenter. Der har man nemlig mikset de to ting sammen og tilført natklubstemning, så du kan dyrke den populære træningsform dance cardio til rytmer fra en live dj med lysshow i baggrunden. Der bliver dog ikke serveret alkohol.
Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Behøver jeg at løbe den tur?

LÆS OGSÅ: Her er efterårets bedste motionsformer

LÆS OGSÅ: Maskiner eller holdtræning? Se hvad der er mest effektivt