8 genveje til mere sjov i hverdagen
SPONSORERET indhold

8 genveje til mere sjov i hverdagen

Vi spiser desserten efter maden. Vi klarer arbejdets forventninger, før vi sætter tid af til veninderne. Men hvad går vi glip af, når vi sætter pligt før sjov? Find ud af det ved at prøve en eller flere af disse genveje til mere sjov i hverdagen.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
13. dec. 2018 | Sundhed | ALT for damerne

1. Tag små skridt

Tricket til et sjovere liv er ikke at udvikle indviklede systemer med 8.000 ting, du skal gøre, som du aldrig får tid til. Det er heller ikke at drømme om at bo på en tropeø eller være millionær, så du ikke behøver arbejde.

Det er derimod at gøre de små ting, der giver dig noget i hverdagen. Som at have en hund, der sørger for, at du kommer ud at gå, og glæder sig over, at du er hjemme. Eller lave tid til små møder med dem, du holder af. Det kan også være at danse fjollet i køkkenet og høre høj popmusik.

2. Gå ud og oplev din by

En gang om ugen fra nu afsætter du en aften til at opleve noget sjovt. Det er en udfordring! Jeg inviterer dig hermed til at lukke mailbakken og slukke mobilen til fordel for en aften med kultur.

Tag i din lokale biograf, se et teaterstykke, spil streetfodbold i et boldbur eller gå henslængt rundt med en kop kaffe i bymidten.

3. Tag en venindetime

Inviter din veninde på en times møde. Det kan være vildt svært at finde en aften, men en time? Det kan du godt.

Og hvis du ikke kan – så vil jeg have et virkelig godt argument for, hvorfor det andet, du skal, er vigtigere. Brug timen på at gøre det, I nyder allermest lige nu. Gå en tur, drik varm kakao eller diskuter politik. Læg alt andet væk og nyd hinandens selskab. En time med din yndlingsdame kan være bedre end terapi.

Læs også: Er jeg sammen med den rigtige?

4. Lyt til musik

Musik er bare magisk. Sæt det nummer på, som går direkte i dine hofter, og overgiv dig til musikken. Dans, gå ned ad gaden som en soulsister eller syng med, mens du sidder i kø på motorvejen.
Bestil også gerne koncertbilletter, nu du er i gang. Det er vigtigt for din sundhed!

5. Tag en eftermiddagsdrink

Der er noget særligt over alkohol om eftermiddagen. Den enkelte, stilede cocktail, der sætter dagens arbejde i perspektiv og giver aftenen et præg af glamour.

Så tag en kjole på, blondetrusser og miks en cocktail, som du nyder alene eller med en, du holder af. Det er på mange måder et virkelig fjollet valg. Men det er netop pointen. Er den stærk nok, kan du slet ikke arbejde senere, og du vil have mere lyst til at gøre noget spontant end ende med at stene på sofaen i joggingtøj. Du skal nok ikke følge dette råd hver dag, men er klokken ikke G&T nu?

6. Spil brætspil 

Lav en gryde mad, og saml din familie rundt om bordet – så er det tid til brætspil. Find skak frem, støv kalaha af, eller prøv dine strategiske evner af med Smallwords.

Bare spil det, der får jeres familie til at glemme opvask, YouTube og bilregningen i et par timer. Det er både tophyggeligt at spille sammen og potentielt ret sjovt. Så rul terningen, søster.

Læs også: Fra sofasnegl til supermotionist

7. Lær at surfe

I sommer besøgte jeg Lønstrup med min mand, og han blev dybt fascineret af bølgerne, stranden og tanken om at lægge jakkesættet væk en stund til fordel for en våddragt.

Og hvorfor ikke? Hobby er et lidt kedeligt ord, men brug tid i din hverdag på noget, du holder af. Noget, der ikke giver mening karrieremæssigt eller nødvendigvis gør, at du forbrænder kalorier. Noget, du bare kan lide. Så meld dig på et hold i italiensk madlavning, køb nye rulleskøjter, eller hop i en havkajak. Det er ren livsglæde at bruge tid på noget, du ikke skal opnå noget med, men som du bare nyder, mens du gør det.

8. Inviter alle på Instagram til kaffe

Der er næsten ikke noget mere kedeligt end alenlange kalender-korrespondencer om, hvornår man kan mødes.

Drop dem! Skriv i stedet på Instagram, at du drikker kaffe kl. 16-17 på yndlingscafeen, og inviter enhver til at droppe forbi. Gad vide, hvem der kommer? Hvad mon I kommer til at tale om? Hvad hvis du sidder der alene? Ingen ved det. Det bliver sjovt.

Anbefalet til dig