Søvnproblemer: ALT for damerne tester deres søvn
SPONSORERET indhold

Ny podcast om søvn: Hvordan sover du om natten?

Ved du, hvordan du sover om natten, og hvordan det påvirker din dag? ALT for damernes sundhedsjournalist, Maria Bruun-Schmidt, og journalistkollega Simone Brandt Hald fik testet deres søvn på søvnklinikken Scansleep. Hør deres overraskende resultater i ALT for damernes podcast om søvn.

Af: Susanne Knutzen Foto: Peter Nørby
06. mar. 2017 | Sundhed

Søvn er individuelt for alle, og et mysterium som vi går igennem nat efter nat, men fælles for alle moderne mennesker er, at vi er blevet dårligere til at prioritere vores søvn, og det gør os stressede syge og trætte.

ALT for damernes sundhedsjournalist, Maria Bruun-Schmidt, og journalistkollega Simone Brandt Hald trak i nattøjet og tilbragte en nat på den private søvnklinik Scansleep, hvor de fik testet deres søvn. De havde begge på fornemmelsen at de kunne sove bedre. 

I podcasten kan du høre, hvordan det gik de to, da de fik sat 16 elektroder på kroppen, som natten igennem overvågede deres søvn. I podcasten møder du også søvnspecialist og psykolog Torben Jager Pedersen og søvnspecialist og læge Søren Berg, begge fra Scansleep. De giver konkrete råd til, hvordan man skal sove, hvis man har en forstyrret søvn eller er stresset/travl.

”Det mest almindelige søvnproblem i dag er i virkeligheden stress. Bekymringer fra dagens arbejde tager vi nemlig med ind i søvnen, og det giver en ringere søvn,” siger søvnspecialist og læge Søren Berg.

Test din egen søvn her

Når vi sover mindre, sætter vi os selv i større risiko for en lang række sundhedsmæssige og psykologiske problemer fra type 2 diabetes, hjerte-, karsygdomme og fedme til angst og udbrændthed. Søvnen påvirker os både psykologisk og fysiologisk, og den er lige nu sågar årsag til flere soloulykker i trafikken, end alkohol er.

”Det paradoksale er, at flere af os har en idé om, at vi sover helt fint, når tilfældet rent faktisk er det omvendte,” fortæller Søren Berg.
”Nogle tror jo selv, de sover som skudte køer, men så finder vi ud af, de har søvnapnø og i virkeligheden kæmper for livet hver nat”, siger han.

Rigtig god fornøjelse: