Anne Bech

Foto: Peter Hauerbach Anne Bech fik konstateret kræft i 2019 og har siden delt livet som kræftsyg med sine flere tusinde følgere på Instagram.

Anne Bech er død: "Hun vil leve videre i vores alles tanker"

Den 43-årige fitnessguru Anne Bech er død. Hun efterlader sig to børn.

”Vores smukke Anne er sovet stille ind efter hård sej kamp mod sygdom. Hun var konstant omringet af varme, støtte og kærlighed fra familie og venner. Anne vil leve videre i vores alles tanker og minder med hende, og især i hendes to børn. Caroline og Louis.”

Læs også: Anne Bech: ”Jeg er altså nødt til at være her, til mine børn er voksne”

Den kendte fitnessguru Anne Bech er død, skriver hendes familie på Instagram. Hun blev 43 år.

I februar 2019 fik hun konstateret binyrekræft og lagde i april samme år et billede ud af sig på Instagram med teksten: ”Kære mennesker, et billede siger mere end 1000 ord”.

Billedet viste hende kronraget foran en flisevæg. Siden har Anne Bech delt sit liv som kræftsyg og mor til to med sine mere end 40.000 følgere på det sociale medie.

I et stort interview med ALT for damerne sidste år fortalte hun, at det har været svært at forlige sig med tanken om, at det var netop hende, der skulle blive ramt af denne dødelige kræftsygdom.

”Det er en anderledes måde at leve på, når det normale alligevel ikke er helt normalt. Det med at være blevet udvalgt af naturen til ikke at være her. Og så samtidig alligevel få lov til at være her lidt længere, fordi lægevidenskaben er så udviklet, at man i dag kan operere en svulst ud af hjernen på et menneske. Jeg ved, at der er mange kræftpatienter, der vender sådan en operation til noget positivt og siger: ”Nu er resten af den tid, jeg får, en bonus eller en gave”. Men for mig er det skuffelsen, der fylder. Jeg kan ikke lade være med at tænke: Gud, skulle det ikke blive til mere end det? Det var da for lidt. Og den skuffelse er svær at leve med, synes jeg,” sagde hun og fortsatte:

”Det er en skuffelse, jeg ikke havde forberedt mig på. En skuffelse, man ikke KAN forberede sig på. Den sidder i mig. Og den gør det klart for mig, at der altså ikke er nogen, der holder regnskab. Bare fordi du opfører dig pænt og er god mod andre mennesker, er det ikke sikkert, at du får lov til at blive rigtig gammel. Der er ikke nogen retfærdighed til, og det er en hård opvågning at få. At du ikke kan ”godgøre” dig ud af ting. Det fungerer bare ikke på den katolske måde, hvor du går hen og angrer, og så bliver det hele fint igen.”

"20 år er ikke nok for mig"

Anne Bech har brugt hele sit voksenliv på sundhed og træning. Hun startede som professionel danser og brugte efterfølgende sin erfaring herfra til at rådgive andre om kost og sundhed som personlig træner. Hun har skrevet flere bøger og holdt foredrag om sundhed og træning, indtil hun blev syg.

Derfor kom det som et chok, da hun for to år siden fik konstateret kræft, fortalte hun til ALT for damerne. Men det, der har været sværest for hende, har været tanken om at ikke at kunne se sine børn vokse op.

Netop af den årsag valgte Anne Bech trods mange smerter og et utrolig hårdt kemoforløb at fortsætte både behandlinger og operationer. For hende har det – til det sidste – handlet om at blive her så længe som muligt for sine børns skyld:

Er det slut med kemo?

”Det ved jeg ikke. De har sagt ordret til mig, at jeg skal leve med det. Og jeg ved ikke, hvad det betyder. Men nu, hvor hormonbehandlingen tilsyneladende gør noget godt, håber jeg da, at de på et tidspunkt kan operere. For, som jeg har sagt til min mor, så er 20 år mere ikke nok for mig. Til den tid er lille Louis kun 22 år.”

Er det det, der er din drivkraft?

”Ja. Jeg er altså nødt til at være her, til mine børn er voksne. Andet nytter simpelthen ikke noget. Så jeg har sagt til mig selv, at jeg skal holde 40 juleaftener mere. Det er ret mange. 30 kan måske gøre det. Men det skal være deroppe af.

På et tidspunkt, da jeg havde skrevet ti bøger og godt kunne tænke mig at prøve noget nyt, var der en, der sagde til mig: ”Du kan, hvad du vil, du skal bare beslutte dig for det”. Og det er egentlig lidt sjovt, for det er faktisk ikke alting i mit liv, jeg har gjort så godt, som jeg kunne. Men det her … Det gør jeg så godt, som jeg kan.”

Anne Bech efterlader sig sine to børn, Caroline på 12 år og Louis på knap 4 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Anne Bech og Kræft