leder chef mor
SPONSORERET indhold

Kan mit privatliv holde til, at jeg arbejder som leder?

Jeg føler, at jeg har holdt mig tilbage rent fagligt på grund af børnene, så jeg kunne være nærværende. Jeg længes efter at bruge min faglige kunnen, men jeg er bange for, at jeg ikke kan mestre balancen mellem småbørnslivet og lederstilling. Hvad skal jeg gøre?

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty Images
10. jul. 2024 | Sundhed | ALT for damerne

Kære Daisy.

Jeg står i et sted i mit arbejdsliv, hvor jeg kan mærke et kald.

Jeg har arbejdet som lærer i 10 og har været teamkoordinator, hvilket jeg syntes er megaspændende, interessant og meningsfuldt. Jeg brænder for stærke børnefællesskaber, høj pædagogisk praktisk og solid faglig kunnen. Jeg mærker et kald efter at have mere indflydelse i hverdagen på en skole og være med til at skabe en endnu bedre skole fyldt med høj trivsel og faglighed.

Flere har sagt til mig, at jeg bør arbejde som leder.

Efter nytår kom jeg tilbage fra min sidste barsel. I mit privatliv er jeg gift og mor til tre børn.

Læs også

Jeg har lige færdiggjort første modul af en diplomuddannelse i ledelse og jeg er faldet over en spændende lederstilling tæt på min bopæl.

Mit spørgsmål er: Skal jeg søge stillingen? Kan mit privatliv holde til, at jeg arbejder som leder?

Jeg føler, at jeg har holdt mig tilbage rent fagligt på grund af børnene, så jeg kunne være nærværende og tilgængelig. Jeg længes efter at bruge min faglige kunnen, men jeg er bange for, at jeg ikke kan mestre balancen mellem småbørnslivet og lederstilling.

Hvad skal jeg gøre?

Daisy råder til at sætte krav

Kære du.

Nu er jeg nødt til at svare fra et mere personligt sted. For det her handler om livsvalg, og de kommer ofte fra et meget subjektivt sted. Ja!

Ja, du skal da gå efter dit kald. Atbejdslivet kan være så utroligt drænende, men det kan også være en kilde til energi, glæde og mening i tilværelsen. Jeg mærker en kæmpe passion gennem dit brev og tænker, at dig er der brug for.

Læs også

Desuden kan det være meget mere krævende at være udenfor indflydelse, når man har gejsten til at gribe lederskabet end at tage det på sig.

Evnen til at være en nærværende forælder og have et godt arbejdsliv ved siden af handler ikke kun om timer. Det handler også om, hvordan man har det, når man skal på arbejde og kommer hjem. Det er bedre at arbejde 40 timer, som giver mening end 35 timer, der giver en kronisk hovedpine.

Når det er sagt, så er jeg med på, at du har tre børn, som har brug for dig. Men det tænker jeg også, at du føler. Det er netop frygten for ikke at være nærværende nok for dem, der holder dig tilbage.

Den frygt skal du tage med dig. Brug den til at sætte grænser i din stilling som leder, så du kan gøre begge dele. Du skal kunne være både mor og leder. Det insisterer jeg på. Der er for mange dygtige kvinder, som ikke tager deres faglighed på sig, fordi de sætter børnene først. Vi må kunne skabe vilkårene for at begge dele kan lade sig gøre.

Så prøv, søster. Hvad skal der til for, at det kan lade sig gøre? Brug din partner. Sæt krav til arbejdspladsen. Hav modet til at vælge nogle andre ting fra. Men gå efter dit kald. Det er en vigtig nøgle til din lykke – og derfor er det også en vigtig nøgle til at være en god mor.

Anbefalet til dig