Blodtypediæt
SPONSORERET indhold

Blodtypediæt: ”I dag har jeg ikke længere snackfornemmelser på arbejde, fordi jeg nu spiser fødevarer som er gode for mig.”

For et år siden testede Maria Bjerg Nørkjær blodtypediæten for Fit Living. Vi har spurgt hende, om hun stadig holder diæten i dag.

Af: Charlotte Wendt Jensen Foto: Klaus Rudbæk
20. mar. 2018 | Sundhed | Fit living

Konklusion efter testugen:

“Det sværeste er at undgå rå frugt og grønt, og det bliver lidt ensformigt at overholde diæten. En del af frugterne, der er gavnlige for mig, som friske kirsebær og figner, er sæsonbetonede og svære at finde i supermarkederne, men spiser jeg også de neutrale fødevarer, som alle blodtyper må spise, er der flere madvarer, jeg kan inddrage i kosten og dermed større variation i ugens retter.

Det er hårdere at spise efter min blodtype, end jeg havde forventet, men det giver en skøn fornemmelse i min krop. Min lyst til at snacke er blevet mindre, og jeg synes også, at jeg har en bedre følelse af mæthed. Efter en uge har jeg tabt mig 0,7 kilo.”

Sådan går det i dag:

“Uden at følge et skema har jeg taget nogle af principperne med videre, og generelt synes jeg, at jeg har fået bedre energi. Selv om jeg ikke er stringent med min kost i forhold til kuren, er jeg blevet mere bevidst om, hvad jeg spiser, fordi det stadig ligger i baghovedet hvilke fødevarer, der er gode og dårlige for min blodtype. Hver gang jeg for eksempel spiser en tomat og en peberfrugt, som jeg egentlig ikke burde ifølge min blodtype, tænker jeg over det, men til gengæld holder jeg mig til fisk og kylling, som er det kød, der er godt for min blodtype. Men en sund og varieret kost er nu det vigtigste for mig.

Kuren blev en kickstart til at minimere mellemmåltiderne, fordi jeg i løbet af testugen ikke måtte spise de ting, jeg typisk snackede. I dag har jeg faktisk ikke længere snackfornemmelser på arbejde, måske fordi jeg nu spiser fødevarer, som er gode for mig.”

Læs også: Maria tester blodtypekost: “Min lyst til at snacke er blevet mindre, og jeg har en bedre følelse af mæthed”

Læs også: Charlotte Reffstrup om blodtypekosten: “Du opnår en indre balance i kroppen”

Læs også: Blodtypekost: Det mener eksperterne om kuren

Anbefalet til dig