Blodtypediæt
Foto: Klaus Rudbæk Vi testede blodtypediæten, men hvordan går det et år senere? Læs med her.

Blodtypediæt: ”I dag har jeg ikke længere snackfornemmelser på arbejde, fordi jeg nu spiser fødevarer som er gode for mig.”

For et år siden testede Maria Bjerg Nørkjær blodtypediæten for Fit Living. Vi har spurgt hende, om hun stadig holder diæten i dag.

Konklusion efter testugen:

“Det sværeste er at undgå rå frugt og grønt, og det bliver lidt ensformigt at overholde diæten. En del af frugterne, der er gavnlige for mig, som friske kirsebær og figner, er sæsonbetonede og svære at finde i supermarkederne, men spiser jeg også de neutrale fødevarer, som alle blodtyper må spise, er der flere madvarer, jeg kan inddrage i kosten og dermed større variation i ugens retter.

Det er hårdere at spise efter min blodtype, end jeg havde forventet, men det giver en skøn fornemmelse i min krop. Min lyst til at snacke er blevet mindre, og jeg synes også, at jeg har en bedre følelse af mæthed. Efter en uge har jeg tabt mig 0,7 kilo.”

Sådan går det i dag:

“Uden at følge et skema har jeg taget nogle af principperne med videre, og generelt synes jeg, at jeg har fået bedre energi. Selv om jeg ikke er stringent med min kost i forhold til kuren, er jeg blevet mere bevidst om, hvad jeg spiser, fordi det stadig ligger i baghovedet hvilke fødevarer, der er gode og dårlige for min blodtype. Hver gang jeg for eksempel spiser en tomat og en peberfrugt, som jeg egentlig ikke burde ifølge min blodtype, tænker jeg over det, men til gengæld holder jeg mig til fisk og kylling, som er det kød, der er godt for min blodtype. Men en sund og varieret kost er nu det vigtigste for mig.

Kuren blev en kickstart til at minimere mellemmåltiderne, fordi jeg i løbet af testugen ikke måtte spise de ting, jeg typisk snackede. I dag har jeg faktisk ikke længere snackfornemmelser på arbejde, måske fordi jeg nu spiser fødevarer, som er gode for mig.”

Læs også: Maria tester blodtypekost: “Min lyst til at snacke er blevet mindre, og jeg har en bedre følelse af mæthed”

Læs også: Charlotte Reffstrup om blodtypekosten: “Du opnår en indre balance i kroppen”

Læs også: Blodtypekost: Det mener eksperterne om kuren

Om testpersonen

TESTET AF: Maria Bjerg Nørkjær, 33 år, arkitekt og partner

TESTET: Maj 2017.

KUREN LOVER: Diæten er udviklet af den lægeuddannede naturopat Peter D’Adamo, der deler folk op i kategorier ud fra deres blodtype. Ud fra den bestemmes hvilken kost der passer til dig. Blodtyperne kan blandt andet bestemme, om det er godt eller skidt at spise mælkeprodukter og kød, samt hvilke grøntsager der er bedst at bruge i kosten. Derudover findes der en række neutrale fødevarer, som alle blodtyper må spise. Blodtypen spiller også ind på hvilken motion, du med fordel kan dyrke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Slankekur, Vægttab og Kost