Eksperten giver dig svaret.
SPONSORERET indhold

Er det godt at spise proteinbar efter træning?

Få ekspertens overraskende svar lige her.

Af: Redaktionen
29. nov. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Af Christina Bølling

Mange snupper en proteinbar eller -drik efter træning for at sikre, at musklerne nu også får det, de har brug for, så de kan vokse sig stærke, men det er slet ikke nødvendigt, fortæller ­ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen og redaktør på Altomkost.dk, Trine Enevold Grønlund.

LÆS OGSÅ: 6 gode grunde: Derfor skal du ikke sidde med benene over kors

– Generelt er det ikke nødvendigt at spise ­ekstra protein i form af proteinbarer, idet vi ­herhjemme ­generelt spiser en passende mængde protein. Forskning viser, at et stort ­indtag af protein kan ­have en skadelig virkning på ­nyrerne. Derudover ­indeholder ­proteinbarer meget mere end ­proteiner. De er ­ofte fyldt med både fedt og kulhydrater, og kan derfor ­sidestilles med slik og andre ­søde ­sager, som vi ­generelt ikke skal have for meget af, siger hun. Selvom de fleste af os ikke behøver at tænke over vores proteinindtag, hvis vi ellers ­spiser normalt, kan det dog give god mening at sørge for at få proteiner umiddelbart efter, du har dyrket hård styrketræning, fortæller Trine ­Enevold Grønlund.

LÆS OGSÅ: Hér er den bedste langsigtede slankekur

– Her er kroppen nemlig særlig parat til at modtage proteiner til at opbygge musklerne, siger hun og ­påpeger, at du sagtens kan få de proteiner fra ­almindelige føde- og drikkevarer.

– Proteinrige sportsprodukter har ikke vist sig at være bedre til at øge muskeltilvæksten end almindelige proteinrige fødevarer. Og for eksempel ­indeholder en halv liter skummetmælk 17,5 g protein – altså ­cirka samme mængde som i proteinbarer. Og kun ganske lidt fedt, ­siger hun. 

LÆS OGSÅ: Sådan skruer du op for glæden

LÆS OGSÅ: Skal du droppe intimbarberingen?

LÆS OGSÅ: Her er dine alternativer til de kræftfremkaldende fødevarer