Få redaktionens 10 tips til en sundere livsstil

Hvis du skal gøre én lillebitte ting for dig selv og dit helbred i 2014, hvad skal du så vælge? Vi har bedt ti fra redaktionen teste alt fra juicekur over timer hos en personlig træner til motionsgear og må konstatere, at lidt har også ret!


LØBETEST
Hvem: Caroline Abildtrup Bagger, 40 år, art director
Hvad:
Løbetest hos ”Løberen” i Lyngby og test af Adidas løbesko.
Fordi: Jeg gerne vil finde de helt rigtige løbesko og se, om de gør en forskel.
Forløbet: De nye sko gør en kæmpe forskel. Min kondition er betydeligt bedre, jeg kan løbe hurtigere end før, og jeg har fået mod på at forøge mine distancer samt træne med intervaller – det kunne jeg slet ikke før. Det gør, at jeg føler mig langt mere frisk, fuld af energi og også spiser sundere. Det hænger meget sammen for mig.

Løbesko, Adizero Adios Boost, 1.300 kr.

PSSSSST! Løbetest i "Løberen" er gratis for alle.RAW FOOD

Hvem: Cecilie Gry Philipsen, 27 år, modekoordinator
Hvad: Fem dage med raw food
Fordi: Fordi det var en god udfordring og for det andet, fordi jeg ville se, om det ville booste mit energiniveau i hverdagen.
Forløbet: Det var fem sjove, udfordrende og til tider irriterende dage. Aldrig har jeg været så lidt oppustet, følt mig så let om morgenen og været så begrænset i mit indtag af mad. Til tider var det tortur grundet de mange begrænsninger, men også inspirerende. Mere energi? Nej, det tror jeg ikke, da jeg brugte for meget energi på at finde ud af, hvad jeg skulle spise, men de fem dage har fået mig til at indarbejde et par raw-tricks i min hverdag, og letheden er fantastisk.

”420 Raw” af Jesper Rydahl & Caroline Fibæk, People’s Press, 256 sider, 300 kr.

LÆS OGSÅ PÅ VAEGTKONSULENTERNE.DK: 6 fødevarer der stiller din sult

BODY-SDS TRÆNING
Hvem:
Nicola Kragh Riis, 38 år, boligredaktør
Hvad: Body SDS-træning, der svarer til en Body Self Development- behandling. Metoden stimulerer kroppens selvhelbredende egenskaber, så du behandler dig selv aktivt gennem træningen.
Fordi: Jeg vil gerne blive gamle skader, muskel- og ledsmerter og småskavanker kvit. Forløbet: Træningen er meget stillestående, og man får udfordret bevægeligheden i alle kroppens led, fra tæer til nakke. Efter første træning føler jeg mig lettere i kroppen, har færre smerter i muskler og led, jeg sover meget bedre om natten og har mere energi. Effekten aftager efter et par dage, men så tager jeg til træningen igen, som både udskiller fysiske og psykiske affaldsstoffer, hvilket jeg ikke var lige så forberedt på som første gang, men jeg holder ud, og efter træningen er mine fødder mere afspændte og groundede, end de nok nogensinde har været. Jeg er hooked.

Maria Mørk, body sds-terapeut, underviser i Charlottenlund, 2 timers varighed, 100 kr. pr. træning. Body sds-behandling, 75 minutters varighed, 650 kr. i Gentofte. Se mere på Mariamork.dk.

MASSAGERULLE
Hvem: Christina Kjeldsen, 34 år, journalist
Hvad: Rumble Roller – en massagerulle i hårdt skum udviklet til at lindre og massere ømme muskler i ben, baller og lænd.
Fordi: Efter jeg er begyndt at øge distancen i mine løbeture (træner optimistisk til et halvmaraton), døjer jeg med ømme, værkende ben – især om aftenen, når jeg skal sove. Forløbet: Jeg har prøvet de foreslåede øvelser, der fulgte med rullen, både umiddelbart efter en løbetur og dagen derpå igennem et par uger. De første par gange var det, mildest talt, smertefuldt. Den piggede, hårde rulle pressede lige på de stakkels lægge. Efter lidt tilvænning har jeg fundet ud af, at rullen er bedst at bruge dagen efter løb, hvor mine muskler har haft tid til at hvile sig, men samtidig har brug for at løsne op. Jeg er ikke sluppet (helt) af med mine værkende ben ved sengetid, men syntes klart, at rullen har hjulpet og er blevet mere behagelig at bruge.

Rumble Roller hos Den Intelligente Krop, 399 kr. Se mere på denintelligentekrop.dk


PERSONLIG TRÆNER
Hvem
: Mia Hessner Sovinsky, 35 år, redaktionssekretær
Hvad: Personlig træning i Fitness.dk.
Fordi: Efter to fødsler trænger jeg til at have fokus på at få en sund og stærk krop og komme af med min mangeårige fobi over for fitnesscentre.
Forløbet: Hanne, min personlige træner, ringer mig op til en snak om motivation og vaner, inden vi starter træningen, og det er en rigtigt god start. Under træningen fornemmer hun instinktivt, hvorledes hun skal dosere pisk med omsorg, for at holde mig til ilden, og det er svært ikke at blive smittet af hendes entusiasme, selvom man er inkarneret modstander af fitnesscentre og ”onde maskiner”. Det er virkelig godt at blive sparket i gang med en træningsrutine, selvom jeg gruer for, hvordan jeg skal opretholde den, når jeg skal gøre det alene. Efter tre træningsgange med Hanne og enkelte ”frivillige” besøg i fitnesscenteret kan jeg allerede mærke og se forskel. Mere tonede muskler, mere energi og bedre humør og kropsholdning.

Personlig træning i Fitness.dk, 30 minutter, 299 kr., 1 time, 499 kr. Se mere på Fitnessdk.dk

ØKOLOGISK OLIE
Hvem: Helle Vestergaard, 39 år, creative director
Hvad: Økologisk olie og aronia-juice fra Maybritt Krewald.
Fordi: Min hud og mine læber bliver altid ekstra tørre om vinteren.
Forløbet: Jeg har drukket to spsk. olie i et lille shot juice hver dag i halvanden måned. ”Du ser så ung ud”, siger min mand ca. en uge inde i testperioden. Han ved ikke, at jeg tester. ”Det er, som om din hud stråler og er virkelig fin”. Bedre resultat kan man vist ikke forlange. Og jeg havde tænkt det samme selv. Derudover begyndte min hud at blive lidt ”nulret” i overfladen. Som om den udskilte snavs. Det kunne ikke ses, men jeg kunne mærke det, og det føltes rart. Lidt som en peeling, hvor alt det grå forsvinder. Min hud føles gennemfugtet, mere ren og elastisk.

Økologisk Olie, Kvinde, 500 ml, 329 kr. Økologisk Aronia Juice sødet med æble, 500 ml, 119 kr. Begge fra Maybritt Krewald.


LÆS OGSÅ: Sådan finder du vej gennem sundhedsjunglen


JUICEKUR
Hvem:
Julie Kraase Brandt, 26 år, skønhedsredaktør
Hvad: Seks dages udrensende juicekur fra Unplugged Juice.
Fordi: Jeg vil ”nulstille” min krop og slippe af med oppustet mave.
Forløbet: Man drikker 6 x 0,5 liter juice pr. dag og alt det vand og grøn te, man vil. Allerede første dag føltes min krop lettere, og den oppustede mave var væk. Jeg sov utroligt godt under kuren og følte kun sult de gange, jeg ikke fik nok vand. Energien er lav i de sidste dage, og det er hårdt, men resultatet var over al forventning – en flad mave og en udrenset, lettere krop. Jeg følte mig sund og super motiveret til at spise mere kontrolleret, men seks dage er lang tid. Tre dage kunne have gjort det for mig.

Seks dages udrensende juicekur, 6 x 0,5 l pr. dag, 2.300 kr. Se mere på Unpluggedjuice.dk.


NATURLIGE KOSTTILSKUD
Hvem: Christina Bølling, 50 år, sundhedsredaktør

Hvad: Kosttilskud Spirulina og Chlorella fra Pukka.
Fordi: Mine forventninger er i bund, og hvis jeg håber på noget, er det en allround virkning af de to piller, som skal tages til måltiderne.
Forløbet: Jeg elsker sundhedsprojekter, men jeg er ustabil. Allerede på dag to glemmer jeg pillerne til frokost og aften og beslutter mig for kun at tage dem om morgenen, dvs. 1/3 dosis. Alligevel opdager jeg efter ca. tre ugers brug, at mine negle er flotte for første gang i mit liv – sunde, stærke og tåler neglelak. Måske har mine knogler det lige så godt indeni takket være kalktilskuddet? Spirulina indeholder mere kalk end mælk, mere betakaroten end gulerødder og mere protein end oksekød. Chlorella’en virker afgiftende takket være sunde fedtsyrer, klorofyl, fibre, antioxidanter og bioflavonoider.

Øko Chlorella, 150 tabl., 122 kr. Øko Spirulina, 400 tabl., 248 kr. Begge fra Pukka hos Naturesource.dk.
LØBETUR

Hvem: Kathe Japp, 56 år, artikelredaktør
Hvad: TomTom Runner GPS-ur
Fordi: Jeg vil gerne måle mine resultater og have overblik over min træning.
Forløbet: Utroligt, at et GPS-ur kan være så slankt og samtidig have så stort og let læseligt et display. Uret sidder godt på håndleddet og er nemt at betjene med kun én knap. Løbeturen bliver sjovere, når man hele tiden kan holde øje med sit tempo, men derudover giver uret også masser af muligheder for at variere træningen – f.eks. kan man lave sit eget intervaltræningsforløb, hvor uret vibrerer, når det er tid til at skifte tempo. Når uret tilsluttes en computer, uploades alle træningsdato automatisk. Det er nemt – også for ikke-teknikkyndige. Eneste minus: Der medfølger ikke en brugervejledning. Den kan være lidt besværlig at lokalisere på TomToms hjemmeside og findes ikke på dansk, dog engelsk.

TomTom Runner GPS-ur, 1.299 kr. Fås bl.a. hos Elgiganten.

KROPSTERAPI
Hvem: Susanne Dyrhauge, 51 år, art director
Hvad:
ZenSation kropsterapi ved Camilla Sternberg uddannet ved Body SDS. ZenSation kropsterapi er en dybdegående behandlingsform som via pulserende massage, åndedrætstekniker, zonetryk og samtale løsner op i kroppen både fysisk og psykisk.
Fordi: Selvom jeg synes, jeg er god til at aflæse min krops signaler, synes jeg alligevel, jeg havde behov for at komme til bunds i spændinger, hovedpine og en mærkelig form for uro, som jeg ellers ikke har kendt til.
Forløbet: Den første behandling blev indledt med en samtale om mine udfordringer og ønsker samt en kort introduktion til selve behandlingsformen. Hurtigt fandt jeg ud af, at jeg slet ikke trækker vejret ordentligt, og at jeg måske ikke har gjort det, siden jeg var barn! Den pulserende massage, man får, sætter sammen med åndedrætsteknikken meget hurtigt gang i hele lymfesystemet og gør det muligt for kroppen selv at udskille de affaldsstoffer, der bliver frigivet under behandlingen. Især spændinger i min nakke og min tendens til hovedpine er blevet mindre efter mine tre behandlinger. Jeg er blevet mere bevidst om min vejrtrækning og især, at det ikke er alt, vi selv er herre over: angst, stress og uro sætter sig i kroppen, uanset om vi bryder os om det eller ej. Behandlingen øgede også min bevidsthed omkring at komme videre på en positiv måde fra tabet af en nær veninde tidligere på året.

Priser: 60 minutters behandling, 700 kr., 90 minutters behandling 950 kr. Se mere på Zensation.nu.

LÆS OGSÅ: Bliv hurtigere og sundere med mindre træning

Se, hvad vi ellers skriver om: Juicekur, Raw food, Løb og Caroline Fibæk