Michael Brautch: Gift ved første blik

Michael Brautch fra Gift ved første blik

Gift ved første blik: Sådan får du et lykkeligt ægteskab

Er du også trofast følger af DR-serien "Gift ved første blik", får du her sognepræst Michael Brautchs bud på, hvad der skal til for at få et langt og lykkeligt ægteskab.

I går aftes mødte Pia, Carina, Jeanette, Katrine, Peter, Lars, Jakob og Frank hinanden for allerførste gang, da de fire forskellige par sagde ja til at leve sammen som mand og kone i fem uger.

Drømmen om den store kærlighed er stadig intakt i eksperimentet, selv om der ikke umiddelbart var kærlighed ved første blik hos de fire par.

En af dem, som har været med til at matche singlerne, er Michael Brautch, som til daglig er sognepræst ved Frederiksberg Slotskirke og feltpræst ved Forsvaret. Og han er ligesom os spændt på at se, om det arrangerede ægteskab kan lykkedes.
- Vi er vant til det følelsesmæssigt baserede ægteskab. Det er nærmest en hellig gral, at vi skal have store følelser for hinanden fra start. Men nu ved vi godt, at alle forelskede mennesker er momentant sindssyge, og at kærlighed gør blind. Derfor er det interessant at lave et eksperiment, hvor vi ser, hvad der sker, hvis man starter med fornuften, og så håber man, at følelserne kommer for de fire par.

SE OGSÅ: Det sker i kroppen, når du er forelsket

Michael Brautch er privat selv gift i et ægteskab, der startede på den mere traditionelle måde, nemlig med en forelskelse. For ham handler programmet dog heller ikke kun om de fire par, men også i stor grad om alle os, der følger med på den anden side af skærmen.

- Programmet skal sætte nogle af de spørgsmål på dagsordenen, som vi tager op vedrørende, hvad skal man passe på i et forhold, og hvordan skal man nærme sig hinanden. Så hvis folk hjemme i sofaen også taler om det, har de bedre forudsætninger for at blive sammen, siger Michael Brautsch

Hvad mener du så er hemmeligheden til at få et ægteskab til at fungere og at undgå skilsmisse?
- Der er i hvert fald et ord som skal highlightes: tålmodighed. Man skal være tålmodig. Langt de fleste som indgår ægteskab, gør det jo ikke som en femårsplan. I kirken stiller vi jo spørgsmålet: "til døden skiller jer ad". Det er nok de færreste som siger, at man bare prøver ægteskabet af i fem år, og ser hvad der sker. Vi har jo den store horisont med, og så bliver du nødt til at kunne tåle en, uge en måned et år eller flere, hvor det ikke er så sjovt. Hvis man skulle dæmme op for nogle af skilsmisserne tror jeg også, at man skal smide mere nysgerrighed ind i forholdet og være lidt mere ydmyg over, at en person har valgt at bruge sit liv sammen med en.

SE OGSÅ PÅ ALTFORDAMERNE.DK: Gift ved første blik: "Jeg har ikke oplevet noget, der var så vanvittigt"

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil, Gift ved første blik og Kærlighed