Her er øvelsen, der sænker dit perfektionsniveau
Foto: Getty images Tænk over hvad der giver værdi i dit liv

Når man er stresset

Her er øvelsen, der sænker dit perfektionsniveau

Kan du aldrig gøre det godt nok, er du i risikozonen for at få angst. Men du kan lære at sænke ambitionerne.

Da det som bekendt er lettere sagt end gjort at skrue ned for ambitionerne, får du her en øvelse fra psykolog Jeff Szymanski fra Harvard Medical School: Tænk over, hvad du finder værdifuldt i dit liv, og hvor du kunne tænke dig at lægge din energi i de næste f.eks. fem år af dit liv? Tænk så på dine mål og projekter, og prioriter dem efter
A, B, C, D:

LÆS OGSÅ: Dét sker der i kroppen, når du er deprimeret 

A: Er det, der har fortjent en indsats på 100 procent. Det er det, der er allermest vigtigt for dig. Det kan f.eks. være din familie eller dit job.

B: Er det, der har fortjent 80 procent af din indsats. Det vil sige, at du prioriterer det, men ikke er villig til at sætte alt til side for at opnådet. Det kan f.eks. være løbeturen søndag morgen, som du ikke dropper til fordel for at få ryddet op efter morgenmaden, men som du måske sætter til side for at være sammen med dine børn, hvis du ikke har set dem hele ugen.

C: Er det, der kun harfortjent en middelindsats fra din side. Måske hører rengøringen af dit hjem til her? Måske er det sociale arrangementer på dit barns skole?

D: Er det, der faktisk slet ikke har fortjent din opmærksomhed, fordi det ikke gør andet end at stjæle din tid. Måske er det de hjemmebagte speltboller? Måske er det bøjlerne i klædeskabet, du bruger tid på at hænge snorlige? 

LÆS OGSÅ: Hvorfor taber nogle sig lettere end andre?

LÆS OGSÅ: Det sker der i kroppen, når du ikke får nok væske 

LÆS OGSÅ: Derfor hjælper det at have et kæledyr, hvis du er stresset