Hollywood stjernernes yndlingskure
SPONSORERET indhold

Hollywood stjernernes yndlingskure

Af: Bea Fagerholt
20. jul. 2011 | Sundhed | ALT for damerne
Bulls

Jessica Alba er hurtigt blevet til et kropsideal, og det forstår vi nu godt. Men hvad spiser den mørke skønhed? Hun følger ikke en decideret diæt, man kan nærmere sige, at hun lever efter sin egen kur. En af de ting hun nævner er, at hun selv laver sin mad. På den måde er hun sikker på, hvad der er i. Derudover har hun droppet alle hvide fødevarer som ris, hvidt brød og pasta.

En typisk dag for Jessica:
Morgenmad: omelet af æggehvider, frugt, hytteost og en fersken.
Frokost: Salat.
Middag: Grønsager med kylling eller fisk

I løbet af dagen: tørret frugt, chokolade eller jordbær frozen yoghurt.


Hun holder sig fra desserter og brød, men hvis hun virkelig har lyst til et stykke chokoladekage, så lader hun sig selv få det.

Bulls

Jennifer Anniston er en af de første kendisser, som tog Zone kuren til sig og fortalte om hvor meget succes hun havde med den. Hun optræder endda på en Zone Diet plakat (stort set uden tøj på). Zone kuren går efter princippet 40-30-30. Det vil sige, af den mad du indtager skal 40% være kulhydrater, 30% protein og 30% fedt. Dette bringer kroppen i en hormonel balance, som sætter kroppen i gang med at forbrænde fedt.

En kostplan kunne se således ud:
Morgenmad: Æggehvider, fuldkornstoast med smør og marmelade, et stykke frugt.
Formiddags snack: Soya protein energi bar, et stykke frugt.
Frokost: Salat med grillet kylling, fuldkornspasta med tomatsauce
Aften snack: Rå grønsager
Middag: Grillet kylling (uden skind), dampede brune ris og blandede grønsager med lidt smør.

I løbet af dagen skal der selvfølgelig drikkes masser af vand og grøn te.

Bulls

Gwyneth Paltrow er tilhænger Macrobiotic kuren, som faktisk stammer helt tilbage fra 1797. Macrobiotic betyder ’langt liv’ og har en meget filosofisk tilgang til mad. Det mad man indtager påvirker humøret og helbredet og derfor er det vigtigt at lære at lytte til sin krop, og hvad den har brug for.

Som udgangspunkt skal alt mad være mindst muligt forarbejdet, og man spiser ud fra sæson, klima, aktivitets niveau, alder og køn. 50-60% af maden består af fuldkornsprodukter såsom brune ris, boghvede, rug og hirse. 25-30% består af  grøntsager (dog ingen kartofler), tomater, auberginer og peberfrugter. De sidste 5-10% består af bønner.

Klassikere i kuren er miso-suppe, fisk, nødder og frø, lokale frugter, ingefær, pickles og brune ris.  

Bulls

Vi kender hende alle som klumsede Bridget Jones, og som hende der kunne gå fra stor til petit på ingen tid - Renée Zellwegger. Det har hun efter sigende gjort med hjælp fra den berømte Atkins kur. Den går ud på at begrænse omfanget af kulhydrater og spise protein og fedtholdigt mad. På den måde forbrænder man mere fedt.

Kuren består af 4 faser, og er især god for dem, som gerne vil tabe sig meget eller allerede har prøvet mange andre slankekure. Kosten er meget proteinholdig og kulhydrater er stort set fjernet fra menuen, men i løbet af de fire faser inkorporerer man kulhydraterne tilbage i kosten, og til sidst vil de fylde en fjerdedel af det normale kulhydrat-indtag.  

En typisk dag kunne se sådan ud:
Morgenmad: røræg med 3 æg og mælk, 4-6 stykker bacon, kaffe eller te med mælk
Frokost: Grillet kylling, salat, ost, dressing og et kogt æg
Middag: Fisk med salat, tomat, rødløg og broccoli med smør

Bulls

Vi har ofte set Sarah Jessica Parker, når hun vimser rundt kun iført bh og viser sin flade og trænede mave og arme i Sex and The City. Det siges, at hun lever efter South Beach kuren.

Kuren består af 3 trin, og generelt er målet at fjerne alle stivelseholdige produkter, såsom pasta, ris, kartofler og søde sager – kulhydraterne er dog ikke bandlyst, der fokuseres bare på de "sunde" kulhydrater som bacon, fløde og smør.

Første trin varer i 2 uger, og det er her alle dårlige vaner udviskes og vægttabet kickstartes. Formålet er at stabilisere blodsukker og fylde kroppen med masser af proteiner og fiberrige fødevarer. I fase to begynder de sunde kulhydrater at komme ind i billedet og fasen bliver ved indtil vægttabet er opnået. Den sidste fase varer resten af livet, og det er her de nye vaner skal holdes ved lige.

I alle tre faser skal man spise 5-6 gange om dagen, og man må spise indtil man er mæt. Der skal ikke måles eller vejes - eller tælles kalorier. Man skal blot holde dig til de fødevarer, som er tilladte i kuren.