Hvordan får jeg hurtigst en flad mave, efter jeg har født?
SPONSORERET indhold

Hvordan får jeg hurtigst en flad mave, efter jeg har født?

Hvilke mave-øvelser er bedst at lave efter graviditet. Vi har spurgt eksperten.

Af: Redaktionen Foto: Getty
28. aug. 2018 | Sundhed | Fit living

Hvordan får jeg hurtigst en flad mave, efter jeg har født?

Ligeså skønt som det er at være gravid, ligeså skønt er det at få sin gamle mave tilbage, når først babyen er ude, men en flad mave kommer sjældent af sig selv.

Har du født normalt og uden komplikationer, og har du fået go fra din læge til at træne, må du begynde at træne mavens muskler op igen. For det fleste er det cirka to måneder efter fødslen. Mavemusklerne har under graviditeten været svækkede og udsat for en stor belastning, så du skal træne dem gradvist op. Start med bækkenbundstræning samt træning af den tværgående mavemuskel i form af stabilitetstræning. Så snart du mestrer det, kan du træne de lige og skrå mavemuskler. Start ud med mange gentagelser med lav belastning, sæt gradvist belastningen op og gentagelserne ned. Vil du have en flad mave, har kost og generelt motion også en stor betydning, så husk at spise sundt og bevæge dig hver dag. (Ekspert: Anette Paulsen, fysioterapeut hos træningsstudiet The Wolfpack Gym)

Læs også: Har du delte mavemuskler? Test dig selv

Er det nok motion, hvis jeg cykler 30 minutter til arbejde hver dag?

Du er tæt på. Sundhedsstyrelsens daglige anbefalinger lyder, at du skal være fysisk aktiv mindst 30 minutter hver dag, og derudover skal du mindst to gange om ugen lave fysisk aktivitet med høj intensitet af mindst 20 minutters varighed for at vedligeholde eller øge konditionen og muskelstyrken. Der skal også indgå træning, som øger knoglestyrken og bevægeligheden.

Når du cykler på job, skal du være så tilpas aktiv, at du cykler og motionerer med moderat til høj intensitet. Så det går altså ikke at hjule langsomt af sted – du skal give den lidt gas og få pulsen op. Husk også de 30 minutter i weekenden. (Ekspert: Henrik Duer, træningsfysiolog og cand.scient i Idræt og Kemi)

Anbefalet til dig