Ida Krak
SPONSORERET indhold

Ida Krak: Sådan får du mest ud af din træning

Personlig træner Ida Krak råder til at træne med høj intensitet, få styr på vejrtrækningen og supplere kosten med ekstra vitaminer.

Af:: Mille Collin Flaherty
09. apr. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

› Træn med høj intensitet. Faktisk behøver man ikke træne i lang tid, men i stedet i intervaller af høj intensitet. Det giver dig power og udholdenhed, forbedrer din iltoptagelse og stimulerer både hjernen og nervesystemet. Mange mennesker træner i deres comfort zone – løber fem km tre gange om ugen uden at blive bedre. Men hvis man spicer det op, kommer der mere knald på hele systemet og øget efterforbrænding. Det handler måske bare om at bruge sin iPhone, et pulsur eller lege med intervallerne. Mange tror, man skal være i god form for at kunne træne på den måde – men man gør det ud fra det niveau, man er på.

LÆS OGSÅ: Få overlægens bedste sundhedstip

› Træn din vejrtrækning. Der er ikke så mange der gør det, men det gør jeg selv rigtigt meget. Du kan både bruge det til at sætte din krop op til at træne eller til at slappe af. At have fokos på din vejrtrækning er med til at detoxe dig – og så er det gratis. Jeg kan mærke forskel, efter jeg selv er begyndt på det. Der er mange forskellige metoder til at træne vejrtrækning. Selv trækker jeg vejret ind gennem næsen over fem sekunder og udånder over femten sekunder – også gennem næsen. Så holder jeg vejret fem sekunder efter udåndingen. Og det gentager man 15 gange.

LÆS OGSÅ: Sådan forbereder du dig inden kuren

› Tag vitamintilskud. Som de fleste andre vil du sikkert også have glæde af multivitamin, fiskeolie, calcium-magnesium-citrat med D-vitamin og ekstra C-vitamin. Det sidste er et overset vitamin, som både virker stimulerende på fordøjelse og immunsystem og virker afgiftende på kroppen. Husk altid at tage mineraler om aftenen og vitaminer om morgenen. Fiskeolie er godt for dine led, hud, nervesystemet og hjernen, og så er det antiinflammetorisk. Det er de færreste, der får nok i den daglige kost, men omvendt skal man passe på med at spise alt for mange kosttilskud. Du kan få dit behov tjekket hos din læge eller en naturopat.