"Jeg tog 14 kilo på, og i et halvt år gemte jeg mig derhjemme"
SPONSORERET indhold

"Jeg tog 14 kilo på, og i et halvt år gemte jeg mig derhjemme"

ALT for damerne har talt med kvinder, der alle prioriterer deres sundhed højt. Her fortæller personlig træner og forfatter til flere bøger om sundhed,Anne Bech, om hvordan og hvorfor hun lever så sundt, som hun gør.

Af: Jo brand og Christina Bølling Foto: Franne, Mew og Line Thit Klein
25. aug. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

–  Jeg spiser ikke brød. Eller ris. Kartofler. Eller slik. Jeg levner altid halvdelen af min dessert og indtager sjældent mælkeprodukter. Og hvis jeg gjorde, ville jeg ikke kunne se ud, som jeg gør, og min krop er jo en omvandrende reklamesøjle for den vare, jeg lever af at sælge – nemlig hvordan man får det bedst mulige ud af den krop, man har fået fra naturens side. Det betyder ikke, at du skal være perfekt – det er jeg jo heller ikke, men jeg gør mig umage, siger Anne Bech, der udmærket er klar over, at hendes måde at leve på med daglig motion og strikse kostregler er for meget for mange.

LÆS OGSÅ: Flad mave: her er den mest effektive øvelse 

– Men helt ærligt: Hvis en slank krop er målet, og du ikke er født med den, så er det det, der skal til. Og man kan jo ikke leve af at vejlede andre i, hvad de skal gøre med deres kost, træning og øvrige livsstil for at holde sig slanke og sunde, og så ikke tage sin egen medicin, vel? Det ville da være utroværdigt af mig.

Anne Bech er kendt for sin flade mave og sin veltrænede krop og bestsellere som "Tab dig hvor du vil" og "FIT på 100 dage". Selvom hun hverken lider af allergier eller er overfølsom overfor noget, spiser hun nærmest aldrig gluten eller hurtige kulhydrater. Hun satser på proteiner, grøntsager og kostfibre plus sundt fedt, fordi hun ved, at det virker for hende.

– Så ser min krop bedst ud, og jeg har det i virkeligheden bedst sådan. Virkelig mange har svært ved at tage ét stykke slik eller et par chips. De kommer til at de tømme
posen, og det er jo problemet med de raffinerede kulhydrater: Mer' vil ha' mer'. Og før vi tør indrømme, at vi har svært ved at styre os i forhold til mad, for eksempel når der kommer brød og ost eller kage og slik på bordet, får vi jo ikke has på det. Det kræver lidt fanatisme, ja, men det virker.

LÆS OGSÅ: Her er 5 kendte, der lider af OCD

Men er det ikke meget selvoptaget at gå så meget i sit udseende?

– Men vi går jo op i vores udseende alligevel. Det er bare ikke alle, der orker at tage konsekvensen og sige "nej tak, jeg skal ikke have det stykke wienerbrød," når overvægtige tante Oda byder på kage. Det er tabu at tænke grimt om folk, der vejer for
meget, men åbenbart helt okay den anden vej. Hvis du vidste, hvor meget folk kommenterer mine valg, som om det var en slags åben invitation. Prøv at lægge mærke til, hvor meget kvinder i det hele taget kommenterer andre kvinders måde at spise på. Hvor meget de spiser/ikke spiser, eller hvad de burde spise, siger Anne Bech og nærmer sig efter sin egen mening ondets rod:

– Folk føler sig generelt bombarderet med sundhedsråd, og samtidig har mange svært ved at finde motivationen frem i sig selv. Når de så ser mig og andre, der omsætter vores ord til handling, bliver de provokeret og langer ud, så er jeg "fanatisk, overoptaget af mit udseende..." Især når de er flere kvinder sammen, og emnet er "vægt og slankekure". Men når de er alene, er det anderledes. De folk, der vrænger på næsen, er nogle gange de samme som bagefter køber min bog – i smug – eller sødt kommer hen og spørger, om jeg ikke vil hjælpe dem, og hvad de skal gøre for at smide de der dumme sidste kilo...

LÆS OGSÅ: Her er skemaet du skal følge, hvis du har problemer med at sove

– Før i tiden dansede jeg, og i den verden er krop og fysisk fremtoning ekstremt vigtigt. Det er til gengæld tabu, hvordan folk får deres krop til at være så slank og trimmet. Nogle sulter sig, kaster op og gør andre mærkelige ting. Min vej i dag er trods alt den sunde vej, Sundhedsstyrelsen må klappe i hænderne over "fanatikere" som mig, der faktisk udlever de råd, de giver, og inspirerer andre til også at gøre det. Noget af det, jeg er stolt over, er, at jeg ikke lyver eller fortæller historier om, at jeg spiser en masse is og alligevel er slank. For det passer ikke. Jeg er nødt til at løbe næsten hver dag – både af hensyn til min krop – og min psyke.

Anne Bechs livsstil er resultat af en personlig krise i 2011, hvor hun var fitnessekspert i
GO' Morgen Danmark og i gang med at skrive sin første bog:

– Lige dér, hvor jeg havde allermest brug for at se strålende ud, gik min krop i sort, vendte sig mod mig. Jeg tog 14 kilo på, og i et halvt år gemte jeg mig derhjemme. Så hvis der er noget, jeg er mere fanatisk med end motion, kost og søvn, så er det at passe på mig selv, så jeg aldrig ryger ned i sådan et hul igen, siger Anne Bech, som fortæller nærmere om den krise i vores søstermagasin fit Living

LÆS OGSÅ: Her er øvelsen, der sænker dit perfektionsniveau

LÆS OGSÅ: "Min datter på 14 er kun 2-3 år gammel indeni"

LÆS OGSÅ: Hvorfor taber nogle sig lettere end andre?