Kaya Brüel
SPONSORERET indhold

Kaya Brüel: "Dét er også sundhed i min bog"

Kaya Brüel holder sin mentale sundhed i topform gennem sang og optrædener, og hendes alt andet end stillesiddende job gavner hende også fysisk. Derudover tror hun på, at det sundeste er at leve livet uden skrappe regler – og være glad.

Af: Simone Vedel Hellgreen Laursen Foto: Privat
08. feb. 2022 | Sundhed | ALT for damerne

Hvad betyder sundhed for dig?

"Sundhed dækker for mig over mange ting. Et sundt liv skal helst være på alle planer. Et sundt og godt familieliv, arbejdsliv og fritidsliv osv. Sundhed er ikke kun altid at spise sundt, det kan være lige så sundt at give efter for en lyst til junkfood en gang imellem – der skal være plads til det hele."

Hvordan holder du dig i form?

"Jeg er ikke god til at hive mig selv ud på en løbetur, selvom jeg ved, det ville være sundest for min fysik og mit hoved. Jeg er medlem af YoStudios, og det benytter jeg mig af en gang imellem. Jeg ved, at når jeg først kommer derover og går i gang, så tænker jeg altid: ”Hvorfor starter jeg ikke dagen sådan her hver dag?”. Men allerede næste dag er der noget andet, som prioriteres. F.eks. en lang, hyggelig morgenmad med min mand, som arbejder hjemme. Og det er jo så også sundhed i min bog. Den familiære sundhed."

Læs også: ”Det begyndte at gå den forkerte vej, da jeg kom over de 50 år”

Har dit forhold til sundhed ændret sig gennem årene?

"Jeg har nok altid haft det samme forhold til sundhed. Jeg har altid spist sundt og varieret, og så har jeg på en måde valgt et mentalt sundt arbejde ved at synge. Det gør mig nemlig glad. Jeg fyldes af endorfiner og glæde, når jeg synger, optræder og giver folk en god oplevelse. I mit arbejdsliv møder jeg mange nye mennesker, som er inspirerende og sjove, og mit arbejde er afvekslende og givende. Og ikke stillesiddende. Så jeg tror faktisk, at en del af min sundhed skyldes det arbejde, som jeg har haft nu i 30 år."

Hvornår finder du ro og pauser i hverdagen?

"Da jeg som regel arbejder i weekender og om aftenen, har jeg ofte hverdagene fri – og det skal jeg huske mig selv på. Jeg kommer nemlig hurtigt til at bruge dagene på at arbejde i en eller anden form alligevel. Det er faktisk rigtig svært at lege søndag på en mandag, for der er ikke den der kollektive følelse af fridag. Men hvis jeg skal vælge det, finder jeg ro ved at sætte mig med mit strikketøj og høre lydbøger og podcasts."

Hvad er dit bedste råd til en sund hverdag?

"Min højeste prioritet er at være glad. Så lev med, hvad der gør dig glad. Slå ikke dig selv i hovedet med regler og dårlig samvittighed. Find en god balance. Hvis vi først laver stramme regler om noget, vi aldrig mere må, så lever vi måske i et konstant savn. Men hvis vi ved, at vi gerne må en gang imellem, så tror jeg på, at vi har det bedre."

Anbefalet til dig