Lotte Friis
SPONSORERET indhold

Lotte Friis: "Det forbudte er altid det mest interessante"

Tidligere svømmer Lotte Friis har ingen forbud, når det kommer til sundhed. Svømningen er skiftet ud med løb og gåture, som i kombination med lydbøger giver hende både ro og energi.

Af: Laura Dybdahl Andersen Foto: Privat
15. sep. 2020 | Sundhed | ALT for damerne

Hvad er sundhed for dig?

"For mig er det ikke at leve overdrevet. Selvfølgelig tænker jeg over, hvad jeg spiser, men hvis jeg har en dag, hvor jeg har uimodståelig lyst til fastfood, kage og slik, så spiser jeg det og nyder det. Næste dag er jeg så tilbage på sporet. Det med at sige: ”Det må du ikke spise”, det giver mig bare endnu mere lyst til at gøre det. Det forbudte er altid det mest interessante. Jeg elsker også at være fysisk aktiv. Ikke på den ekstreme facon, som da jeg svømmede, men at være aktiv i løbet ugen giver mig overskud, og det gør samtidig, at jeg ikke er så træt."

Har du en god sundheds-anbefaling? 

"Jeg bruger Endomondo til at tracke min løbetræning. Ikke andet. Jeg synes nemlig, det kan blive for omstændeligt." 

Læs også: Christel Pixi: ”Indtagelse af mad må aldrig blive syndefuldt”

Hvordan holder du dig i form?

"Jeg løber et par gange om ugen, og så deltager jeg på forskellige hold i mit fitnesscenter. Efter vi er flyttet i hus syd for Aarhus, er jeg også begyndt at gå ture i området. En god lydbog i ørene og nogle kilometer i benene får mig til at slappe af oven på en hård arbejdsdag."

Hvad er dine udfordringer i forhold til sundhed?

"Selvom jeg elsker det, kan det somme tider være svært at komme ud på den løbetur, jeg ved, der er god for mig, og som jeg virkelig nyder. Nogle dage er det klart hårdere end andre at komme afsted." 

Hvad har du altid i dit køleskab?

"Koldt vand og citroner. Jeg elsker et glas iskoldt vand."

Læs også: Natasja Crone: ”For mig er fysisk og mental sundhed svært at skille ad”

Hvad er din favoritsnack?

"Jeg er en hund efter rød peber. Og vi snakker den røde snackpeber, der er lidt mere mild og sød i smagen. Nu skal jeg heller ikke være hellig. Der er skam også dage, hvor den sunde snack ikke lige er nok, og så er jeg god til at hoppe på den altid gode mælkechokolade." 

Hvad spiser du til morgenmad?

"Til morgenmad spiser jeg stort set altid det samme. En god omgang vaniljeskyr med noget honningristet mysli. En gang imellem putter jeg lidt hindbær på. Jeg synes, det lægger en god bund, og jeg kan holde mig, indtil jeg går til frokost efter mit radioshow. Hvis jeg dog en dag har lidt travlt og ikke har tid til at sætte mig ned, laver jeg en proteindrik til at tage med på farten. Her er kaffesmag min yndlings!"

Anbefalet til dig