Mascha Vang: „Løb styrker min psyke og min bagdel"

Foto: Polfoto

Mascha Vang: „Løb styrker min psyke og min bagdel"

Den 36-årige blogger har ikke trænet i et år, men nu har hun allieret sig med personlig træner Anne Bech og går all in på at finde formen og den sunde livsstil.

Hvad betyder sundhed for dig?
– Den første tanke er gojibær, acai og andre sunde helsesager, men allervigtigst er det at være tilpas og velbalanceret både fysisk og psykisk.

Hvilken form for motion dyrker du?

– Jeg har ikke trænet i et år, men gik i gang sammen med personlig træner Anne Bech for et par måneder siden, hvor jeg styrketræner og løber. Jeg har i en alt for lang periode ikke gidet træne, men nu skal formen have maks. gas, så der skal trænes og spises sundt.

Hvad giver det dig at dyrke motion?

– Jeg elsker at løbe. Det er mit frirum, hvor jeg er helt alene, har musik i ørerne, ingen telefon, men masser af frisk vind i ansigtet. Løb kæler både for min psyke og min bagdel.

SE OGSÅ: Hvad sker der (egentlig) i din krop, når du løber?

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?
– I går trænede jeg en time udenfor min datters vuggestue på græsset, inden jeg skulle hente hende. Det gælder om at klemme det ind i en travl hverdag og at prioritere, for hvis du vil det nok, kan du godt finde tiden.

Er der en motionsform, du aldrig kunne finde på at kaste dig over?

– Spinning. Jeg hader at træne i et lokale, hvor luften står stille, og sveden driver af kroppen. Jeg vil have blæst og vind i hovedet, når jeg træner.

Hvordan slapper du allerbedst af?

– En søndag på sofaen med en TV-serie som „Sons of Anarchy”, „House of Cards” eller „Grace and Frankie”.

Hvad er dit bedste sundhedstip?

– Jeg tager et olieshot fra MK olie hver morgen, som gør underværker for min hud og mit hår. Det er en blanding af økologiske olier af f.eks. hørfrø, hybenkerne og sesam, som også gør hjernen skarp og booster kroppen med sundhed indefra.

SE OGSÅ: Spis dig klog: 12 råvarer, der booster din hjerne

Hvilket skønhedsprodukt vender du altid tilbage til?
– Jeg bruger flere produkter fra mærket Beauté Pacifique, men især deres creme med A-vitamin. Min mor har altid brugt det, og jeg prøvede det hjemme hos hende en gang, hvor jeg var på ferie, og efter tre dage kunne jeg mærke og se en tydelig forskel.

Hvad får dig til at føle dig glad?

– Det gør min assistent Camilla, der er nemlig ikke noget mere afstressende end en tom mailbox, og det sørger hun for.

Hvornår føler du dig allersmukkest?
– Når jeg er i god form og ny-tannet.

Hvor elsker du at rejse hen?

– Enten Bounty Bahamas eller USA – især det sidste. Jeg elsker det hele derovre, rummeligheden, maden, forskelligheden. Der er højere til loftet, og folk er venlige og opbakkende.

Tænker du over, hvad du spiser?

– I perioder. Jeg er meget glad for mad og kunne leve af pizzaer, burgere og snask. Men jeg skal også sige stop, mens legen er god, for ellers tager jeg på, og det er træls ikke at kunne passe bukserne. Kroppen tager sig anderledes ud, når jeg er sund og i form, og jeg får mindre hovedpine og mere energi, hvis jeg spiser sundere.

SE OGSÅ: 12 nemme tricks, der virker: Snyd din sukkertrang

Hvad elsker du at spise?

– Jeg er meget glad for sushi og thaiinspirerede retter.

Har du en dårlig vane, du gerne vil ændre?

– Når jeg spiser slik, bider jeg lidt af hvert stykke, så der kan ligge 10 vingummibamseben ved siden af slikskålen. Det må være noget med, at jeg bilder mig selv ind, at jeg ikke får spist så meget slik på den måde.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?

– Jeg vil kysse, kæle og nusse min datter.

Hvad har været dit livs største udfordring?
– At blive enlig mor til et kolikbarn, som skreg i et år. I den periode kom jeg i mit livs form, for træning var et holdepunkt, som jeg selv kunne styre i en tid, der var fysisk og psykisk hård.

Hvad er din største sportspræstation?
– Jeg havde flere medaljer, da jeg var yngre, men det var nogen, som jeg havde købt, fordi jeg aldrig vandt noget til ridekonkurrencerne.

Har du en favoritkogebog?
– Jeg laver meget sjældent mad fra en kogebog, men har fået bogen „Dit sunde liv” af Anne Bech og Christiane Schaumburg-Müller, hvori jeg fandt en opskrift på kødboller, som jeg lavede – de er så gode, at jeg har spist dem i fire dage nu.

SE OGSÅ: 5 øvelser: Stærk og tonet krop med Anne Bech

Har du en sportsgadget, du ikke kan undvære?
– Min iPod shuffle, som jeg hører musik på, når jeg løber.

Lige nu læser jeg …
– Jeg er lige blevet færdig med Oprah Winfreys „Hvad jeg ved med sikkerhed” og vil gerne i gang med Pernille Rahbeks bog „Kan man se, jeg har grædt?”

I mit køleskab er der altid …

– Hvidvin, Dr. Pepper og olieshot.

I mit køkken finder man aldrig …

– En tom ovn – den bliver ikke brugt til mad, men til opbevaring af alt muligt. 

SE OGSÅ: Emily Salomon: "Motion er mit frirum..."

SE OGSÅ: 7 smarte slanketips til travle kvinder
 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil og Mascha Vang