Peter Falktoft Dybt Godnat podcast
SPONSORERET indhold

Peter Falktoft om søvn: ”Det er kriminelt undervurderet”

I en ny podcast vil Peter Falktoft gøre op med ”macho-vrøvl” og undervurderingen af ”livets eliksir”, nemlig søvnen.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: PR
29. jul. 2021 | Sundhed | ALT.dk

At prioritere sin søvn er ikke ”dybt godnat”. 

Med en ny podcast-serie – af samme navn – vil tv- og radioværten Peter Falktoft i samarbejde med Bedre Nætter sætte søvn på danskernes dagsorden og få dem til at kigge deres søvn efter i sømmene.

For Peter Falktoft har oplevet på egen krop, hvordan søvnmangel har påvirket hans humør, energi og fysik.

”Dengang troede jeg, at det var sløvsind og jammer. Det var det ikke, viste det sig. Så motivationen for at lave den her podcast har 100 % været min egen snarrådighed, hvilket som bekendt er en glimrende drivkraft,” siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Hvornår sover man nok? Det er et abstrakt spørgsmål, man ikke selv kan svare på. Slet ikke os, der er vokset op i en kultur, hvor livets slogan i vid udstrækning har været: ”I’ll sleep when I’m dead”, ”Rise and grind” og alt det der øvrige macho-vrøvl, som jeg selv har købt ind på det meste af mit liv som en anden idiot.”

På sin Instagram tilføjer han, at han i forbindelse med podcasten har indset, hvor vigtig søvn er – også for ham.

”Det med at sove er desværre en kriminelt undervurderet del af alt for mange menneskers liv. Det forsøger vi at lave om på nu. Slet og ret. Den er god nok, søvn er livets eliksir, og det er på tide, at alle får det at vide."

Søvn hænger sammen med andre sygdomme

Sammen med et hold eksperter dykker Peter Falktoft i podcasten ned i søvnvidenskaben, søvnmønstre og følgevirkninger og giver bud på, hvordan danskerne kan komme til at sove bedre.

”Det vigtigste og mest overraskende, jeg har noteret mig undervejs, er, at søvn på mange måder er et af de problemer, vi har sat på pause i den vestlige verden. Og at det egentlig ikke er ulig rygning, overvægt og inaktivitet, hvilket jeg ikke tror er en ret udbredt sandhed,” fortæller Falktoft og forsætter:

”Derfor har de indsigter, jeg har fået under skabelsen af dette program, været lige dele skræmmende og oplysende. Jeg er stensikker på, at det har forandret min prioritering af søvn resten af mit liv, indtil jeg tager den lange lur,” siger han.

Podcasten ’Dybt godnat’ udkommer i fire afsnit, hvoraf det første afsnit har premiere søndag den 1. august.

Anbefalet til dig