Rikke Møller Pedersen
SPONSORERET indhold

"Jeg vil hellere træne noget mere end at skære ned på søde sager"

Tidligere elitesvømmer Rikke Møller Pedersen har fået et anderledes forhold til træning og sundhed, efter hun har lagt svømning på hylden og er blevet mor. Timevis i klorvandet er nu udskiftet med lange ture med barnevognen.

Af: Simone Vedel Hellgreen Laursen Foto: Privat.
14. dec. 2021 | Sundhed | ALT for damerne

Hvilken rolle spillede sundhed i din barndom?

"Det fyldte rigtig meget. Min mor gik meget op i at lære os, hvad det egentlig var, som vi fyldte os med, og altså vende produktet for at se, hvad der var i af protein, kulhydrater osv. Trods det har jeg været overvægtig i store dele af min barndom, lige indtil jeg begyndte at træne meget. Så tabte jeg det overskydende.

Men så blev der pludselig en anden standard. Nu dyrkede jeg jo en sport, hvor man skulle være meget trimmet og stærk, og det kunne ligesom aldrig blive godt nok. Derfor var jeg på en del slankekure i en periode, indtil jeg fandt ud af, at det ikke rigtig hang sammen med al den idræt, jeg dyrkede. Man kan ikke holde til slankekure, når man svømmer så meget."

LÆS OGSÅ: Sarah Bro: "Jeg ved ikke, hvem jeg er uden svømningen"

Hvordan holder du dig i form i dag?

"Jeg har jo været vant til at være meget ekstrem i forhold til at holde mig i form igennem svømningen. Og nu hvor jeg ikke længere svømmer og har været gravid, er jeg ved at finde ud af, hvordan jeg skal holde mig i form.

Jeg går mange ture med barnevognen, og så har jeg fået appen 7 Minute Workout på telefonen, hvor jeg kan vælge, hvilken del af  kroppen, jeg vil træne, og hvor lang tid det skal tage. Så man kan selv øge, hvis man har tid til det. Det er ret smart."

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"Jeg starter altid med at lave en kop kaffe på sødmælk, og så spiser jeg næsten altid noget havregryn. I min graviditet var det virkelig et hit at spise havregrød med sødmælk og banan på. SÅ lækkert!"

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald: "Jeg trives ikke med, når noget er forbudt"

Hvad er dine udfordringer i forhold til sundhed?

"Det er, at jeg ikke har én, men et helt gebis af søde tænder. Og det fungerer jo kun, hvis man også er meget aktiv. Så min udfordring er helt sikkert at lukke munden. Jeg tænker, at der er mange, der har den udfordring. Og der er jo bare så mange ting, som er lækre, haha. Da jeg svømmede, havde jeg det på samme måde, men jeg spiste det alligevel.

Selvom jeg jo godt vidste, at det var usundt med alle de søde sager, for det er jo ikke det, som man bygger muskler af. Men jeg følte alligevel, at jeg bedre kunne tillade mig det på det tidspunkt. Så jeg skal lige vænne mig til, at situationen er en anden – selvom jeg har det sådan, at jeg faktisk hellere vil træne noget mere end at skære ned på søde sager."

LÆS OGSÅ: Rebecca Laudrup: "Med den mentalitet har jeg smidt fem kilo"

Anbefalet til dig