Stephanie Surrugue: Jeg har lært at acceptere min krop, som den er, og fremhæve mine gode sider
SPONSORERET indhold

Stephanie Surrugue: Jeg har lært at acceptere min krop

Stephanie Surrugue plejede at hade sine kvindelige former, men nu har hun lært at elske dem.

Af: Lene Kjældgaard Foto: Jacqueline Fluri
11. dec. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Hvordan har du det generelt med din krop?

− Jeg har det godt. Jeg har det bedre i dag, end jeg nogensinde har haft før. Da jeg var yngre, var jeg meget opmærksom på, jeg havde kvindelige former, og det syntes jeg egentlig ikke var særlig nemt. Jeg ville gerne være spinkel og lyshåret som alle andre, og syntes, det var irriterende, drengene kiggede. Jeg har lært at kunne lide min krop og det, jeg ikke kan lide, kan jeg faktisk meget godt lide alligevel, men det har taget noget år at komme dertil!

Hvordan vil du gerne have det med din krop?

− Jeg ville da gerne være mere tilfreds og ikke kigge mig i spejlet og tænke: "Arj, jeg burde gøre lidt ekstra ved det der", men det afgørende er, at den dårlige samvittighed, jeg kan føle, ikke fylder ret meget. Det er ikke den, der styrer forholdet til min krop, men selvfølgelig er den der indimellem og selvfølgelig ved jeg godt, jeg burde dyrke motion hver anden dag – og det gør jeg ikke.

Har dit forhold til din krop ændret sig med årene?

− Ja, det er blevet mere afslappet. Jeg har lært at acceptere min krop, som den er og fremhæve mine gode sider i stedet for at ærgre mig over, jeg har meget kvindelige former.

Hvad betyder motion for dig?

− Motion for mig afhænger meget af mine andre rytmer og når jeg har alt for travlt, er det motionen, der ryger. Og det er dødirriterende, for jeg ved godt, det er den, der også er med til at give mig noget luft. Jeg har tidligere svømmet meget, dyrket lidt yoga og fået lavet et personligt træningsprogram, og jeg skal i gang igen, for det giver altså noget energi. Jeg når mere på en dag, når jeg træner, end når jeg ikke træner.

LÆS OGSÅ: Maria Lucia: Sådan tabte jeg 10 kilo

Hvad betyder kost for dig?

− Jeg er et kæmpe madøre! Men jeg har nogle grundprincipper om, at jeg i det daglige ikke spiser alt det hvide – kartofler, pasta, ris, mælkeprodukter og brød. Jeg er ikke religiøs med det, så jeg kan sagtens spise det, hvis jeg er ude. Ellers spiser jeg primært kød, fisk og grøntsager, for ved at sammensætte kosten sådan, kan jeg dels holde vægten uden at gå på kur, dels passer det mit madlavningstemperament bedre at stege en bøf og lave en god salat end at stå og bakse med kartofler og pasta. Og så bliver jeg ikke tung i kroppen af den type mad, som jeg kan gøre af sovs og kartofler.

Lever du mest i kroppen eller i hovedet?

− Jeg er med årene kommet mere ned i min krop. Jeg levede helt klart mest oppe i mit hoved, da jeg var yngre, men i takt med, jeg er blevet mere bevidst om, hvad jeg spiser, er jeg også kommet i bedre kontakt med min krop. Undtagen, når jeg bliver stresset. Så ryger jeg ud af den med det samme igen!

Hvad er din krop god til?

­− Jeg er meget udholdende, og ikke til eksplosive sportsgrene. Jeg kan godt lide sådan noget "dumme-motion", som f. eks. svømning og cykling, hvor jeg træner helt, helt monotont. Måske fordi mit arbejdsliv er så hektisk – så er det rart bare at slå hjernen fra og ligge helt meditativt og tælle baner.

Hvor bliver din krop udfordret?

− Jeg har ikke nogen særlig god motorik. Jeg har stået på de første syv aerobichold i starten af 90'erne og været ved at vælte over mine egne fødder. Og boldspil er heller ikke min spidskompetence. Jeg har ikke rørt en bold siden folkeskolen og det er der en god grund til! Svømning, yoga og cykling giver mening for mig. Det er ikke så indviklet.

Går du op i, hvad du vejer?

− Jeg ejer ikke en vægt og er egentlig ligeglad med, hvad jeg vejer, for jeg kan se og mærke på min krop og mit tøj, om jeg trænger til at dyrke noget motion. Og det kan jeg for eksempel se i spejlet, at jeg trænger til nu.

Hvad er din holdning til slankekure?

− Jeg har været på een slankekur for 15 år siden, hvor jeg tabte 10 kilo, men jeg kunne ikke finde på det igen, for det var egentlig en trist oplevelse at spise noget, der ikke smagte mig. Slankekure er grundlæggende ikke rigtig noget for mig, for jeg har ikke så meget disciplin. Og så elsker jeg god mad. Derfor er jeg glad for, jeg lavede den kostomlægning, jeg lever efter nu, for det fungerer for mig, uden jeg behøver at være på kur.

LÆS OGSÅ: Tab dig uden at gå på slankekur