Sunde tips: Sådan får du flad mave på 30 dage
Foto: Alamy Sådan får du flad mave på 30 dage

Sådan får du flad mave

Sunde tips: Sådan får du flad mave på 30 dage

Udfordr dig selv, og brug de næste 30 dage på at få en fladere mave. Alt, hvad det kræver, er et par minutter hver dag og et gulv, så ingen undskyldninger gælder.

En af de mest effektive maveøvelser er yogastillingen planken, hvor man bogstavelig talt skal ligge stiv som et bræt og støtte på underarme og tåspidser. Den virker, fordi den kræver, at man spænder op i alle muskler, og der skal ikke mange sekunder til i denne stilling, før man kan mærke svede pible og mavemusklerne pive.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du laver den effektive maveøvelse, kan du læse med her.

Længe har der huseret en meget populær 30-dages-”plank challenge”, hvor man for hver dag skal kunne stå lidt længere i plankestillingen. Man starter med 20 sekunder, hvilket er forholdsvis overkommeligt at afsætte og forlænger så lidt hver dag. Målet er så i løbet af en måned at komme op på fem minutter – og at få en mere tonet mave. God fornøjelse! 

plank challenge


Din sundeste vægt

Kvinder tænke r i gennemsnit på deres vægt tre gange dagligt, men det er de færreste af os, som tænker på, hvilken vægt, der er sundest for os. Men det har en gruppe forskere fra Australien og Holland til gengæld gjort. Og de har fundet ud af, at kvinder, der vejer mellem 22.5 og 24.99 på BMI-skalaen generelt har den laveste risiko for livstruende sygdomme. Det er ellers et BMI, der er i den høje ende, derfor understreger forskerne bag undersøgelsen, at det også er afgørende, hvor fedtet sidder på kroppen og ikke udelukkende, hvad tallet siger.
Kilde: Women’s Health.Stenalderbrød på den nemme måde
På det seneste har flere undersøgelser vist, at palæodiæten er en af de mest effektive måder at tabe sig på. Kort fortalt går det ud på, at vi spiser, som man gjorde i stenalderen – og spiste man det ikke dengang, skal vi hellere ikke spise det i dag. Hvilket betyder, at helt almindeligt brød er bandlyst. Men det er der heldigvis en løsning for, nemlig det såkaldte stenalderbrød, der i stedet for mel er lavet på kerner. Og skulle du ikke helt kunne overskue at lave det fra bunden selv, kan det købes næsten færdigt nu, så alt du skal gøre er at blande æg i og sætte det i ovnen.


Blanding til stenalderbrød, Svansø, 29,95 kr.


LÆS OGSÅ: Ugens sunde tips: Kulhydrater er ikke forbudt

Se, hvad vi ellers skriver om: Flad mave, Maveøvelser, Træningsprogram og Planke