Nu har kokosvandet fået en konkurrent.
SPONSORERET indhold

Tendens: Vand fra ahorntræer er den nye helsedrik

Amerikanerne er hoppet på en ny helsedille. Men kan den holde vand?

Af:: Tilde Mariann Andersen Foto: Alamy, pressefoto
11. jul. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Først var det kokosvand, der blev udnævnt til at være det bedste at fylde kroppens depoter op med for at få væskebalancen i vater efter en hård omgang træning. Stjerner som Rihanna, Madonna og Jessica Alba blev fotograferet med den populære drik i hånden, og i dag er de små kartoner med vand fra kokosnødder også at finde på hylderne i enhver helsekostbutik herhjemme. Nu har kokosvandet fået en konkurrent.

Helsekyndige i USA er begyndt at sippe ahornvand efter dagens motion. Den nye hit-drik har eftersigende de samme gode egenskaber som kokosvand, men smager bedre – eftersigende sødt - og indeholder kun halvt så mange kalorier.  

46 essentielle næringsstoffer
Det er ahornvandets høje indhold af elektrolytter, det vil sige mineraler som calcium, der sørger for at holde din krop hydreret. Ifølge firmaet Kiki Maple Sweet Water, er ahornvand også et godt alternativ til andre søde drikke, fordi det ikke får dit blodsukker til at stige. Dertil kommer, at ahornvand ifølge producenten Seva indeholder hele 46 essentielle næringsstoffer, herunder jern, zink, A og B vitamin.

LÆS OGSÅ: Hvad skal du drikke og spise indne et løb?

Selv om amerikanerne først lige er begyndt at tanke op med den nye helsedrik, er ahornvand ikke en ny opfindelse. Vandet bliver tappet fra de høje ahorntræer i de canadiske skove i det tidlige forår. Vandet er blevet suget op gennem træernes rødder, og er på sin vej op gennem stammen blevet filtreret og tilsat alle de gode næringsstoffer af naturen selv. Ifølge Seva har Amerikas oprindelige indfødte drukket ahornvand lang tid inden, Columbus satte sin fod i det nye land. Det meste af det tappede ahornvand bliver i dag kogt ind til ahornsirup og ender over en stak amerikanske pandekager.

Er det sundere?
Om ahornvandet så er så sundt, som producenterne lover, er der ingen sikre svar på.

- Der findes mig bekendt ingen videnskabelige undersøgelser, som dokumenterer en sundhedsmæssig gevinst ved at drikke vandet, skriver Preben Vestergaard Hansen, der er kandidat i human ernæring ved Professionshøjskolen Metropol, i en mail til ALT for damerne.

Indtil videre er der ingen, der forhandler ahornvand herhjemme. Måske, du lige så godt kan tappe dig et glas postevand.

LÆS OGSÅ: Lav din egen grønne energidrik