sex Daisy Løvendahl
SPONSORERET indhold

7 tips til mere hed sex

Når du er vildt forelsket, er det ofte svært at få trusserne på. Nogle år efter kan det til gengæld være svært at få dem af! Personlig rådgiver Daisy Løvendahl giver dig 7 konkrete råd til, hvordan I gennem planlagt (hed!) sex kan skabe mere lyst og dybere intimitet.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
31. mar. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

1. Kend din lyst

Selv de mest passionerede par oplever ofte, at lysten forsvinder midt i familiepraktik, kogevask og samtaler om hverdagen i et rodet køkken. Lige så dejligt parforholdet kan være, lige så lidt er det garanti for hed sex, da det, der giver god kærlighed, ikke altid er lig med hed sex. Så drop enhver romantisk forestilling om, at kærlighed fører til sex, og tag ansvar for dit sexliv, hvis du gerne vil have et. Der er groft sagt to former for lyst mellem par. Den spontane lyst, hvor man bare er klar, som ofte er del af forelskelsen, og den bevidste lyst, som kommer, når man skaber rum til, at den kan udfolde sig ved at vælge tid med hinanden til, være kærlige og planlægge sex. Og hånden på hjertet – spontan lyst er for teenagere og bevidst lyst er det vildeste.

2. Hvem siger egentlig, at andre er inviteret?

Planlagt sex behøver ikke at inkludere andre. Faktisk er meget god sex gået over i historien udført af en kvinde alene. Kvinder er generelt bedre i stand til at få flere orgasmer i træk end mænd, de bliver ikke så trætte lige efter, og hvis kvinden er dig selv, er der også ret stor sandsynlighed for, at du ved bedre end nogen anden, hvad hun vil have. Så tag en time tidligere fri, træk i det frække undertøj, fyld sengebordet med vibrerende ting, øko-grøntsager fra køleskabet, læskende frugter, en drink og en flaske olie, inden du kaster dig ud i at nyde din egen krop.

LÆS OGSÅ: Fokus på sex: Er det virkelig så sundt, som de siger?

3. Et knald giver dig overskud

Helt ærligt – vi ved det jo godt. Hvis man har haft god sex hele natten, klarer man også den mindre søvn uden at miste smilet på læberne. Faktisk er smilet der ofte hele dagen efter. Sex med den, man elsker, skaber nærhed, forståelse for den anden, omsorg, fleksibilitet og en større evne til at trække på skuldrene af hverdagens skænderier. Okay, så du glemte at købe økoris til maden, så nu må I spise thai med brød til. Hvem bliver irriteret over det, hvis man svæver på en sky af glød fra natten før? Selv de mest irriterende træk ved ens kæreste virker bare mindre problematiske efter en orgasme med knald og brag akkompagneret af lidt nusseri på ryggen og nogle søde ord. Men nu skal det heller ikke lyde helt overdrevet.
Forskningen viser, at ugentlig sex uden de store falbelader nedsætter stress, da de hormoner, der udskilles ved hud mod hud-kontakt, har en direkte modvirkende effekt på stress i kroppen.

4. Forfør meget mere

En mand, jeg kender, siger altid: ”Hvis alle mænd behandlede deres koner, som de ville behandle deres elskerinder, var flere koner også elskerinden!” Jeg synes, det er en ret klog tanke. Og den går også den anden vej. Det er ikke kun mænd, der glemmer at forføre deres kæreste, men i høj grad mange par, der glemmer at forføre hinanden. Hvad ville du gøre, hvis du var forelsket? Ville du så komme hjem, hoppe i yogabukserne og se Netflix hele aftenen? Eller ville du sende en fræk besked i løbet af dagen og tage et bad, inden du gik i seng? Vi kan også tage tanken et skridt videre, for mange par oplever ikke hverdagen eller dobbeltsengen (hvor der måske også sover børn) som særligt sexet. Hvis du var forelsket i en og havde den livssituation, ville du så lave et hemmeligt møde med elskeren et andet sted? Måske låne en venindes lejlighed eller tage på et hotel en aften? Ville du lave en frokostaftale og vente med sushi i køleskabet eller måske anrettet på din mave? Uanset hvad du ville gøre – så gør det sammen med den, du er kæreste med. Det er muligvis en af genvejene til at blive sammen uden at give afkald på det hede aspekt af kærligheden. 

LÆS OGSÅ: 6 myter om sex: Hvad er sandt & falsk?

5. Sig nej, hvis du mister gejsten

Nogle gange kan man lægge verdens bedste plan. Man kan have styr på det hele og glæde sig helt vildt, og så spiller det bare ikke. Det er okay. Hvis der sker det, at I træder hinanden over tæerne, at bassisten er helt ude af kontrol, og trommeslageren slet ingen rytme har, så stop dansen. Drik en øl i stedet, grin lidt af det hele, og aftal en ny date. Det er aldrig en god ide at danse på en måde, der giver så ondt i fødderne, at man ender med at hade tanken om bal. Tricket ved planlagt sex, der skaber mere lyst, er at give lysten en plads i ens liv. At skabe et rum til sex, sjov og ballade. Forudsætningen for, at noget virkelig kan give lyst, er, at man kan gå fra rummet. At man ikke føler sig forpligtiget til at gennemføre, uanset om man er til det den dag eller ej. Så planlæg med glæde og sig nej, hvis gejsten forsvinder i situationen.

6. Tag styringen

Beslut dig for at planlægge sex og forføre din kæreste. Tænk alle detaljerne igennem: Hvornår skal det ske? Hvor henne? Hvem tager initiativet, når I er der? Det kan godt være lidt udfordrende at definere initiativet, men det skaber tryghed, at du ved, at du er den, der sætter legen i gang, eller at du beder den anden om konkret at gøre det. Der er ikke noget mere antiforførende end pinlig tavshed, hvor ingen ved, om man selv eller den anden skal åbne for ballet. Så beslut dig for, om du åbner, eller om du sætter dig som prinsessen og beder ridderen tage det første skridt udi dansen.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du har sex?

7. Spil til nye noder

Mange par oplever, at de får en vane. De lærer hinandens instrumenter at kende, og så spiller de igen og igen den sang, der giver mest applaus. Problemet er bare, at det moderne publikum ikke ønsker at høre den samme sang for evigt. De vil gerne have lidt variation.
Prøv derfor at bruge den planlagte sex til at gå til en ny form for koncert. Et par, jeg taler med, besluttede sig for at tage et tantrakursus sammen. De hadede tanken om at have brug for det, men for Mona var det en meget sexet tanke at opleve det univers. Så de fandt et par, der lærte tantra fra sig, fik passet børnene en lørdag fra 10-17 og tog bilen til en by i forstaden.
De havde siddet meget længe uden for adressen og set ind mod huset, hvor de skulle til tantratræning. Der havde været en blå cykel i garagen, og hele situationen havde været lidt akavet. Men Mona tog Rasmus i hånden og gik hen for at ringe på. Parret, der åbnede døren, havde smilet, og de var gået indenfor. Da de kom ud, var de en oplevelse rigere. De havde lært noget, som de kunne bruge derhjemme, men det, som jeg var mest rørt over, da de fortalte mig om det, var følelsen af, at de sammen havde oplevet noget nyt. At der var kommet et nyt rum mellem dem, som de havde lyst til at være mere i og udforske sammen. Bryd vanen med din partner, og brug den planlagte sex til at finde nye rum, som I gerne vil udforske sammen.

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Hvordan har dit sexliv det?