Træningstips: Fejl du skal undgå på crosstraineren
SPONSORERET indhold

Fitnessekspert: Undgå disse 5 klassiske fejl på crosstraineren

Elsker du egentlig at løbe, men kan du ikke på grund af knæ- og rygskader? Så er crosstraineren din ven!

Af: Redaktionen Foto: Getty
12. feb. 2024 | Sundhed | Fit living

Crosstraineren er en rigtig god maskine for mange, men især for dem med løbeproblemer, fordi den er så skånsom for knæene. Her er crosstraineren et godt alternativ til løbebåndet, når man vil have pulsen op.

Ulempen er, at man nemt kan komme til at hygge sig uden at anstrenge sig; til gengæld kan du holde ud at være på den i lang tid. Løbebåndet er altid hårdt i et vist omfang, og du bliver måske hurtigt træt, men alle kan tage en time på crosstraineren, det er bare et spørgsmål om at skrue op og ned for belastningen.

Er du ude efter en effektiv træning på under en time i fitnesscenteret, skal du kombinere crosstraineren med styrketræning.

Læs også

Du får også en bedre all-around effekt på crosstraineren, hvis du sætter mere belastning på, dvs. træner på et højere niveau på maskinen. Det toner nemlig dine muskler mere, hvis du træner lidt langsommere med høj belastning, end hvis du pisker afsted med en relativt lav belastning. Du får dog kun en lille muskeltræningseffekt på crosstraineren, fordi det primært er konditionstræning, der er i fokus.

Det er altid en god idé at variere det, du laver, fordi det mindsker risikoen for overbelastning og gør samtidig træningen sjovere. Så hvis du synes, det er sjovt at køre baglæns i nogle minutter og gøre belastningen lidt anderledes, er det fint.