Træningstips: Fejl du skal undgå på crosstraineren
SPONSORERET indhold

Fitnessekspert: Undgå disse 5 klassiske fejl på crosstraineren

#5. Du bliver på ét niveau hele tiden.

Af: Sara Wilkins Foto: Getty
11. feb. 2018 | Sundhed | Fit living

Er crosstraineren også din trofaste træningsmakker i det lokale fitnesscenter?

Så er der god grund til at læse med her. Vi har nemlig spurgt træningsekspert Morten Zacho, hvordan man får mest ud af sin crosstræning i fitnesscentret.

Hvilke fordele og ulemper er der ved crosstraineren?

- Det er en rigtig god maskine for mange, men især for dem med løbeproblemer, fordi den er så skånsom for knæene. Her er crosstraineren et godt alternativ til løbebåndet, når man vil have pulsen op. Ulempen er, at man nemt kan komme til at hygge sig uden at anstrenge sig, så det er altså ikke den mest effektive maskine i centret. Her er løbebåndet og romaskinen i en anden kategori, fordi man ikke kan slippe afsted med at fise den af.

LÆS OGSÅ: Undgå disse 5 klassiske fejl på romaskinen

Er crosstraineren god at bruge, hvis man ønsker at tabe sig?

- Den er god til vægttab, fordi du kan holde ud at være på den i lang tid. Løbebåndet er altid hårdt i et vist omfang, og du bliver måske hurtigt træt, men alle kan tage en time på crosstraineren, det er bare et spørgsmål om at skrue op og ned for belastningen.

- Men hvis du gerne vil tabe dig på den lange bane og kun har en time til at træne, så er det altså bedst at kombinere crosstraineren eller løbebåndet med styrketræning. Her er romaskinen rigtig god, fordi den både giver  knaldhård konditionstræning og styrketræning for arme, ryg, balder og ben. Hvis man virkelig anstrenger sig, bliver man faktisk stærk og får pæne muskler af at bruge den.

Fitnessekspert: Undgå disse 5 klassiske fejl på løbebåndet

Er det bedst at træne med høj eller lav belastning på crosstraineren?

- Du får en bedre all-around effekt, hvis du sætter mere belastning på, dvs. træner på et højere niveau på maskinen. Det toner nemlig dine muskler mere, hvis du træner lidt langsommere med høj belastning, end hvis du piskede afsted med lav belastning. Du får dog kun en lille muskeltræningseffekt på crosstraineren, fordi det primært er konditionstræning.

Er det en god eller dårlig idé at træne baglæns på crosstraineren?

- Det er altid en god idé at variere det, man laver, fordi det mindsker risikoen for overbelastning og gør træningen sjovere. Så hvis man synes, det er sjovt at køre baglæns i nogle minutter og gøre belastningen lidt anderledes, er det fint.