Ugens sunde tips: Så mange kalorier koster din stress
Foto: Getty Images

Så stor indflydelse har stress på din vægt

Stress mindre og kom ud i naturen. Så vil du se vidundere på både din vægt og dit humør.

En ny undersøgelse viser, at stress kan ses på vægten. Du forbrænder mindre, når du er i dårligt humør. Kvinder forbrænder færre kalorier, 24 timer efter de har været stressede. 104 kcal for at være helt nøjagtig, viser et forsøg fra Ohio University, der er blevet offentliggjort i fagbladet Biological Psychiatry. Hvis du omregner det til et år, ville det i gennemsnit svare til, at du tager cirka fem kilo på uden på nogen måde at spise anderledes, men simpelthen fordi forbrændingen bliver langsommere. En anden faldgrube er, at man ofte spiser dårligere når man er stresset, fordi det skal gå hurtigt, og man trøstespiser. Og fordi de fleste af os ikke kan undgå stress helt, er det bedste, man kan gøre, ifølge forskerne bag projektet, at sørge for at have sunde sager i nærheden som nødder, tørret frugt og bær, hvis man vil undgå kage.
Kilde: Women's Health

Drik dine grøntsager
Ja, man er skeptisk første gang, man putter spinat i sin smoothie eller fennikel i sin juice, men hvis det gøres på den rigtige måde, smager det – hånden på hjertet – virkelig godt. Hvad den rigtige måde helt præcist er, giver den nye bog "Frugt og grønt på flaske" 66 bud på samtidig med, at den også forklarer, hvorfor netop denne juice er god for din fysiske og psykiske sundhed. Som for eksempel rucolajuice med chili og æble, der styrker immunforsvaret eller æblejuice med broccoli og vindruer, der balancerer fordøjelsen og skulle give pæn hud.

"Frugt og grønt på flaske" af Fern Green, 149,95 kr. Udkommer 8. september.


Kom ud i naturen

Drop træningscenteret og løbebåndet, og kom i stedet ud i naturen. Så får du nemlig ikke bare motion. Som ekstra bonus virker naturen også afstressende. Den svenske læge Matilda van den Bosch viste i sin doktordisputats, at motion i naturen har en stærkt afstressende effekt. Kvinder, som opholder sig i naturen og dyrker motion, har ifølge hendes undersøgelse 80 procent mindre risiko for mentale lidelser. Og rigtigt mange kvinder bruger naturen allerede – to ud af tre mindst en gang om ugen. De fleste af os nøjes dog med at gå en tur, mens 26 procent af os dyrker motion i det fri.
Kilde: Friluftsrådet


LÆS OGSÅ:  Får du nok sundt fedt?

Se, hvad vi ellers skriver om: Stress og Kalorier