4 gode råd
SPONSORERET indhold

Sådan undgår du at tage på i weekenden

Hvordan undgår vi, at vægten stiger, samtidig med at der skal være plads til hygge?

Af:: Michelle Kristensen Foto: Getty Images
31. mar. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Mandag er for mange lig med dagen, hvor maven er oppustet, energien i bund, og bukserne strammer lidt mere, end de gør om torsdagen. Det skyldes en lidt for god weekend med store middage, kage til kaffen, slik til filmen og basser til morgenmad. Alt sammen lækkert, men også det der for mange sætter en stopper for at smide de sidste genstridige fem kilo, fordi man forsøger at tabe sig i hverdagene, men tager det hele på igen i weekenden. Så hvordan undgår vi, at vægten stiger, samtidig med at der skal være plads til hygge?

Her er fire gode råd:

1. Gem kagen til fredag aften
Mange synes, at weekenden skal fejres allerede fra fredag morgen, hvor den står på morgenbrød og kage med kollegaerne. Et super koncept, men hold dig til et stykke rugbrød med ost og et stykke frugt. Når der er fredagskage i kantinen, så mærk efter, om du er frisk, eller i energiunderskud. Er du ovenpå, kan du tage et lille stykke kage, men er du i underskud så lad være. Sandsynligheden, for at et lille stykke bliver til et stort, er stor.

2. Stop, når du er mæt
Hold dig ikke tilbage fredag og lørdag aften. Men lov dig selv, at du stopper med at spise, når du er behagelig mæt. Du skal nok få mulighed for at smage maden eller Matador Mix'en igen en anden gang.

3. Træn og bevæg dig
Weekenden er tid til at holde fri og derfor også til at træne, gå ture og lege med børnene. Sørg for både at træne lørdag og søndag, og hop derudover en tur i svømmehallen med børnene om lørdagen og gå en lang tur om søndagen. Du får rørt dig mere og får dermed også gjort plads i energiregnskabet til at kunne spise lidt ekstra godt i weekenden.

4. Tænk i sunde alternativer
Det man ikke må spise, vil man altid gerne have, og derfor kan man godt glemme at tænke over, om man egentlig synes, det usunde smager så meget bedre end det sunde. Vi må spise alt, men vi må også indse, at det ikke nytter bare at spise løs, hvis vi gerne vil tabe os. Og er almindelige pandekager så meget bedre end bananpandekager, der er lavet af 1 banan, 3 æg, kanel og kardemomme? Jeg synes det ikke.

LÆS OGSÅ: 6 ting, du tror, er sunde for dig – men som kan gøre dig syg

LÆS OGSÅ: Her er de 10 sundeste grøntsager

LÆS OGSÅ: 5 Gode tips – sådan kommer du i gang med at løbe