23 ting, der afslører, at du er i 40’erne
SPONSORERET indhold

23 ting, der afslører, at du er i 40’erne

De sorte hår på hagen og chokket over, hvor unge de unge ser ud.

Af: Emma Ellegaard Foto: iStockphoto
15. sep. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

The Big Four O: Dine venner blev gift for 10 år siden, og nu ruller skilsmisserne ind i hverdagen, grå glimt sidder i de flestes hårpagt, og din foretrukne radiokanal har skiftet navn. Og samtidig bliver kvinder i 40'erne udråbt som hottere end nogensinde, hvis man spørger mode- og skønhedsindustrien.

LÆS OGSÅ: Slut med unge modeller: Modehusene hyrer voksne kvinder 

Det har fået os på redaktionen til at lave en lille og fuldstændig ikke-repræsentativ undersøgelse af afslørende tegn på, at du har rundet et skarpt hjørne:

1. Lige før du runder de store Four O, fortæller du ALLE, at du snart bliver 40, fordi det er så uforståeligt for dig selv, at du bliver nødt til at sige det højt en masse gange for helt at begribe det.

2. Du synes ikke længere, at du kan gå i korte kjoler eller nederdele. Du har en fornemmelse af, at du skal være mere klassisk og stilfuld og vise mindre hud med alderen. Lidt ærgerligt, for du har utrolig pæne ben.

3. Du oplever, at tjenere og bartendere ser UTROLIGT unge ud. Du forventer, at de ikke kan udføre jobbet ordentligt og bliver positivt overrasket, når de kan. Og føler dig gammel, for du "plejer" at være lige så gammel som dem.

4. Du føler oftere medlidenhed med de yngre end misundelse. Du kan blive misundelig over alt det liv, de har tilbage, men straks husker du, hvor hårdt det var, og så skifter misundelsen til medlidenhed.

5. Du hører dig selv sige: "Men det anede vi jo ikke, da vi var unge." For eksempel når det går op for dig, at ingen har de der evigt lykkelige parforhold, som de viser udadtil.

6. Du ved mere om, hvad du kan lide, og får oftere tingene, som du selv vil have dem.

7. Din krop er blevet fladere og din hud større. Det viser spejlet. Hver gang.

8. Du har fået flere sorte (og lange) hår på hagen.

9. Du kan finde ud af at slappe lidt af. Du danser, som om ingen ser det. Og du er faktisk lidt som en teenager igen... bare ikke så larmende.

10. Søndag er ikke længere en lettere deprimerende optakt til mandag. Det er weekend. Du udnytter søndage meget mere, end du nogensinde har gjort før.

11. Du har meget nemmere ved at tale offentligt og til større forsamlinger, end du havde, da du var yngre.

12. Du hører P1.

13. Dine største idoler i gymnasiet er nu enten fallerede rockstjerner eller koryfæer indenfor dansk kultur, dine børn bliver undervist i skolen om.

14. Du har stadig en CD-samling.

15. Du sætter din lid til trusser med 'strammende effekt'.

16. Du har et voksende behov for læsebriller, men er alligevel ikke helt der, hvor de bliver købt. Selvom de måske burde.

17. Du ser mest dine venner til deres børns fødselsdagsfester.

18. Spotify kaster reklamer med få-mere-sexlyst-piller efter dig, fordi du kun lytter til musik fra de tidlige 90'ere.

19. Din hud har fået pletter.

20. Hovedpinen kommer snigende efter få drinks, og hvis det ikke er hovedet, det sætter ud, så er det leveren, der ikke vil være med til fed mad og drinks.

21. Du har fundet totalt ro.

22. Du er ligeglad med, hvad folk tænker om dig, og du er faktisk ligeglad med, hvad folk tænker om dig. Til gengæld bruger du din tid meget fokuseret på dem og det, du kan lide.

23. Du er kommet over 30'ernes 'midtvejskrise' og har ren optur over, hvor du er.

24. Du siger "det er en fornøjelse først at få strækket din gamle krogede krop" i en semi-joke om at det er nemmere at løbe efter en yogatime end før.

LÆS OGSÅ: Maise Njor om at forelske sig i en ældre mand

LÆS OGSÅ: Derfor bliver vi ikke længere "gamle"

LÆS OGSÅ: 11 kloge ting, sagt af kendte kvinder om at blive ældre