5 hippe steder i Paris
SPONSORERET indhold

5 hippe steder i Paris

Side om side med tidløs, klassisk elegance spirer det kreative, kunstneriske og hippe også i byernes by. Lige nu rykker området omkring Canal St. Martin lige ved banegården Gare de l'Est.

Af: Karin Gråbæk Foto: Karin gråbæk
30. sep. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Økologi ved kanalen
Menukortet på Sol Semilla på 23 rue des Vinaigriers er latinamerikansk og helt i tidens stil både vegansk og økologisk. Spis her, eller tag maden med hen til selve kanalen, hvor den mindste solstråle lokker en masse unge til at hænge ud langs vandet mellem de klassiske Hausmann- facader og mere moderne, graffitidækkede facader.
Sol-semilla.fr

Mad i bokse
Mange af de nyere spisesteder er et kulinarisk alternativ til de klassiske pariser-brasserier med tærter og omeletter til frokost. Det gælder f.eks. Nanashi, som i et interiør a la cool kantine serverer sunde og asiatiskinspirerede retter i bokse. Der ligger en mere af slagsen i den nordlige del af Marais, som stadig har mere kreativitet og kant end det meget populære, kommercielle hjerte af Marais.
31 Rue de Paradis, 75010

Kaffe, kunst og vintagebøger
Hvilke bønner man serverer, siger meget om en cafe og et spisested. Og om et galleri, for den sags skyld. Rouge 58 har skiftende udstillinger, et spændende udvalg af vintage-coffee-table-books og sjældne førsteudgaver af kunstbøger. Men ikke mindst kaffebaren i hjørnet nedenunder bliver promoveret. Bønnerne er fra Brooklyn-risteriet OSLO, hvor alle bønner har navn efter nordiske guder.
Rouge58.com

Laidback cafehygge
Holybelly Café rammer lige ned i tidens trend med enkel, moderne indretning, cocktails serveret i sylte-tøjsglas som på enhver moderne bybar lige nu og selvfølgelig drip coffee – også kendt som gammeldags filterkaffe. Menu og indretning er inspirerret af den tilbagelænede cafestil i Melbourne, som ejeren – en madfotograf for bl.a. det trendy magasin Kinfolk – faldt for, da han og hans kæreste boede i Australien.
19 Rue Lucien Sampaix, 75010

Oldschool boghule
Der er altid noget sprødt og spændende over et område, der skifter karakter. Men frygten lurer samtidig lidt. Vil huspriserne stige drastisk? Og vil der også fremover være plads til en gammel støvet con amore boghandel som Philippe le Libraire? Her kan bogelskere gå ind og snuse bogstøv og glæde sig over, at der stadigvæk er et liv for ord på papir.
32 Rue des Vinaigriers, 75010

LÆS OGSÅ: Rejseguide: 5 bogoaser i Paris