Det er på mange måder bedre at date i 40'erne, men der er visse typer mænd, som Stephanie Caruana godt kan undvære.
SPONSORERET indhold

7 mænd, jeg under ingen omstændigheder vil date igen

Skulle manden være det risikovillige køn? Det billede vil jeg godt protestere imod, når det gælder datingfronten. Der er mænd blevet de nye kvinder, skriver Stephanie Caruana i sin klumme om dating.

Af: Stephanie Caruana Foto: Alamy
09. sep. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

KLUMME: Nogle dage tænker jeg, at det er heldigt, at så få mænd læser mine klummer. For med alle mine ord om umulige mænd, kikset sex og jeg ved ikke hvad, så ville det da godt nok kræve nogle store nosser at date mig.

Men så kommer jeg i tanker om, at selv de mænd, jeg render ind i, faktisk heller ikke tør. Klummer eller ej. Og sidder du og tænker: 'Ja, men hun er sikkert også en virkelig kegle at være på date med, hende dér' - så vil jeg skynde mig at understrege, at det er jeg ikke. Når det endelig kommer dertil.

LÆS OGSÅ: Her er de 3 mest sexede ord en mand kan sige

Jeg er reelt nysgerrig på andre mennesker, jeg ved også, at det kræver en indsats fra min side, konversation, lethed og alt muligt. Og ikke at prøve for hårdt. Jeg forventer ikke en række dates fluks listet op, men jeg tør godt mødes, tør godt lave en åbning for et andet menneske. Jeg er mig selv, og jeg er ret u-besværlig, k/ærlig. Men der skal to til den tango.

På mange måder er dating bedre her i fyrrerne, end da man var i tyverne, synes jeg. Langt mindre nervevridende venten ved telefonen, tolkning af hans ord og tonefald, frygten for aldrig at finde den RIGTIGE. Følelsen af, at der var et sæt regler, man ikke havde regnet ud, eller en nøgle til mænd, man simpelthen ikke havde adgang til.

Vi på 'anden omgang' ved godt, vi har fejl og at den anden har det. Vi har fået hjertet knust en gang eller to. Vi har ikke fornemmelsen af at sætte alt på et bræt, måske snarere, at vi samler brædder til at lave en tømmerflåde. Samtaler er ikke helt så kejtede. Man kan måske flirte, og bliver man enig med sig selv og hinanden om, at nej, det skal ikke blive til mere, så snakker man bare om job og børn, og det er fint. Vi er jo voksne mennesker.

LÆS OGSÅ: 6 ting vi ubevidst gør, der ødelægger vores forhold

Men. Der er altså nogle mænd derude, der så ikke er. Som opfører sig så sært eller kikset, at det er en gåde, at de både har fået børn, en vennekreds og gode jobs. Som ikke ser, hvordan de hver især slår et lille hak i den stadigt mere vaklende tro, singlekvinder har til singlemænd.

Her er listen over irriterende dating-typer:
1) De mænd, der mest er nysgerrige på, hvem der kan lide dem. De samler på hjerter og swipes, men magter tilsyneladende ikke det arbejde, der ligger i en reel samtale.

2) Mænd, der gerne vil snakke, men som enten ikke kan finde ud af at konversere eller bare hurtigt holder op.

3) Mænd, der tegner lovende, er skægge, hvor der er god kemi - og som ikke gider mødes. Det er for anstrengende at være så spontan at drikke en hastig kop kaffe. Det er ligesom FOR meget besvær.

4) Mænd, der snakker så meget, at man ikke engang kan spørge interesseret ind. Og som ikke spørger ind til en. Hold. Nu. Kæft. Og lyt lidt. Træk vejret, kvinder vil gerne høre om de ting, I brænder for, men vi kan for helvede ikke få et ord indført, så vi kan vise det. De svarer til de klichékvinder på film, der ævler om shopping og veninder, mens hænderne flagrer. Same-same.

5) Mænd, der bruger daten til at brokke sig over deres eks eller at kvinder, de har datet, siger 'vi to er bare ikke samme sted'. Og man sidder der, ser knaldgodt ud, er morsom, sød og ved, man er tilpas løs på tråden til at godt gide i hvert fald et eller andet - og at man ikke selv er besværlig! Og får at vide bagefter, at han ikke er klar til at date. Note til selv: De synes IKKE, det er morsomt, når man spørger: 'Nå, du mener ikke, vi er samme sted, eller?'

5) Mænd, der bager på én en hel aften og er herlige som ind i helvede, man har småkikset, men dog lovende sex. Men som akavet losser en ud af døren med et 'vi skal jo ikke være kærester, eller noget'. Som tror, man fluks er forelsket og vil flytte ind.

6) Mænd, der pludselig bliver akavede efter sex eller i det hele taget. Vi var sgu da to om det.

7) Mænd, der 'ghoster' én halvhjertet, og forklarer, at deres manglende svar skyldes, at de er depri over, at yndlingsholdet tabte kampen og at de i øvrigt har dødtravlt på jobbet. Jeg tager ikke gas på jer, damer - jeg fik den undskyldning for nylig. Svarer det ikke til, at jeg trækker mig, fordi jeg blev ked over 'X-faktor' eller 'Paradise'?

8) Et cetera. Du har sikkert prøvet dem, der var værre.

LÆS OGSÅ: Derfor forsvinder han pludselig som dug for solen efter jeres flirt

Der en joke blandt singledamer, at der ingen gode mænd er på markedet. De er taget. Og skulle en af dem blive single, så går en superhemmelig SMS-kæde i gang, og vupti, så er han nuppet. Og den kæde kan man simpelthen ikke komme på; det svarer til at få plads på et svømmehold til børn i København, en billig andelslejlighed og købe Kählervasen i guld. På samme tid. Jeg tror nogle dage, der er noget om det.

Men måske er det bare mine fordomme? Måske er der et ligestillingsperspektiv, jeg har overset! Efter alle disse år, hvor kvinder har kunnet spille kostbare og afvise, vælge og vrage mellem bejlere, så er det måske mænds tur? Bare fordi de kan? Eller måske er de bange for, at jeg 'slut-shamer' dem, hvis de er så løse på tråden, at de går i seng med kvinder på første date? (Det gør jeg IKKE: Det er okay, gutter. I skal ikke skamme jer over at føle lyst) - måske er de hurtige til at afvise, fordi de passer på deres sammenrimpede, stakkels hjerter? Stakkels, brændte mænd!

Mange af dem er måske blevet de nye kvinder (eller alt det, man fejlagtigt har hæftet på kvinder) - hysteriske, vægelsindede, overfladiske og svære at regne ud.

Hør. Jeg ved ikke, hvad 'mænd' vil have. Jeg ved, man bliver skør, hvis man hele tiden prøver at regne dem ud. Men jeg ved, hvad jeg gerne vil have. En, der er ligetil, begejstret, som kan lide sex, at spise ude, se en film, drikke en kop kaffe og som ikke er nærig med sig selv. Som reelt interesserer sig for andre. Som har et minimum af manerer og ikke bliver underlig, fordi man kom til at kysse ham. Og som vil mig.

Skulle en sådan findes, så LOVER jeg ikke at skrive en klumme om ham. Jeg nægter at tro, at alle singlemænd er sære eller sølle. Men... nogle gange. Så er de.
Nå. Man skal aldrig sige aldrig. Hvis nogen vil mig noget, så sidder jeg med en bøtte is og ser 'He's Not That Into You'. Igen. Og drømmer om at flytte sammen med Michael Fassbender, Tom Hardy og Martin Freeman.

LÆS OGSÅ: Derfor er singlemænd over 35 virkelig op ad bakke

LÆS OGSÅ: Derfor skal du prøve en trekant i dit parforhold

LÆS OGSÅ: Her er opskriften på et godt ægteskab