Bergen

Foto: Getty Images Vi guider dig rundt i Bergens mange muligheder.

Storslået natur og rooftop-drinks: 24 timer i smukke Bergen

Norske Mette Solberg Fjeldheim lever for at rejse og har med sin rejseblog Reiselykke.com gjort sin hobby til sin levevej. Få hendes bedste tips til, hvor du kan nyde en frokost med levende opera eller få en drink med udsigt over fjeldet.

Kl. 08.00

Godmorgen… Vågn op på det historiske hotel Grand Hotel Terminus, der ligger lige ved stationen og i gåafstand til mange af Bergens attraktioner. Hotellet åbnede i 1928 og var det mest luksuriøse og fornemme af sin slags dengang. I dag er hotellet er fredet og et klassisk byhotel tæt på alt.

Grandterminus.no

Kl. 09.00

Mange af Bergens hoteller har gode morgenmadsbuffeter, men hvis du ikke er til den slags, vil jeg klart anbefale at prøve Kaffesmisjonens lækre og økologiske bagværk. Det er også en kaffebar, så du kan nyde en lækker kaffe til morgenmaden.

Kaffemisjonen.no

LÆS OGSÅ: Lonely Planet kårer verdens 10 bedste byer at besøge i 2019

Kl. 10.30

Tag på Bryggen. Det er must, når manbesøger Bergen, og er en del af UNESCO’s verdensarvsliste. Bryggen er en serie hanseatiske forretningsbygninger, som ligger side om side. Det er et sted, hvor man mærker historien. Tag bagefter på tur til Fløyen, enten med Fløibanen eller ved at gå op langs den stejle fjeldside. Det er en superfin tur, hvorfra du se ud over hele Bergen. Så smukt!

Torgalmenningen
Torgalmenningen. Foto: Getty Images.

12.30

Hvis du godt kan lide at shoppe, er området omkring Torgalmenningen og Strandgaten et godt sted at starte. Besøg blandt andet butikkerne Twisted og Retro og vintagebutikkerne Typ og Paulina Vintage Boutique. Der er også mindre indkøbscentre, som Galleriet, Kløverhuset og Exhibition – og det prisbelønnede norske mærke Oleana har også sit eget udsalg i Bergen.

LÆS OGSÅ: 7 teateroplevelser i efteråret

Kl. 14.00

Alt efter hvor sulten du er, kan du enten spise en let frokost på Godt Brød, som er et lækkert, økologisk bageri, der serverer sandwich og madder, eller du kan nyde en god frokost på det nye hotel Opus XVI, hvor der i sommer-perioden synges opera under frokosten.

Kl. 17.00

I sommerperioden er det skønt at tage et bad i Nordnes Sjøbad, hvor du både kan bade i havet eller i udendørsbassinet. Er vejret ikke til det, kan du i stedet besøge KODE Kunstmuseer og komponisthjem, hvor du blandt andet kan besøge Edvard Griegs hjem i Troldhaugen.

Kodebergen.no

Edvard Griegs hjem i Troldhaugen
Edvard Griegs hjem i Troldhaugen. Foto: Getty Images.

LÆS OGSÅ: Austin Texas bedste rejsetips

Kl. 18.30

Forkæl dig sig selv med en middag på Lysverket. De serverer lækker gourmetmad
lavet af lokale råvarer. Restauranten ligger på kunstmuseet KODE 4 midt i hjertet af Bergen med udsigt over Fjeldet, bjerget Fløyen og Lille Lungegårdsvannet, som er en sø.

kl. 21.00

Slut aftenen af på toppen af Bergen med en drink på toprestauranten Roast. Den ligger på hotel Scandic Ørnen, hvorfra du kan se ud over hele Bergen. Fortsæt derefter på Pingvinen Bar. Det er et populært sted, hvor der er gang i den – og de lukker først klokken tre om natten, så der er rig mulighed for at få en lang og dejlig aften.

Om Bergen

  • Bergen er Norges andenstørste by med omtrent 265.000 indbyggere og ligger på en fjeldside med udsigt over havet.
  • Byen er efter norske forhold en storby, men minder stadig om en landsby.
  • Byen blev grundlagt for over 900 år siden og var en af de hanseatiske hovedbyer.
  • I dag er byen fyldt med studerende, museer og gode spisesteder.

Visitnorway.dk

Hvem er Mette Solberg Fjeldheim?

Billede-af-Mette-Solberg-Fjeldheim_NY.jpg

Mette Solberg Fjeldheim, 45 år

Freelancejournalist og driver rejsebloggen Reiselykke.com, som blev kåret til Norges bedste rejseblog i 2017.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Norge

610x200_woordy_dmjpg.jpg