Taj Mahal
Foto: Getty Tag på virtuelle rejser med blandt andet Google. Her kan du "besøge" smukke Taj Mahal i Indien.

Længes du efter eksotiske rejseoplevelser? Kom på eventyr med ét klik

Det behøver hverken at koste mange penge eller tage et halvt døgn at komme frem til drømmedestinationen. Med ét klik på computeren kan du "besøge" nogle af verdens mest unikke og smukke steder.

Luk øjnene og prøv at forestille dig, at du på få sekunder kunne rejse lige derhen, du drømmer om.

Måske fantaserer du om at dykke i det smukke koralrev Great Barrier Reef i Australien? Se det smukke tempelkompleks Angkor Wat i Cambodja? Eller besøge det forhistoriske Stonehenge i England?

Uanset om du er til fantastiske naturoplevelser eller mere klassiske turistattraktioner, har du nu mulighed for at opleve nogle af verdens smukkeste destinationer – med blot et enkelt klik på computeren.

Forskellige historiske attraktioner rundt om i verden har gjort det muligt via en virtuel rejse at besøge steder, der befinder sig flere tusinder kilometer fra dig.

Men også Google har via deres Google Maps Treks-projekt indsamlet mere end 170 – hold nu fast – milliarder billeder, der gør det muligt at dykke med havskildpadder på Galapagosøerne, ride på kameler i Egypten eller dykke i Great Barrier Reef i Australien.

Vi guider dig her til fem virtuelle rejser, du kan begive dig ud på – uden at bevæge dig væk fra sofaen.

Great Barrier Reef, Australien

Har du ikke haft mulighed for at dykke i verdens største koralrev, Great Barrier Reef, giver Google Maps Treks dig en unik mulighed for at komme helt tæt på de smukke koraller og fisk og unikke dyrearter, blandt andet skildpadder og delfiner. Great Barrier Reef består af næsten 3.000 individuelle koraller, 900 øer og strækker sig over et areal på mere 2.600 km. Det er intet mindre end gigantisk og bliver betragtet som et af verdens syv vidundere.

Angkor Wat, Cambodja

Gå på virtuel opdagelse i det smukke og ikoniske Angkor Wat i Cambodja. Det store tempelkompleks ved Angkor i Cambodja, er det største religiøse monument i verden og er spredt ud over et areal på over 200 hektar, svarende til mere end 2.000.000 km². Tempelkomplekset fra det 12. århundrede er blevet et symbol på Cambodja og indgår i deres flag. I 1992 kom Angkor Wat på UNESCOs Verdensarvsliste og er uden tvivl et af de mest betagende steder i verden – og kan nu i et samarbejde mellem virtuelle historiske specialister, arkæologer og historikere opleves hjemmefra.

Stonehenge, England

Stonehenge.jpgLær mere om historien bag Stonehenge og kom tæt på de store sten med et enkelt klik. Foto: Screendump fra English Heritage

Det forhistoriske monument Stonehenge i Wiltshire består af – ja – sten. Stenene, der udgør monumentet, står i en cirkulær vold og en grav er placeret i midten. Stonehenges historie er kompliceret og lang, da den er blevet opført over en længere periode fra 3.000 til 2.500 f.kr., men det, der har gjort monumentet til et af verdens vidundere, er de meget store og veltilhuggede sarsen-sten med deres overliggere. I dag regnes Stonehenge som noget af det mest arbejdskrævende af alle britiske monumenter – og du kan via English Heritage se de storslåede sten og få historien bag dette forhistoriske levn.

Taj Mahal, Indien

Taj Mahal Google.jpgMed Google Maps Treks kan du "besøge" smukke Taj Mahal. Foto: Screendump fra Google

Med 360-grader billeder gør Google det muligt at komme helt tæt på det verdenskendte mausoleum Taj Mahal i Indien. Den indiske Shah Jahan byggede den storslåede bygning i Agra til sin yndlingshustru Mumtaz Mahal, der døde i 1631, og  står i dag som symbolet på evig kærlighed. Bygningsværket kombinerer persiske, islamiske og indiske stilarter, og det symmetriske haveanlæg symboliserer paradis. Det tog Shahen over 22 år at bygge Taj Mahal, som i dag er på UNESCOs verdensarvsliste.

Chichén Itzá, Mexico

Mexico pyramide.jpgKom helt tæt på den verdensberømte pyramide via 360 grader fotos. Foto: Screendump fra Airpano

Du kommer hverken til at få ondt i lårene eller svede, når du “bevæger” dig rundt i den virtuelle mayaruinby Chichén Itzá i Yucatan i Mexico. Her kan du blandt andet se den mest berømte pyramide i Chichén Itzá El Castillo pyramiden, også kendt som Kukulkan-pyramiden. Den blev bygget i det 8. århundrede og var dedikeret til Kukulkan, den mayanske slangegud.  Pyramidens fire sider inklusiv tempelplatform består af i alt 365 trappetrin – en for hver dag i året. To gange om året på jævndøgn kaster trappetrinene en skygge, der viser en slange på den nordlige del af pyramiden, og som er forbundet til Kukulkan. Med 360 grader luftfotos kan du gå på opdagelse i de mange mayaruiner, herunder pyramiderne, Krigernes Tempel og det astronomiske observatorium.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Corona