Boganmeldelse
Foto: PR

Boganmeldelse

Boganmelderens 3 favoritter

Brug de sene sommeraftener på at slænge dig med nogle af litteraturens ypperste klasssikere. ALT for damernes boganmelder, Katrine Nadia Jørgensen, introducerer tre af sine yndlingsværker.

LUFT UNDER VINGERNE
Jeg husker det, som var det i går. Min mor render rundt og citerer ERICA JONG, med brysterne dinglende og armene svingende til kamp. Kort efter ”LUFT UNDER VINGERNE” udkom i 1973, blev den udråbt som nyfeministisk klassiker. Kvinderne identificerede sig med romanens kvindelige kunstner og dennes personlige rejse mod sex og selvstændighed. De sukkede efter ”det gnidningsløse knald”, mens de overdyngede Jong med fanbreve.
Gyldendal, 315 sider, 99,95 kr.


MRS. DALLOWAY
Jeg husker stadig, hvordan min engelsklærer vimsede rundt med kridt på næsen, mens han himlede op om 1920’erne, ”stream of consciousness” og ”talende detaljer”. ”MRS. DALLOWAY” udkommer nu som lækker paperback. VIRGINIA WOOLF skriver blændende præcist om en enkelt dag i en engelsk overklassekvindes liv. Som Klougart skriver i forordet: ”Livet er ikke andet. Detaljer, bundet og stakket.” Snyd ikke dig selv for et af litteraturhistoriens største mesterværker.
Rosinante, 208 sider, 199,95 kr.


Det var HERMAN BANG, der fik mig i gang med at skrive. Med sine eviggyldige replikker og filmisk fængende sprogbilleder kan hans litteratur og journalistik stadig betage mig. Måske var romanerne ”Stuk” og ”Tine” lidt for tunge at danse med, da de stod som pligtlæsning i dit gymnasiepensum. Men ”SOMMERGLÆDER”, der udkom i 1902, er en helt anden sag. Romanen er en af forfatterens mest letlæselige og underholdende værker.
Rosinante, 174 sider, 99,95 kr.Læs også: 4 gode bøger til weekenden

Se, hvad vi ellers skriver om: Bøger