Jeg frygter, at min kæreste ser en anden Vibeke Dorphs Brevkasse
SPONSORERET indhold

Jeg frygter, at min kæreste ser en anden

Jeg frygter, at der er noget galt med mit parforhold, og at min kæreste er mig utro. Han kører rundt og laver en masse, når jeg er på arbejde, men når jeg er hjemme, sker der ingenting mellem os. Vi har næsten heller ikke sex mere, og når vi har, rører han mig ikke rigtigt, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
10. feb. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om mistanke om utroskab

Jeg er en kvinde på 49 år, der har været sammen med min to år ældre kæreste i tre år. Vi begyndte med at være weekendkærester, og her havde vi masser af sex og nærvær og kunne slet ikke få nok af hinanden. Det ændrede sig, da jeg efter 10 måneder flyttede ind hos ham. For så holdt han langsomt op med at røre ved mig, også når vi havde sex.

Efterhånden er sex og nærvær blevet meget sjældent, og når jeg spørger ham hvorfor, så lyder svaret, at det er blevet hverdag. Jeg er begyndt at frygte, at han er mig utro, for når jeg er på arbejde, skal han altid en hel masse, og forleden dag, da jeg kom hjem, havde han været i bad. Forklaringen lød, at han havde svedt.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig som en klods om benet på min mand

Han kører også en masse rundt, når jeg er på weekendarbejde, men når jeg så har fri i weekenden, laver vi ingenting. Jeg har prøvet at tale med ham om, hvorvidt han ser en anden, men han er bare blevet sur og har sagt, at jeg er for nysgerrig. Han kan godt finde på at give mig et kys eller sende mig en sød besked, alligevel mangler der noget.

Til hverdag kommer han bare hjem og sætter sig i sofaen og ser på sin mobil og snakker lidt om sit arbejde, og så sker der ikke noget, før vi skal spise og i seng. Jeg føler, at der er noget helt galt. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at mødes om en god samtale

Jeg kan jo ikke med sikkerhed svare på, om din kæreste er dig utro eller ej, men jeg tror også, det er et helt andet sted, aben ligger begravet. Jeg tænker nemlig, at du og din kæreste lyder temperamentsmæssigt meget forskellige.

I starten af et forhold er vi forelskede og dybest set en lille smule skrupskøre og slet ikke os selv. Det ændrer sig jo så med tiden, efter godt et års tid falder tingene til ro, og vi bliver mere dem, vi egentlig er som mennesker. Her lyder du til at være et levende og lidenskabeligt menneske, mens din kæreste pænt sagt virker mere sløv i optrækket og heller ikke særlig ivrig efter at ændre på det. Det bliver han dog nødt til, hvis jeres forhold skal holde.

LÆS OGSÅ: Min mand sviner mig til, når han er fuld

For det er ikke i orden, at han ikke gider at røre ved dig eller lave ting sammen med dig, når I har tid og mulighed for det. Det skal I til at få talt om, og her skal du droppe utroskabs-mistanken og i stedet sætte ord på, hvad du savner i forholdet og endnu vigtigere konkrete forslag til, hvad der skal til.

Sørger du for, at det ikke fyger med anklager og mistro, men at der i stedet er en rolig og rar stemning, når I tager den samtale, har du chancen for at få lirket lidt op for din tilknappede kæreste. For det kan jo være, at det ikke står så godt til med potensen, siden han har så lidt lyst til nærvær, det kan også være, at han bare ikke ved, hvad der skal til, for at I får det godt og sjovt sammen. Her lyder du som en, der har masser af gode idéer, så bring dem på banen.

Men gør det i en god tone, og start derfor med at fortælle ham, at du kun insisterer på denne samtale, fordi du så gerne vil ham og jer.

Anbefalet til dig