Vibeke Dorphs brevkasse
SPONSORERET indhold

Jeg kan ikke holde ud at sove sammen med min kæreste

Jeg har et problem med min kæreste, som jeg ikke ved, hvordan jeg skal løse. Han trækker nemlig vejret utroligt tungt, når han sover, og det forstyrrer min søvn, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
12. sep. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om søvnløse nætter

Jeg er en pige i 20’erne, som har været sammen med min kæreste i fire år. I starten sov vi altid sammen, og der var der aldrig problemer overhovedet. Så flyttede vi sammen, og efter det er det hele bare gået stille og roligt ned ad bakke. Jeg er blevet mere og mere irriteret og sur, men mit største problem er, at jeg ikke kan sove sammen med min kæreste længere.

Han har nemlig en meget dyb vejrtrækning, hvilket i den grad generer min søvn. Jeg elsker ham virkelig overalt på jorden, men jeg kan ikke sove ved siden af ham, og jeg ender derfor tit med at gå ind i stuen og sove på sofaen. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre! Jeg savner at sove sammen med ham, men jeg kan ikke gøre for, at mine ører åbenbart er så utrolig sensitive.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig svigtet af mine venner

Jeg kan mærke på mig selv, at jeg er ved at være helt ude af den, og derfor også er kommet til at tvivle på, om det her kan fortsætte, da det både er irriterende for ham, men også for mig. Jeg har altid været en lidt sensitiv pige, men efter at vi er flyttet sammen, er det gået helt amok! Jeg er især blevet meget lydfølsom, og jeg aner ikke, hvordan jeg skal få det stoppet.

Jeg vil bare gerne blive den glade og positive pige, jeg var engang, hvor mig og min kæreste også kunne sove sammen. I stedet er jeg nu konstant sur og træt. Hvad skal jeg gøre? Jeg savner virkelig at kunne sove ordentligt med min kæreste.

Vibeke Dorph råder til at tale om løsninger

Det er ikke altid guld og grønne skove at flytte sammen selv med en kæreste, som man elsker højt. Det er i hvert fald min egen erfaring, for jeg skulle også vænne mig til, at der konstant var et andet menneske omkring mig, da jeg flyttede sammen med min kæreste, efter at jeg i flere år havde boet alene – men jeg vænnede mig til det, og i dag er han min mand. Når du så tilmed er sensitiv og følsomt anlagt, så er det kun naturligt, at udfordringerne føles større. Så start med at sænke skuldrene, der er intet galt med dig.

LÆS OGSÅ: Jeg har lyst til at slå hånden af mine svigerforældre

Nu tænker jeg, at dit dårlige humør sikkert hænger sammen med, at du sover så elendigt om natten. Det er lidt et tabu, men det problem er du altså heller ikke alene om. Der er mange, der døjer med snorkende eller på anden måde larmende naboer i ægtesengen, og helt ærligt; det er også en lidt underlig konstruktion, at man partout altid skal ligge der så tæt op og ned ad hinanden hele den lange nat. Var jeg dig, så ville jeg starte med at droppe skammen og gå løsningsorienteret til problemet.

Tal med din kæreste om, hvordan I to kan indrette jer, så I begge to får en god nattesøvn. Find dernæst alternative løsninger. Måske kan du nøjes med at købe dig nogle gode ørepropper. Måske skal du sørge for at have en redt seng stående klar, som du kan smutte ind og sove i, når du har puttet godnat med din kæreste.

Under alle omstændigheder, lad være med at gå på listefødder her, og få i stedet løst problemet. Så er jeg i øvrigt også sikker på, at din sensibilitet vil lægge sig, når du og din krop har vænnet jer til at leve tæt sammen med et andet menneske, for den slags tager tid for de fleste.

Anbefalet til dig