Vibeke Dorphs brevkasse
SPONSORERET indhold

Min kærestes misbrug har smadret vores forhold

Min kæreste ryger så meget - både cigaretter og hash - at det ødelægger vores økonomi. Jeg er fuldstændig i knæ, fordi vi ingen penge har på grund af ham, men jeg ved heller ikke, om jeg skal forlade ham, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
18. aug. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om storforbrug af røg

Jeg bor sammen med min kæreste og vores to små børn på et og tre. I de 10 år, vi har været sammen, har min kæreste haft et misbrug af hash. Han ryger flere gange om dagen, og så er han også storryger af cigaretter.

Jeg har været ulykkelig over det længe, men hele tiden håbet på, at han ville stoppe. Jeg har også mange gange prøvet at få ham i behandling. Her har han sagt, at han gerne vil, men intet er sket.

LÆS OGSÅ: Min kæreste gav mig en kold skulder

Jeg er simpelthen så træt af det og er nu ved at kaste håndklædet i ringen. Hans misbrug æder vores økonomi op, og det gør det ikke bedre, at han nu også er på dagpenge. Der er så mange ting jeg gerne vil give vores børn, såsom en ferie og nyt tøj, men pengene er der ikke, fordi vi har fælles økonomi.

Det har været så slemt, at jeg endte i at lave butikstyveri i den lokale dagligvarebutik, fordi jeg var så presset og manglede penge til mad. Det blev opdaget, og jeg endte med en plet på straffeattesten. Jeg har flere gange tænkt, om jeg skal forlade ham, og så starte på en frisk med børnene.

Jeg kan nemlig helt klart mærke, at forholdet smuldrer, når der ikke er styr på økonomien, og at han ikke vil lytte til mig. Hvad gør jeg? Jeg er helt i knæ.

Vibeke Dorph råder til at kigge frem og skride til handling

Jeg ved godt, at et brud, specielt når der er små børn involveret, er hæsligt at skulle igennem, men når jeg læser din mail, kan jeg ikke se anden vej. Din kæreste lyder jo til at være mere optaget af sin hash, end af dig og jeres børn, og ja, det er han nok også.

For når han kan ryge løs, selvom han er far til to små børn, se til, mens du ligger vandret for at få enderne til at hænge sammen, og tilmed er vidende om, at du har måttet ty til butikstyveri for at få mad til jeres børn, så må han være langt ude.

LÆS OGSÅ: Mine børns venner tømmer vores køleskab

Det problem kan kun han selv gøre noget ved. Det virker det ikke til, at han har lyst til, og fortsætter tingene, som de gør det nu, så får han det sikkert heller ikke. Derfor skal du ikke spilde flere sekunder på at have ondt af ham.

Nu er det derimod dig og børnene, der skal have en mere harmonisk og stabil hverdag, end den I har nu. Så kig frem og skrid til handling. Drop som det første fællesøkonomien, og få din egen. Brug, eller skab et netværk af mennesker, der bakker dig op og vil hjælpe dig væk og videre.

Find ud af, om du kan få din kæreste smidt ud, eller om du og børnene skal flytte et andet sted hen, og hvem der i så fald kan hjælpe jer med det. Har du brug for at tale med en professionel, der vil lytte til dig, rådgive dig og hjælpe dig videre, så kontakt mødrehjælpen på 33 45 86 00 – det gælder også juridisk hjælp.

Skrid til handling både for din egen og dine børns skyld, men måske også for din kærestes. For det kan være det spark, der skal til, for at han tager sig sammen. Det må han dog selv slås med, for han er en voksen mand, og du har selv nok at se til.

Anbefalet til dig