Tør jeg stole på min kæreste?

Foto: Getty Images Min kæreste skriver med andre kvinder, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Tør jeg stole på min kæreste?

Min kæreste igennem tre år skriver med andre kvinder, men han lover mig, at han kun vil være sammen med mig. Jeg ved ikke, om jeg skal give ham en chance til, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om mistanker og skænderier 

Jeg er en kvinde på 48 år, der for tre år siden mødte en 10 år ældre mand, der fuldstændig slog benene væk under mig. Vi boede i hver sin ende af landet, men aftalen var, at han skulle flytte op til mig. Efter at have kendt ham i et års tid, drog min kæreste på sommerferie. Her kunne jeg via Facebook konstatere, at han var i selskab med en anden kvinde. Jeg konfronterede ham senere, her påstod han, at det var en veninde af hans datter, der var dukket op af sig selv.

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke lægge hans utroskab bag mig

Efter at have kendt min kæreste i et års tid, begyndte han at ændre karakter. Vi skændtes meget, han virkede aggressiv over for mig, og han blev ved med at udskyde sin flytning herop. Vi fandt dog sammen igen hver gang, og havde det i perioder helt fantastisk, men så gik det galt igen. Han slog op med mig, kom så til at savne mig, og sådan fortsatte det. I samme periode opdagede jeg, at han var blevet ven med en gammel kæreste, også på Facebook. Også det slog han hen, men jeg havde alligevel en mistanke.

Jeg endte med at lure kontoen til hans telefon, og her opdagede jeg, at han i lang tid havde skrevet med fire andre kvinder samt også haft kontakt til sin ekskæreste. Han var på Scor.dk og havde haft sex med flere andre kvinder – også samtidig med, at han var sammen med mig. Jeg erfarede også, at det var ham, der havde købt billetten til kvinden, der ”tilfældigt” dukkede op i hans ferie. Han benægtede alt, da jeg konfronterede ham, men endte med at tilstå.

Han lover nu, at han har ændret sig, og at det kun er mig, han vil have. Jeg er helt rund på gulvet og i tvivl om, hvorvidt jeg skal give ham en chance til. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at søge en sund mand

Mens du virker til at være en nogenlunde fornuftig og harmonisk pige, der søger en kæreste, som du kan dele dit liv med, så lyder din kæreste som én, du på ingen måde kan stole på. Argumenterne for, at det forholder sig sådan, disker du jo selv så rigeligt op med her i din mail: Din kæreste inviterer en anden kvinde med på ferie. Han lyver tilmed over for dig om det. Han mødes også med andre kvinder og dyrker sex med dem bag din ryg.

Derudover så lyver han konstant over for dig og indgyder dig dermed en følelse af, at det er dig og ikke ham, den er gal med. Et menneske, der kan finde på at opføre sig så usselt over for sin partner, er hverken til at stole på eller værd at samle på. Derfor er mit råd til dig da også, at du hurtigst muligt dropper din kæreste. Medmindre du altså drømmer om at få dit selvværd smadret og bruge resten af dit kostbare liv på at lade alle hans løgne og al hans bedrag slide dig ned.

LÆS OGSÅ: Hvorfor er mine kærester altid utro?

Det kan da godt være, at han lige nu lover bod og bedring, men det holder ikke. Med det, han tidligere har budt dig, så er jeg overbevist om, at han egentlig kun er i stand til at tænke på at få sine egne akutte behov opfyldt. Han tænker ikke på andre, og han lyder mildt sagt ikke til at være et sundt menneske. Det gør du til gengæld, så lad dog være med at spild dit liv og alle dine gode egenskaber på ham. Drop ham og søg i stedet en sund mand, der er i stand til at give og modtage kærlighed, der findes heldigvis masser af dem.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold, Utroskab og Kærlighed