GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Film på Netflix
Foto: PR, An Education. Skolepigen Jenny forelsker sig i en ældre mand i ”An Education”.

Film på Netflix

9 film enhver single skal se på Netflix og andre streamingtjenester lige nu

Film der giver dig optur over at være single. Ok, der er også et par serier iblandt.

1. Maidentrip
Laura Dekker er bare 13 år, da denne dokumentarfilm om hendes rejse på Verdenshavene begynder. Selv om hun knap er trådt ind i puberteten, er der alligevel noget, mange langt ældre kvinder kan lære af den hollandske teenager. "Jeg elsker at være alene. Jeg føler, at frihed er, når du ikke er bundet til noget," fortæller hun til det kamera, hun har taget med sig om bord på båden, der skal sejle hendes jorden rundt – helt alene. Se filmen om den modige og stærkt inspirerende unge kvinde på Netflix. Dét er girl power!LÆS OGSÅ: 11 ting du skal vide, hvis du er ensom


2. An Education
Lone Scherfigs film om skolepigen Jenny, der forelsker sig i en ældre mand, skal også med på listen. Ja, filmen handler om en kærlighedsaffære, men hvad det noget skæve forhold lærer Jenny om livet er værd at tage med derfra. Hun vælger først at droppe ud af skolen for at gifte sig med sin kærlighed og leve livet som en fest. Men charmerende mænd med dybe lommer, champagne til at slukke tørsten og rejser til Paris er ikke nødvendigvis lykken. Kan ses på Netflix.
3. Legally Blonde

En komedie af den helt lyserøde slags. Elle bryder sammen, da hendes kæreste Warner annoncerer, at han ikke længere kan være sammen med hende. Han skal læse jura, og derefter vil han gå ind i politik – og hun er ikke seriøs nok til at stå ved hans side samtidig. Nuvel, hun har en forkærlighed for pink stiletter, glimmer, hjerter, små hunde og nuttede outfits, men det betyder vel ikke, hun ikke er god nok til Warner. Hun søger selv ind på jurastudiet med en hemmelig plan om at vinde Warner tilbage. Hen ad vejen finder hun – gudskelov – ud af, at hun slet ikke har brug for en mand. Tryk play på Netflix.
4. Mad Men

Vi elsker den populære – og ikke mindst æstetiske – tv-serie for at være øjebliksbilledet af en tid, hvor kvinder begyndte at finde egne ben at stå på i kontorlandskabet. Især de to karakterer Joan og Peggy har vi elsket at følge. I de syv sæsoner, serien varer, kæmper de begge med at finde ud af det der med kærligheden. Og selv om de begge i perioder er i forhold, bliver de klar over, at en mand slet ikke er nødvendig for, at de kan føle sig som succesfulde, stærke kvinder. Om de er singler ved seriens afslutning, skal vi nok lade være med at afsløre. Du kan se første til sjette sæson på Netflix.LÆS OGSÅ: Derfor er singlemænd over 35 virkelig op ad bakke


5. Call the Midwife
Endnu en tv-serie der portrætterer en tid. Den unge Jenny Lee fravælger kærligheden for et liv som jordemoder i 50'ernes East End i London. Her bor og arbejder hun med en gruppe nonner, der er eneste assistance, når det hårde kvarters gravide kvinder skal føde. Serien er fyldt med stærke kvinder, barske fødsler og søstersolidaritet. Du kan finde den på Netflix.
6. Mona Lisa Smile
Julia Roberts spiller den ugifte Katherine Ann Watson, der som nyansat college-lærer skal undervise en ren pigeklasse i kunsthistorie. Klassens unge kvinder giver ikke meget for Katherine og hendes idéer om kvindefrigørelse. De er kun mødt op til undervisning for at få papir på, hvor dannede de er, så de kan finde sig et passende parti som ægtemand. Vores heltinde prøver selvfølgelig at få dem på bedre tanker. Du kan se filmen på Netflix.
7. Sex and the City
En moderne klassiker der selvsagt hører hjemme på listen, når vi snakker cool singlekvinder. Vi behøver vel ikke at opsummere, hvorfor Carrie, Charlotte, Miranda og Samantha hører til her. I stedet synes vi, du skal se klippet nedenfor. Du husker måske afsnittet, hvor Carrie er inviteret til selskab hos en veninde, der har fået børn, og bliver bedt om at tage sine dyre stieletter af i entréen? Skoene forsvinder sporløst, og efter et helt afsnit med frustrationer indser Carrie, hvad hun må gøre for at få veninden til at erstatte dem. For skoene repræsentere meget mere end fodtøj – de bliver en metafor for retten til et fedt singleliv. Se selv hvorfor i afsnittet "A Woman's Right to Shoes" i sæson seks hos HBO.LÆS OGSÅ: Her er 15 ting du ikke vidste om "Sex and the City"


8. Masters of Sex
HBO-serien om Virginia Johnson og Bill Masters, der sammen gennemførte et banebrydende studie i menneskets seksualitet, er baseret på en sand historie. Hun startede som hans sekretær, og blev siden hen hans partner – i mere end en forstand. Til trods for den romantiske fortælling, der udvikler sig sideløbende med Johnson og Masters forskning, tegner serien et nuanceret karaktergalleri af stærke, kloge singlekvinder, der kæmper for at blive accepteret i 50'ernes og 60'ernes mandeverden.
9. Becoming Jane
Hun er kvinden bag nogle af historiens mest romantiske værker, men Jane Austen selv havde ingen planer om at blive gift. Til at starte med i hvert fald. "Becoming Jane" handler om hendes møde med sit livs kærlighed, og hvordan hun alligevel fravalgte den i sidste ende. Du kan finde filmen på bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben.dkLÆS OGSÅ: 16 saftige facts: Det vidste du ikke om "Fifty Shades of Grey"

LÆS OGSÅ: Se top 10 over Hollywoodstjernernes vildeste vægttab

LÆS OGSÅ: De 7 bedste (og mest uhyggelige) gyserfilm på Netflix lige nu


Se, hvad vi ellers skriver om: Film