"Det er lige meget, hvor mange rynker, man har i fjæset"

Foto: Elona Sjøgren

Susanne Storm

"Det er lige meget, hvor mange rynker, man har i fjæset"

Skuespiller Susanne Storm om at tude til film, følge sit hjerte og om at øve sig i at tie stille og lytte.

Skuespiller Susanne Storm om at tude til film, følge sit hjerte og om at øve sig i at tie stille og lytte.

Hvornår er du helt dig selv?
– Det er jeg, når jeg er hjemme i min lejlighed. Der er jeg omgivet af ting, der er i forlængelse af mig. Så kan jeg bare lade alt hænge løst, tøffe rundt i mine sutsko og ikke tænke på så meget andet end bare at være.

Hvad skal en mand gøre for at gøre indtryk på dig?
– Han skal være ærlig, turde overraske mig på en eller anden mærkelig måde og vælte benene væk under mig.

Hvad er det bedste råd, du vil give til dine børn?
– Det er at følge deres hjerte og mærke efter, hvad de virkelig har lyst til, så går det ikke helt galt. Det prøver jeg også selv at praktisere, og jeg er med alderen blevet bedre til at mærke, hvad jeg har lyst til. De eneste guidelines, man har i livet, er sin intuition og sit hjerte.

LÆS OGSÅ: "Jeg har selv begået den fejl i min kærlighedsliv" 

Hvilken beslutning har du fortrudt?
– Jeg fortryder ikke noget, for det er bare, som det er. Det kan godt være, det er nogle lortehandlinger, man får gjort, men det er også en del af livet at træde ved siden af, og det lærer man også noget af.

Hvordan ældes man med ynde?
– Ved at leve efter de ting, man har lyst til at gøre, og ved at have respekt for sine medmennesker. Man skal leve livet i stedet for at være helt helseagtig, og man skal kaste sig ud i en masse oplevelser uden for meget frygt. Nogle mennesker stråler af lyst til livet. De mennesker, der ikke gør det, har ligesom lukket og slukket, og de er ikke specielt yndefulde, når de bliver ældre. Mennesker, som har levet åbent og nysgerrigt, har sgu en anden udstråling, som jeg synes er yndefuld. Så er det lige meget, hvor mange rynker man har i fjæset.

Hvornår har du nydt dit arbejde mest?
– Det har jeg, når jeg har fået et rigtigt godt manuskript, som jeg kan blive ved med at gå på opdagelse i og tænke: Hold da kæft, der blev ved med at åbne sig verdener. Og når jeg har haft instruktører og medspillere, der har haft lyst til at gå på samme rejse.

Hvornår græd du sidst?
– Åhr, det gør jeg tit! Der skal ikke så meget til, før jeg fælder en lille tåre. Det er ikke sorggråd, men jeg bliver bare tit meget berørt af historier, venskaber, eller når nogen siger noget smukt. Jeg bliver sådan mobbet af mine unger, hvis jeg græder over en film.

Har du et ar, der fortæller en historie? – Jeg har en tatovering, som jo er et slags ar. Jeg var meget optaget af at få lavet en for mange år siden, og så fik jeg en kammerat til at tegne et mønster, som jeg fik tatoveret bag på skulderen. Det er bare et helvede, når jeg skal filme, så skal den lillebitte, åndssvage tatovering dækkes til. Jeg må nogle gange møde flere timer før i sminken for at få den til at ligne noget hud i stedet for. Det er så åndssvagt, men nu er den der, og det er sådan, det er.

Hvilken kvinde har inspireret dig mest?
– Min mor har inspireret mig rigtigt meget. Jeg synes, hun er ret sej i sin måde at kommunikere med verden på og i sin måde at kommunikere med mig og mine børn på. Hun er skidegod til at lytte, og det sætter jeg stor pris på. Jeg har selv været virkelig dårlig til at lytte, og jeg øver mig i ikke at snakke så meget, men tie stille en gang imellem og bare lytte.

Hvornår føler du dig allermest lykkelig?
Det gør jeg, når jeg har gjort noget godt for mig selv. Når jeg laver god mad og omgiver mig med dejlige mennesker, så føler jeg mig sgu ret lykkelig. For et halvt år siden begyndte jeg at dyrke bikram-yoga. Man står og sveder som ind i helvede i 40 graders varme, og det er jeg helt oppe at køre over! Jeg synes, det er fantastisk. Det er virkelig en superfed ting både for sjælen og for fysikken.

LÆS OGSÅ: Erik Bjørn interview: Her får du hele historien

Elona Sjøgren

Fakta

Susanne Storm er 43 år og biografaktuel med komediedramaet "Klumpfisken" fra den 6. marts. Hun er mor til to og bor i en lejlighed på Nørrebro.
Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi