Fifty Shades
SPONSORERET indhold

Erica Jong i hård kritik af 'Fifty Shades'

De erotiske Fifty Shades-bøger har et gammeldags kønssyn, og de ændrer ikke samfundet på nogen måde, lyder kritikken fra Erica Jong.

Af: ALT for damerne Foto: Bulls
03. sep. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Det feministiske ikon Erica Jong er ikke imponeret af den seneste sællert inden for erotisk litteratur 'Fifty Shades'-serien, der blandt andet har fået den lettere nedlandende betegnelse 'mommy porn', men ikke desto mindre står til at redde omsætningen for Forlaget Gyldendal, hvor bøgerne udkommer på dansk.

- Det er en gammeldags kærlighedsroman om en ung jomfru og en rigmand. Og så er der tilføjet et sadomasochistisk element. Det er ikke nyt. Det ændrer ikke samfundet på nogen måde. Og det er heller ikke specielt ærligt, siger Erica Jong til P1 Morgen, ifølge Dr.dk.

"Det er ikke nyt"
Virakken om de relativt trivielle bøger skyldes ifølge Erica Jong, at hendes døtres generation har været trætte af 70'ernes frie seksualitet, og derfor finder den nye erotiske litteratur interessant, men den møder ikke meget respekt hos Jong selv.

- Det er ikke nyt, men for dem er det nyt, siger hun.

Erica Jong er blandt andet kendt for sin roman 'Luft under vingerne' fra 1973, der netop er genudgivet på dansk og beskriver en ung kvindes seksuelle frigørelse, og hvordan hun finder sig selv som forfatter.


Se galleriet: Forførende fortællinger: Se de bedste erotiske romaner