Interview med Fallulah

Foto: Oscar Meyer

Interview med Fallulah

Fallulah: ”Jeg havde nogle svære år i tyverne med social angst og mindreværd”

Sangeren Fallulah om at miste sin far, om at hvile mere i sig selv og om at danse med en flok usmidige fyre.

Sangeren Fallulah om at miste sin far, om at hvile mere i sig selv og om at danse med en flok usmidige fyre.

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?
– Da min far døde, da jeg var 9 år gammel. Alting ændrede sig efter det. Men jeg har sidenhen forsøgt at se det positive i de ting, jeg har lært, selvom det tog mange år. Jeg tror faktisk ikke nødvendigvis, jeg var endt som sanger og sangskriver, hvis ikke det var, fordi det blev en nødvendig måde at udtrykke mine tanker på.

LÆS OGSÅ: Anders Agger: "Kvinder er allermest kvindelige, når..."

Hvilken film/bog/sang betyder mest for dig?
– Min signerede "A Year Of Magical Thinking" af Joan Didion er meget vigtig for mig. Det er en fantastisk bog om sorg og kan anbefales til alle, der har prøvet at miste.

Hvad er dit mest mindeværdige barndomsminde?
– Min far var glad for teknik og var en af de første i vores kvarter, der ejede et videokamera, så jeg er så heldig at have klip fra hele min barndom. Det er et fint minde, at min far rendte rundt og dokumenterede vores liv, og nu som voksen elsker jeg at gense dem og høre hans stemme. Han havde en meget rar stemme med en sjov rumænsk accent.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?
– For hvert år der går, hviler jeg mere og mere i mig selv. Jeg havde nogle svære år i tyverne med social angst og mindreværd, hvor jeg prøvede at undgå at forholde mig til nogle ar på sjælen fra min barndom og teenagetid. Det har jeg nu fået ryddet op i og har det bedre end nogensinde. Og så hjælper det selvfølgelig også, at folk konsekvent skyder mig til at være en del yngre. Det tager man som en kompliment efterhånden.

Hvilken del af din garderobe har den bedste historie?
– Min gule vintageblazer fra Dior, som jeg havde på i min allerførste video, har en særlig plads i mit hjerte. Jeg er god til at rydde ud i mit klædeskab en gang imellem, men de ting, der har gode minder knyttet til sig, beholder jeg.

Hvordan tror du, at andre ser dig?
– Aner det ikke, det er noget, jeg har arbejdet meget på at give slip på. Det, som jeg selv går op i, er at være en loyal, sandfærdig person, og det, håber jeg, skinner igennem.

Hvornår vidste du, at du var god til det, du laver?
– Jeg tror, det er en fin balance. Man skal have selvtilliden til at turde forfølge sine drømme og stille sig frem med det, man kan, men samtidig have den der lille stemme i baghovedet, der presser én til at gøre det lidt bedre næste gang, så man bliver ved med at udfordre sig selv.

Hvad er dit sjoveste minde fra en turne?
– Jeg havde på en tour et flip med at træne til Youtube-videoer med Tiffany Rothe, en ultrafeminin fitnessguru, og kunne godt lide at lave et par af videoerne, inden jeg skulle på scenen. Så var jeg varmet godt op i leddene og klar til start. Det var sådan noget "embrace your curves" og "work your hips", og jeg fik flere af fyrene i bandet med på den. Det så megasjovt ud, at der stod en hel flok usmidige fyre og prøvede at lave 8-taller med hofterne, men de blev helt bidt af det.

Hvad er dit bedste råd mod kærestesorger?
– Lad være med at sætte det forliste forhold op på en piedestal, men husk på de ting i forholdet, der gjorde, at du ikke følte dig glad. Brug de tanker til at blive klar over, hvad du ønsker dig i dit næste forhold, så kommer du stærkere ud på den anden side.


LÆS OGSÅ: Mød den hårdkogte milliardær fra tv-serien Billions

LÆS OGSÅ: “I dag er jeg glad for mit røde hår og min dybe stemme”

LÆS OGSÅ: Mascha Vang: ”Drømmene var bedre end virkeligheden”

Fallulah

Maria Christina Apetri (alias Fallulah), 31, sanger, har udgivet albummerne "The Black Cat Neighborhood", "Escapism" og senest "Perfect Tense", der udkom i februar. Bor på Østerbro med sin kæreste.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Kærestesorg