ALT.dk’s journalist blev gift i sommer. Her får du hendes bedste bryllupstips.
SPONSORERET indhold

11 vigtige tips til dit bryllup fra en nygift kvinde

ALT.dk’s egen journalist sagde ja til sin mand i sommer. Her deler hun de bedste tips fra brylluppet.

Af: Tilde Mariann Broge-Starck Foto: Privat
17. nov. 2015 | Livsstil

1. Find på et godt hashtag

Find på et hashtag, som andre ikke tidligere har taget, og brug det som fællestag til jeres bryllup. Skriv det på invitationer og bordkort og brug det, når I i tiden op til festen lægger billeder på Instagram for at giver jeres gæster et smugkig på, hvad de har i vente. Sig til gæsterne, de gerne må bruge det, hvis de lægger billeder på sociale medier under festen. Brug det også, når I er taget på bryllupsrejse, så gæsterne kan følge med i, hvad I oplever. Det er en god måde at samle billederne på, og det er så hyggeligt at kunne kigge tilbage på dagen, når man søger på hashtagget. 

LÆS OGSÅ: Sådan vasker du selv din brudekjole efter festen

Ved hver kuvert lagde vi en lille bog, hvor i vi havde skrevet lidt om hver gæst. Buketterne er i øvrigt fra vores egen have. Endnu et godt tip, hvis man gerne vil gøre bordpynten personlig og overholde et stramt budget.

2. Skriv en bog om gæsterne

Vi lagde en lille hjemmelavet bog ved hver kuvert, hvor vi havde skrevet fire linjer om hver gæst. Det kunne f.eks. være noget om, hvor vi kendte gæsterne fra eller en lille sjov historie om dem hver især. Og så tilføjede vi et spørgsmål til hver gæst, som de andre gæster ved bordet kunne stille for at bryde tavsheden: "Hej Jacqueline, har du nogensinde spist en levende reje?", "Hej Margit, har du nogensinde været med i Jeopardy?" og "Hey Ida, har du nogensinde prøvet at lade være med at købe tøj i et helt år? Hvordan gik det?" satte gang i samtalen, og hver gæst fik et minde, de kunne tage med hjem. Se i videoen herunder, hvordan du selv kan lave en bog.

3. Tag et kursus i brudevals

Det kan vi da sagtens finde ud af. Skal man ikke bare stå og vugge lidt frem og tilbage, mens man holde rom hinanden? Nej, at danse brudevals er altså lidt mere kompliceret end som så, men heller ikke så svært, at det kræver mere end en enkelt time hos en danselære. Tag også en svingom på stuegulvet derhjemme et par gange om ugen for at øve jer i månederne op til brylluppet. Det ser flot ud, og så er det så romantisk at kigge sin nytilkomne i øjnene, imens I snurrer rundt i valsetakt og alle gæsterne kigger på jer. Fortæl et par af gæsterne inden, at de gerne må holde sig tilbage med at overfalde jer, til I har danset lidt. Det er så ærgerligt, hvis det er overstået alt for hurtigt.

4. Køb brudekjolen online

Tænk ud af boksen og køb kjolen online. For det første er udvalget af kjoler meget større, end hvis du nøjes med at kigge i butikkerne i dit lokalområde. For det andet er der mulighed for at spare penge. Mange penge. Jeg selv fandt min på Ebay og fik den sendt fra en butik i Canada. De havde 14-dages bytteservice, så hvis kjolen slet ikke faldt i min smag, kunne jeg sende den retur. Efterfølgende tog jeg den til en skrædder for at få rettet den til, så den sad helt perfekt.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du huske noget lånt, noget gammelt, noget nyt og noget blåt

5. Kjolen behøver ikke at være en brudekjole

Det er som om, at alting bliver meget dyrere, så snart det hedder noget med 'brud' eller 'bryllup'. Derfor kan det være en god idé at lede efter kjolen andre steder end hos en traditionel brudekjolebutik. Min kjole var en lang, hvid sommerkjole fra mærket Alice + Olivia. Da den fra designerens side ikke oprindeligt var tiltænkt at skulle op ad et kirkegulv, var den billigere end andre alternativer, og jeg kunne derfor tillade mig at gå på kjolejagt hos designermærker, jeg ellers ikke har råd til at shoppe hos.

6. Gå på udsalg

Brudekjoler følger sjældent sæsonens stærkeste catwalk-tendenser, og derfor kan en kjole fra sidste eller forrige sæson sagtens være lige så moderne og smuk som en fra denne. Derfor er der heller ikke noget i vejen for at sige ja til en kjole med et udsalgsmærke i nakken. Det samme gælder skoene. Mine fandt jeg på et outlet og betalte sølle 300.- kr. for, selv om de var fra et ellers dyrt, spansk designermærke.

Tip til dit bryllup nummer 6: Køb sko og kjole på udsalg. Tilde fandt begge dele til i alt 1.500,- kr.

7. Gå brudeskoene til inden

Du skal bruge mange timer i dine nye brudesko på den store dag, så husk at gå dem til inden. Vabelplaster og skiftesko er også en god idé at have med i tasken.

8. Husk morgenmaden

Sørg for at få noget sundt i maven fra morgenstunden. Du er sikkert ikke sulten, men tro mig, du vil blive glad for det, når du er på dit tiende glas champagne. Du vil gerne kunne huske din bryllupsdag, vil du ikke?

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan holder du bryllup uden stress

9. Læg en pause ind midt på dagen

Sørg for at have et tidsrum på et par timer midt på dagen, hvor du og din nye ægtfælle ikke har nogen planer. En pause giver jer en buffer, hvis I skulle komme i tidsnød, og giver jer tid til lige at trække vejret og nyde dagen. For vores vedkommende betød det, at vi helt spontant fik tid til at spise pizza og drikke dåseøl med nogle få af vores bedste venner mellem receptionen og vores tid hos fotografen. Vi fik mulighed for at puste ud og sidde ned, tid til at få snakket ordentligt med vores gæster og et tiltrængt måltid i maven. Og et skønt uplanlagt minde.

10. Giv gæsterne en selfiestick

Ja, det lyder cheesy, men det er en idé, jeg ked af, at vi ikke førte ud i livet. Til gengæld har jeg hørt, at andre brudepar har gjort det med stor succes. Køb en bunke selfiesticks og fordel dem rundt omkring på bordene med besked til gæsterne om at tage billeder af sig selv om deres sidemand og efterfølgende sende jer billederne. Det er en oplagt mulighed for gæsterne til at komme hinanden ved, og I er sikre på, at I får billeder af alle, der var med til festen. Også ud på de små timer, hvor ingen dagen efter ellers kan huske, hvad der er sket.

11. Rejs væk dagen derpå

Tag på bryllupsrejse dagen efter. Det behøver ikke at være dyrt. Et par dage i et sommerhus kan gøre det og kan sagtens være romantisk. Efter måneder med planlægning, dage med travlhed op til festen og en tætpakket dag fyldt med indtryk og følelser er det en luksus at kunne trække stikket, lukke sig ind i sin egen bryllupsboble bare jer to, åbne gaver og nyde følelsen af at være ny forelsket. Vi tog i lufthavnen dagen derpå og dulmede vores tømmermænd med en burger og en cola, satte os på et fly til Budapest og fortsatte festen med spaophold, champagne og gode middage. Og så undgik vi den famøse bryllups-blues, der har det med at snige ind på nygifte, når de sidste gæster er gået hjem og livets største fest er lukket.

LÆS OGSÅ: Tips: 30 måder at spare tusindvis af kroner på til dit bryllup

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den perfekte kjole til din krop

LÆS OGSÅ: 10 ting du aldrig må gøre som bryllupsgæst

DIY: 7 idéer til bryllupsinvitationer du selv kan lave

DIY: 7 idéer til bryllupsinvitationer du selv kan lave

Bryllup billeder

16 bryllupsbilleder, der ikke endte helt som forventet

Bryllupskage

Her er 31 af Instagrams smukkeste kager til den store dag

Sådan vasker du selv brudekjolen efter festen

Sådan vasker du selv brudekjolen efter festen

etikette på Instagram

Kære Bryllupsgæst: Sådan her skal du absolut ikke bruge Instagram, når du er til bryllup

Rustikt bryllup

10 fine steder at holde bryllup i og omkring København

Bryllupsklar

Dette er den bedste alder at blive gift - ifølge videnskaben

Bryllupsgaver til par

21 bryllupsgaver til under 1.000 kroner

Kendte med korte ægteskaber

10 kendis-ægteskaber, der endte usædvanligt brat

Bryllupstale

7 tips fra eksperten: Sådan skriver du en god bryllupstale

Kendte brudekjoler

Se billederne: Disse ikoniske brudekjoler dannede mode

Det perfekte bryllup

Den kommende bruds overvejelser om det perfekte bryllup

brudebuket

8 idéer: Hvordan skal din brudebuket se ud?

Skal I holde bryllup er her masser af inspiration til jeres bordkort.

7 smukke bordkort du selv kan lave til brylluppet

Det kan være sin sag at finde et festlokale til sit bryllup.

7 gode råd: Sådan finder I det rigtige festlokale til jeres bryllup

Fernanda Palmeiro Ole Lynggaard

Fernanda Palmeiros bryllup: Bondegårdsfest

bryllupsinpiration

Vores bryllup: Traditionelt dansk

bryllupsinpiration

Vores bryllup: Sydlandsk charme

Whitney Kay & Brian Scott will make you cry | Shore Lodge wedding video

Rørende video: Gommen afgiver to MEGET vigtige løfter på sin bryllupsdag ♥

brylluprejse i storby

Bryllupsrejsen: 4 storbyrejser

brylluprejser

Bryllupsrejsen: 4 alternative bryllupsrejser

romantiske bryllupsrejser

Bryllupsrejsen: 4 romantiske rejser

Cecilie Rubini og Michael Falgren

Kom med til vores bodegabryllup

Spar penge til bryllup

30 måder at spare tusindvis af kroner på til dit bryllup

bryllupsplan

Guide: Bryllup uden stress

Præstens råd: Sådan holder I liv i jeres kærlighed, når festen er ovre

Præstens råd: Sådan holder I liv i jeres kærlighed, når festen er ovre

Du skal arrangere polterabend, men hvad skal I lege?

7 lege I skal lege til din venindes polterabend

Chanel mules

10 brudesko, du kan købe på udsalg lige nu

JFK Jackie Kennedy bryllup

Find den perfekte brudekjole til din kropstype

Den ultimative guide: 25 ideer til jeres polterabend

Den ultimative guide: 27 ideer til polterabend aktiviteter

inspiration til smukt brudehår

Brudehår: 11 ideer til den kommende brud

Bryllupsgæster

7 ting du skal undgå: Det brokker bryllupsgæster sig altid over