Rhodos
SPONSORERET indhold

Her får du mest sol for pengene

Med sine 300 årlige solskinsdage og gode lave leveomkostninger ligger Rhodos nummer et på Forex’ indeks over de destinationer, der giver mest sol for pengene. Tag på børnefri luksusferie, og tank op på sol og selvforkælelse, inden hverdagen rammer igen.

Af: Monica Steffensen Foto: Monica Grue Steffensen og Georg Roske
02. sep. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Bo på Casa Cook
■ På Rhodos' østkyst ligger den lille by Kolymbia. I udkanten af byen ligger det nye hotel, Casa Cook.

Hotellets loungebar.

■ Strande og bjerge danner rammen for hotellet, hvor komfort og design er i centrum. Man skal være minimum 16 år for at bo på hotellet.

Værelserne på Casa Cook er stilrene med en bohemeagtig kant og charme.

■ Alle værelserne har direkte adgang til pool. I hotellets udendørsbar kan du nyde cocktails og slappe af i nogle af resortets mange hængekøjer. Om aftenen går den faste dj på klokken 17.

Hotellets fælles poolområde med dramatisk, bjergrig baggrund.

■ Restauranten på hotellet gør en ekstra indsats for, at råvarerne er friske og oftest økologiske, så selvom Rhodos bys store udvalg af hyggelige restauranter kalder, bør du ikke snyde dig selv for et måltid eller to her.

Nyd et måltid på hotellets restaurant, der ligesom resten af hotellet er præget af minimalistisk design.


Casa Cooks morgenmadsbuffet indeholder bl.a. frugt, bagværk, og græsk yoghurt, og så tilbereder kokken også gerne en frisk omelet .

■ Casa Cook har desuden fitnessrum og tilbyder yogalektioner. Hotellet har også en personlig træner tilknyttet.

På Casa Cook kan man deltage i gratis yoga-lektioner hver morgen.

LÆS OGSÅ: Simple living på Sicilien

Sådan kommer du hertil
■ Spies har afgange fra København, Billund, Odense og Rønne til Rhodos. Fra København flyves der både onsdag og søndag. Prisen for en uge på Casa Cook inklusive fly fra København starter ved 7.649 kr. pr. person inkl. morgenmad.

ALT for Damerne rejste med Spies.

Alle værelser ligger i stueplan, så området minder om et eksklusivt villakvarter.

Slap af på Tsambika
■ Tsambika strand er en af øens bedste, og så ligger den knap ti minutters kørsel fra Casa Cook. Det gamle Tsambika kloster ligger dramatisk placeret på bjergtoppen, og det vides ikke med sikkerhed, hvornår klostret blev bygget. Mange tager de flere hundrede trin eller vandrer frit fra andre sider op til klosteret – og den fantastiske udsigt.

En af Rhodos' mest populære strande, Tsambika, ligger en kort køretur fra hotellet, og her er sandet og vandet utroligt lækkert.

■ På selve stranden er sandet fint og vandet klart, og hvis ikke man har lyst til at have base i det varme sand, kan man leje solsenge for mellem 5 og 7 euro (25-50 kr.). Stranden byder også på en række vandsportsfaciliteter, et par cafeer og et lille supermarked.

■ Der er en stor parkeringsplads tilknyttet stranden, hvor det er gratis at holde.

LÆS OGSÅ: Guide til det cool Californien

Oplev Rhodos by
■ Kolymbia er ikke stedet for den kræsne turist. På byens tavernaer er stemningen såmænd i top, men maden er sjældent noget at råbe hurra for. Heldigvis er Rhodos by ikke langt væk. Med bus tager det mellem 45 og 60 minutter og koster små 4 euro (cirka 30 kr.) hver vej. En taxa koster lige omkring 40 euro pr. vej og tager knap en halv time. Ellers er billeje en mulighed.

Stranden i Kolymbia ligger blot 5-10 minutters gang fra Casa Cook.

■ Rhodos by er en af verdens bedst bevarede middelalderbyer, og den har selvfølgelig fået en plads på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Den gamle korsridderby fra 1300-tallet er omkranset af en fire kilometer lang bymur og huser blandt andet byens vartegn, Stormesterens Palads, som er et besøg værd.

I havnen og den gamle by kan du shoppe diverse souvenirs og havsvampe.

■ Den gamle by er præget af smalle stræder, billedskønne byhuse, torve og hyggelige taverner. Det er nemt at fare vild – men det er også charmen ved at gå på opdagelse i dette historiske område af byen. Sæt dig ikke på den første restaurant ud til Sokrates-torvet, men find de små, familieejede og unikke tavernaer i de mindre travle gader. En anden fordel ved at søge uden om de mest turistede gader er, at du ikke bliver jagtet af nær så mange ihærdige tjenere, der desperat forsøger at bænke dig med komplimenter og replikker som: "Where are you from?" efterfulgt af en veløvet sætning på den forbipasserendes modersmål.

Det er nemt at fare vild i Rhodos bys mange hyggelige, smalle gader og stræder.

■ På Mandraki-havnen kan du slentre langs kajerne og kigge på både. Det er også herfra, du kan sejle ud til øerne Sími og Kos, og selvfølgelig Tyrkiet, der ligger så tæt på, at man i klart vejr kan se derover. Er du ikke til de store ture, kan du nyde en aftensejltur langs kysten ud for Rhodos by.

Fra Mandraki-havnen i Rhodos by kan du sejle ud til nærliggende, små øer, Lindos på Rhodos' østkyst samt Tyrkiet.

Shop
■ I gaderne 28th October og Aristotelous i den gamle bydel finder du fine smykker, sko, tasker og lædervarer. I gaden Amerikis i den nye bydel finder du de fleste high-streetbutikker – Benetton, Mango, Sephora, samt Marc Jacobs og flere andre af de dyrere modemærker.

Spis
■ Dafni er en intim, familieejet restaurant, hvor ejeren sætter sig og fortæller om stedets historie og lader dig dufte til urter fra potterne udenfor restauranten. Stedet ligger skjult i en af de smalle gader bag Sokrates-torvet og er i sandhed et fund mellem de mange turistfælder.
Dafni, Themistokleos 1-3, Rhodos by

■ Sand er alt andet end græsk meze og tavernastemning. Det er nemlig en svenskejet sushi- og cocktailbar. Et chikt og på alle måder gennemført sted. Kig forbi, når du bliver træt af tzatziki og græsk salat eller bare får lyst til en rigtig god cocktail.
Sand, Apolloniou 61, Rhodos by

LÆS OGSÅ: Sådan skal du bruge 24 timer i Nice

Besøg Lindos
■ Rhodos' hvide by ligger cirka 25 minutter i bil fra Kolymbia. Den lille, idylliske by er bygget op ad en bjergside, og de hvidkalkede huse stråler nedenfor Akropolis.

Når du kommer kørende fra Rhodos by eller Kolymbia, bliver du mødt af denne smukke udsigt over Lindos.

■ Lindos kan synes varmere end resten af øen, fordi vinden typisk er meget svag, så husk at drikke rigeligt. Og køl af i den lille bugt for foden af bjerget.

Køl af med en dukkert ved den lille strand for foden af Lindos.

■ Slå dig ned på en af de mange tavernaer med tagterrasse og udsigt til bugten. Værd at nævne er Mythos, der ligger først i byen. Restauranten præsenterer på fornemmeste vis det græske køkken. Alle grøntsager er økologiske, kødet kommer fra egen farm, og fiskene er fra lokale fiskere. I den mere eksklusive ende er restaurant Melenos, der udover fantastisk udsigt byder på simple, smukt anrettede græske specialiteter. Det perfekte sted til en romantisk middag.

■ Parker gratis ved den store plads, lige inden den lille vej snor sig ned til byen.

Sådan kommer du rundt
■ På Rhodos er der meget at se, og friheden ved at have egen bil er en kæmpe fordel. Det koster under 40 euro pr. dag at leje bil, hvis man vælger en af de mindre biler. Dagsprisen bliver lavere, hvis man lejer den i tre dage eller mere. Typisk kan hotel eller rejsebureau arrangere billeje.

LÆS OGSÅ: Sandstrand og stjernestøv i San Sebastián

LÆS OGSÅ: Luksusparadis på den græske halvø Halkidiki

LÆS OGSÅ: Badeferie i Venedig